reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Paplanina

reklama
Ja mam wszystko kupione i poprasowane ale jeszcze sie nie spakowalam. Mam liste ale nie bede Was straszyc ;-) (dluga i szczegolowa)
Mam listy a nie liste. Bo nie wszystko przyda mi sie odrazu, a zrobie rozpiske mojemu chlopowi ktora siate ma kiedy przywiezc (i tak bedzie mnie codzien dowiedzal)

a ja dzisiaj pakuję już torbę...przezorny zawsze ubezpieczony ;-) mniej więcej zawartość będzie taka sama jak Mai czy Ani. Dołożę jeszcze biustonosz laktacyjny (nie wiem czy o tym pisałyście bo tak przeleciałam), ręczniki papierowe do wysuszenia krocza, zdjęcie mojej starszej córeńki ( bo nie będę jej widzieć przynajmniej 3 dni ponieważ nie wpuszczają tam dzieci do lat 7 buuuuuuuu:-( ), może jakaś lektura (ale to zależy od dzidzi czy będzie płaczek czy śpioszek :-D ) no i oczywiście kółko połogowe. Zastnawiam się jeszcze nad jakimiś herbatkami owocowymi bo na gorącą wodę mogę liczyć a nie wiem co tam dadzą do picia na śniadanie czy kolację (byle nie bawarka bleeeeee)
Aha lucyann piżamkę to chyba masz na myśli koszulkę. Jeśli chcesz wziąć piżamkę 2-częściową to raczej zapomnij bo nie pozwolą Ci założyć dołu.

Dziewczęta, czy wiecie coś na temat szczepionek doustnych. A konkretnie chodzi mi o to, czy matak karmiąca może taką przyjmować. Mój mąż od 1,5 miesiąca kaszle (ciągły kontakt z zasmarkanymi pacjentami nie pomaga mu w wyleczeniu się, szczególnie, że biedactwo w samo "serce" siedliska bakterii wpatruje się przez większą cześć dnia). Jemu chcę zaaplikować Bacterial Lisate, ale nie wiem czy i mi by się nie przydał. Mogłybyście zapytać gina, bo ja nie mam kogo, a tutaj poza tym nie ma tych szczepionek (a nam przywiezie mama z POlski).

Pola mam do Ciebie pytanie czy w Holandii szczepią dzieci po porodzie? W Niemczech nie, twierdzą że gruźlica nie istnieje...
Co do szczepionek doustnych nie mam pojęcia, zapytam. Męża warto na pewno zaszczepić.

Pola wydaje mi się że nie. NIe wiem co powie gin ale miesiąc temu jak pytałam internistę to odradził. Powiedział że koniec ciąży jest już tak złożonym procesem i obciążeniem dla organizmu kobiety że raczej jest nie wskazane obarczanie go dodatkowo jakąkolwiek szczepionką. Ale jak to z lekarzami zdania są podzielone.

a tak jak pisze Cynamonka męża zawsze warto szczepić. Ja swojego już zaszczepiłam i zastanawiamy się nad szcepieniem 3,5letniej córki bo odkąd poszła do przedszkola ciągle coś przynosi do domu :baffled:

reklama
Do góry