reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Paplanina

Megusek ale wiesz czasem trzeba wiedziec jakich kolegow i kolezanki twoje dziecko bedzie mialo..... a program fatalny ja nie moge patrzec tylko zwiastuny i to mi starcza......:no: a ja ma pare dni po tobie termin wiec juz tez torba troche przyszykowana ciekawa jestem o czym zapomne ? i do szafy niech czeka!!! a dziewczyny moze sobie napiszemy co kazda z nas bierze do tego spzitala na pierwszy rzut ?!! co Wy na to?:confused:

reklama
Kiedyś podawałam Monice kilka linków do stron dotyczących torby do szpitala. Ja się do nich zastosuję. Co prawda, ponieważ po porodzie jadę do hotelu dla "świeżych matek" na 5 dni, więc wezmę trochę więcej rzeczy. Nie jestm jeszcze spakowana, ale już mam uprane i uprasowane: szlafrok, koszulke do rodzenia, 2 do karmienia, majtki jednorazowe, płyn do higieny intymnej (i inne, bardziej "zwykłe" kosmetyki też), 2 paczki wkładów poporodowych, kapcie, książki, ciuchy do luźnego chodzenia, 2 lub 3 ręczniki, piłkę do rodzenia, odtwarzacz płyt z nastrojową muzyczka i płyty z muzyką dla bobasa, laktator dowiezie mąż, jak będzie potrzebny, stanika (jeszcze nie mam, ale wezmę pewnie kilka, jak kupię, bo ja normalnie nie używam, bo nie ma takiej potrzeby hihihihi, więc jak nie muszę, to wolę nie więzić moich piersi ;), wkładki laktacyjne, kapturki na brodawki (wolę, żeby się nie przydały, ale mam), teczkę z kartami pacjenta, czyli pewnie Waszą kartę przebiegu ciąży, legitymacje ubezpieczeniową, dowód, jedzenie i picie. Lewatywkę zrobie sobie w domu :zawstydzona/y: To wszytsko, co przychodzi mi na myśl...

hej!!!

ja nie ogladalam tego programu o super niani ale tu tez nie brakuje takich tematow i programow, najbardziej bezsensowny wydaje mi sie kiedy to jakis tam pan ktory poczul w sobie moc :eek: , chce pomagac dzieciom poznac swiat, a ich rodzicom pomoc zrozumiec ich wlasne dzieci, a wyglada to tak ze siada na preciwko dziecka i patrzy sie na nie, a potem stwierdza w czym jest problem :eek: ,

tak.....

co do torby to juz sie spakowalam wymienie co ja wzielam moze pomoge ci Lucyann:tak:
-szlafrok
-koszulke do porodu(niby maja ale ja wole swoja, botamte zle mi sie kojaza)
-pizamke z odpinanym przodem po porodzie
-wkladki laktacyjne
-wklady po porodzie 24szt
-lewatywa(raczej w domku)
-napletki na piersi (gdyby byly potrzebne)
-plyn do hig int
-przybory toaletowe
-odswiezacz do twarzy w areozolu
-pieluszke tetrowa do buzi
-opaske do wlosow, gumki wspinki aby wlosy nie przeszkadzaly:tak:
-kapcie
-majtki jednorazowe
-krem do pielegnacji piersi
-reczniki duzy maly i malutkie ciemne 3
- telefon, drobne notes dlugopis
-aparat fotograficzny
-karte ciazy, dowod osobisty
to wszystko dla mnie dla dzidzi, musze wziasc tez wszystko

-pieluszki kosmetyki ubranka kocyki reczniki ubranka na wyjscie nosidelko

powodzenia w pakowaniu:-)

Kurcze, ale mam czytania do nadrobienia. Dwa tygodnie w Szczecinie bez internetu wybiły mnie kompletnie z rytmu. Ale juz jestem i będę na bieżąco.
Ja już sama nie wiem, co jeszcze nie wymyślic do tego szpitala. To juz nie torba, to juz waliza. Napewn9o czegoś mi zabraknie. Postanowiłam częśc rzeczy zostawić w domu i w razie czego poprsić o doniesienie.

oj niezle tego:
ja spakowalam:
-dwie pizamki po
-jedna pizamka do porodu
-kapetki
-kapetki pod prysznic
-dwa reczniki duzy i maly kosmetyczke ful serwis rwniez wode w areozolu szampony i takie tam
-tamtum rosa + plyn do higieny int.
-podpaseczki
-wkladki laktacyjne
-bielizne bawelniana musialam kupic bo okazlo sie ze nie mam
-musze wlasnie rezcy do wloskow spokowac
a synek ma pryszykowane
-kocyk
-maly kocyk taki w szpitalu
-spioszki 2pary czapeczki 3szt
-skarpetki 3pary
-takie na lapki 2pary
-body 3pary
-koszulki 2pary
reszty grzechow nie pamietam musialabym pobuszowac co tam jeszce w torbie schowalam...
caluski lece spac:-)

U mnie nie (albo jeszcze nie) ale wolalabym zeby spokojnie czekali na wiadomosc niz zeby sie dopytywali czy juz. I mysle ze tak bedzie :-)

Cynamonka teraz sie zacznie dopiero z sms itd, pytaniami hmmm, moja tesciowka specjalnie zakupila kamerke do skypa aby wnuczke ogladac kazdego dnia:-) , tak fajnie bedzie poznanie rodzinki przez internet:-D

Lucyann- dziek skarbie ja zapomnialam o klapkach pod prysznic, ale juz je pakuje:tak: dzieki za przypomnienie:tak:

reklama
I o to chodzilo !! ekstra ze mozemy sie zgrac moze mniej bedzie wpadek ze czegos nie wzielysmy...hihihihi;-)
a z smskami u mnie narzie znajomi sie dopytuja "co tam mamuska juz masz zarwane nocki...." albo cos w tym stylu...hihihihi pisze ze bede mila jak mnie odwiedza ale narazie spokuj z rodzinka cisza:happy:

Do góry