reklama
Pola 30
Fan(ka)
Maju, co Ci pomaga na skurcze? Robisz jakieś ciepłe kompresy lub ćwiczonka, czy trwasz w bólu??? Cholera, ile mogę trwać, takie silne przepowiadające???
Wiecie co wczoraj w Warszawie jakaś kobietka urodziła w tramwaju A ja właśnie wczoraj wybrałam się na zakupy środkami transportu publicznego i jeszcze zapomniałam komórki a tę wiadomość o porodzie podali w radiu. I mój mężuś już się wystraszył że to ja bo nie odbierałam. Podobno poród był błyskawiczny.
Pola ja na skurcze staram się ruszac. Kręcę biodrami, chodzę, opieram się o barkostól, czasem pochodzę sobie na czworakach albo wezmę kąpiel i polewam się ciepłym,spokojnym strumieniem normalnie tak jak przy porodzie i mija. Rób to co dyktuje Ci organizm i przyjmuj taką pozycję przy której czujesz ulgę.
Pola ja na skurcze staram się ruszac. Kręcę biodrami, chodzę, opieram się o barkostól, czasem pochodzę sobie na czworakach albo wezmę kąpiel i polewam się ciepłym,spokojnym strumieniem normalnie tak jak przy porodzie i mija. Rób to co dyktuje Ci organizm i przyjmuj taką pozycję przy której czujesz ulgę.
Pola 30
Fan(ka)
Moje Drogie, ta urodziła zapewne szybciej-to jest jej 6 (szóste) dziecko!!
A, 2 dni temu poplotkowałysmy sobie zdrowo z Góralką na skypie-wesoło było. A może któraś z Was pisze się na taką konferencję? Jesli tak to podajcie czas i dzień
A, 2 dni temu poplotkowałysmy sobie zdrowo z Góralką na skypie-wesoło było. A może któraś z Was pisze się na taką konferencję? Jesli tak to podajcie czas i dzień
Cynamonka
Fanka BB :)
Wczoraj jak zasypialam mialam skurcz za skurczem, ale w ogole nie bolesne., wiec poprostu zasnelam. Przez glowe przeleciala mi jednak mysl co by bylo gdybym sie zbudzila rodzac, tzn czujac glowke miedzy nogami. Sama w domu, w srodku nocy? ...
A w ogole mialam sen, ze zmeczona czekaniem poszlam zapytac lekarza co widzi i kiedy jego zdaniem urodze. A on mi na to, ze ktos sie pomylil w obliczeniach i jestem dopiero w 7 miesiacu, wiec jeszcze sporo czasu... koszmarny sen.
A w ogole mialam sen, ze zmeczona czekaniem poszlam zapytac lekarza co widzi i kiedy jego zdaniem urodze. A on mi na to, ze ktos sie pomylil w obliczeniach i jestem dopiero w 7 miesiacu, wiec jeszcze sporo czasu... koszmarny sen.
M
maja33
Gość
Pola- kiedy dostalam ierwszy raz tych skurczy bolacych to po prostu zatkalo mnie i nie wiedzialam co mam robic chyba nawet zapomnialam oddychac , ale juz nabralam doswiadczenia , wiec ja staram sie zrelaksowac tz chodze sobie, ruszam bioderkami albo jezdze na mojej wielkiej pilce ktora jest mojm przyjaciele super sie na nie czuje
reklama
M
maja33
Gość
cynamonka- mozemy sie poscigac nie ma sprawy ale u was jest godzina do przodu