reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Paplanina

Już nadrabiam zaległości.
W czwartek zmarła mi babcia [****] i dlatego mnie nie było. :(

Też bardzo lubię tu zaglądać i czasem sie niecierpliwię jak nie ma odpowiedzi albo cisza.

Myślę że jakoś to wszystko nabierze rozpędu w tych listopadówkach ;D

reklama
wyrazy wspolczucia z powodu babci znam ten bol :-[
ja tez mam nadzieje ze w koncu cos sie ruszy tu u nas :) pozdrawiam

Ale milo, że jesteśmy aktywne. Cóż życie czasem zmusza nas do przerw, ale ja już tez jestem i będę aktywna, aż do wyjazdu na wczasy (14.06).
dziewczyny, jak odczuwacie te pierwsze ruchy? Mnie coś kłuje od środka jak duży śrubokręt, ale to cholera, chyba nie Maleństwo?? ;) Teściowa twierdzi, że swoje odczywała jako motyle w brzuchu, a ja nie wiem na co czekać. a kiedy mozna odczuwać ruchy od zewnątrz, np. przykładajac dłon?
Ja trochę ciuszków dostałam ze Szwecji (od kuzyna męża i jego zony. Pierwszy był synek a teraz urodziła im się córeczka). Ciuszki nie są zorientowane na płec, więc ok. A w niedzielę moja była sasiadeczka przywiozał mi torbę rzeczy ze swojej ciązy, ale jeszcze nie mierzyłam, choc "na oko" to w pierwszych spodniach z góry już sie nie zmieszczę. Jestem w 15 tyg. a od poczatku ciązy waga skoczyła mi tylko o 1 kg. Ale za to brzuch....jejku! Kto mnie widzi, to nie wierzy, że w śrdoku siedzi jedynak :)
Uściski
Pola

Hej Pola :)

Mowisz ze masz duzy brzusio? Pewnie dumnie go pokazujesz :) Fajnie ze bedac w ciazy eksponujemy je jeszcze zeby wszyscy widzieli ze takie dumne jestesmy :) Co do czucia dzidzi to podobno jakies bulgotanie ma byc albo motylki wlasnie, albo jakby banieczki pekaly. Ja czekam :)
Wczoraj moj maz przykleil sie do mojego brzucha uchem i nie chcial przestac sluchac. I tak mi skomentowal co uslyszal : "Megusku ja wiem jak Ci burczu w brzuchu i to nie jest samo burczenie, tak jak by stukanie, ale sie dzidzi wierci" JEJAAAAAAA :)

ja tez sie ciesze ze cosik sie ruszylo na naszym forum :laugh: co do ruchow to u kazdego jest inaczej podobno (gdzies przeczytalam) ze u pierworodek miedzy 18 a 20 tyg ciazy takie ktore mozna wyczuc przykladajac reke :) ja w pierwszej ciazy jakos w tym terminie poczulam chyba koniec 5 mc :laugh: teraz czuje takie jak to nazwac wewnetrzne nie wyczuwalne reka z zewnatrz ale mam problem z przyrownaniem tego do jakiegos konkretnego uczucia po prostu wiem ze dzidzia sie rusza (mam porownanie) moze te motylki bylyby odpowiednie ;D nie moge sie jednak doczekac tych wyczuwalnych z zewnatrz :) podobno u kobiet w nastepnej ciazy moga juz sie pojawic okolo 16 17 tyg :D zaczal sie u mnie 16 tydz wiec oczekuje niecierpliwie :) dam znac kiedy to nastapi pozdrowionka babeczki ;D

Oj ja też czekam na te słodkie kopniaki,
pamiętam że jak Wiktorek się wiercił i chciałam żeby kroś poczuł to on zazwyczaj w momencie przestawał :laugh:

Coś sie zaczyna rozkręcać :)

Nie wiem co to nasze dzidzi kombinuje ;) Chyba dzis na przystaku kolo Tesco posmyralo mnie ze hej :) Mysle ze to ono bo nie znam takiego uczucia (zaraz zadzwonie do mamy i zapytam czy to tak ma smyrac ;) To mile uczucie, takie jakby laskotanie w brzuchu, u mnie po lewej stronie. Hmmm....

Pozdrawiam wszystkie listopadóweczki.
Musicie mi wybaczyć te długie przerwy ale nie mam ostatnio nawet ochoty włączać kompa,czuję sie potwornie zmęczona i ogólnie to niezbyt,nie ma co porawda dolegliwości ciążowych(ani razu nie witałam sie z kibelkim:))
ale daje mi we znaki krzyż,bóle są uciążliwe.Pierwszy poród był z bólami krzyżowymi i od tamtego czasu zaczęły sie problemy-oj,teraz też potwornie boje sie porodu,a najbardziej tych bóli z krzyza bez żadnej akcji...mam nadzieję,że jakoś to przetrwamy.Sory jeśli kogś wystraszyłam...no widzicie moje samopoczucie jest do bani :(
jesli chodzi o ruchy to odczuwam takie leciutkie banieczki ;)
pozdrawiam pa

reklama
weronisia tez mialam bole krzyzowe i znam ten bol ;) nic przyjemnego a co do humoru u mnie tez dzisiaj kiepski oberwalo sie jak zwykle mezowi :laugh: biedaczek ale teraz juz odrobinke lepiej wzielam kapiel a on zajal sie mala wiec mialam troszke czasu dla siebie :) jest nas coraz wiecej to znaczy tych ktore odczowaja pierwsze ruchy :D to super ciesze sie razem z wami pozdrawiam serdecznie

Do góry