reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Paplanina

Już nadrabiam zaległości.
W czwartek zmarła mi babcia [****] i dlatego mnie nie było. :(

Też bardzo lubię tu zaglądać i czasem sie niecierpliwię jak nie ma odpowiedzi albo cisza.

Myślę że jakoś to wszystko nabierze rozpędu w tych listopadówkach ;D

reklama
wyrazy wspolczucia z powodu babci znam ten bol :-[
ja tez mam nadzieje ze w koncu cos sie ruszy tu u nas :) pozdrawiam

Ale milo, że jesteśmy aktywne. Cóż życie czasem zmusza nas do przerw, ale ja już tez jestem i będę aktywna, aż do wyjazdu na wczasy (14.06).
dziewczyny, jak odczuwacie te pierwsze ruchy? Mnie coś kłuje od środka jak duży śrubokręt, ale to cholera, chyba nie Maleństwo?? ;) Teściowa twierdzi, że swoje odczywała jako motyle w brzuchu, a ja nie wiem na co czekać. a kiedy mozna odczuwać ruchy od zewnątrz, np. przykładajac dłon?
Ja trochę ciuszków dostałam ze Szwecji (od kuzyna męża i jego zony. Pierwszy był synek a teraz urodziła im się córeczka). Ciuszki nie są zorientowane na płec, więc ok. A w niedzielę moja była sasiadeczka przywiozał mi torbę rzeczy ze swojej ciązy, ale jeszcze nie mierzyłam, choc "na oko" to w pierwszych spodniach z góry już sie nie zmieszczę. Jestem w 15 tyg. a od poczatku ciązy waga skoczyła mi tylko o 1 kg. Ale za to brzuch....jejku! Kto mnie widzi, to nie wierzy, że w śrdoku siedzi jedynak :)
Uściski
Pola

Hej Pola :)

Mowisz ze masz duzy brzusio? Pewnie dumnie go pokazujesz :) Fajnie ze bedac w ciazy eksponujemy je jeszcze zeby wszyscy widzieli ze takie dumne jestesmy :) Co do czucia dzidzi to podobno jakies bulgotanie ma byc albo motylki wlasnie, albo jakby banieczki pekaly. Ja czekam :)
Wczoraj moj maz przykleil sie do mojego brzucha uchem i nie chcial przestac sluchac. I tak mi skomentowal co uslyszal : "Megusku ja wiem jak Ci burczu w brzuchu i to nie jest samo burczenie, tak jak by stukanie, ale sie dzidzi wierci" JEJAAAAAAA :)

ja tez sie ciesze ze cosik sie ruszylo na naszym forum :laugh: co do ruchow to u kazdego jest inaczej podobno (gdzies przeczytalam) ze u pierworodek miedzy 18 a 20 tyg ciazy takie ktore mozna wyczuc przykladajac reke :) ja w pierwszej ciazy jakos w tym terminie poczulam chyba koniec 5 mc :laugh: teraz czuje takie jak to nazwac wewnetrzne nie wyczuwalne reka z zewnatrz ale mam problem z przyrownaniem tego do jakiegos konkretnego uczucia po prostu wiem ze dzidzia sie rusza (mam porownanie) moze te motylki bylyby odpowiednie ;D nie moge sie jednak doczekac tych wyczuwalnych z zewnatrz :) podobno u kobiet w nastepnej ciazy moga juz sie pojawic okolo 16 17 tyg :D zaczal sie u mnie 16 tydz wiec oczekuje niecierpliwie :) dam znac kiedy to nastapi pozdrowionka babeczki ;D

Oj ja też czekam na te słodkie kopniaki,
pamiętam że jak Wiktorek się wiercił i chciałam żeby kroś poczuł to on zazwyczaj w momencie przestawał :laugh:

Coś sie zaczyna rozkręcać :)

Nie wiem co to nasze dzidzi kombinuje ;) Chyba dzis na przystaku kolo Tesco posmyralo mnie ze hej :) Mysle ze to ono bo nie znam takiego uczucia (zaraz zadzwonie do mamy i zapytam czy to tak ma smyrac ;) To mile uczucie, takie jakby laskotanie w brzuchu, u mnie po lewej stronie. Hmmm....

Pozdrawiam wszystkie listopadóweczki.
Musicie mi wybaczyć te długie przerwy ale nie mam ostatnio nawet ochoty włączać kompa,czuję sie potwornie zmęczona i ogólnie to niezbyt,nie ma co porawda dolegliwości ciążowych(ani razu nie witałam sie z kibelkim:))
ale daje mi we znaki krzyż,bóle są uciążliwe.Pierwszy poród był z bólami krzyżowymi i od tamtego czasu zaczęły sie problemy-oj,teraz też potwornie boje sie porodu,a najbardziej tych bóli z krzyza bez żadnej akcji...mam nadzieję,że jakoś to przetrwamy.Sory jeśli kogś wystraszyłam...no widzicie moje samopoczucie jest do bani :(
jesli chodzi o ruchy to odczuwam takie leciutkie banieczki ;)
pozdrawiam pa

reklama
weronisia tez mialam bole krzyzowe i znam ten bol ;) nic przyjemnego a co do humoru u mnie tez dzisiaj kiepski oberwalo sie jak zwykle mezowi :laugh: biedaczek ale teraz juz odrobinke lepiej wzielam kapiel a on zajal sie mala wiec mialam troszke czasu dla siebie :) jest nas coraz wiecej to znaczy tych ktore odczowaja pierwsze ruchy :D to super ciesze sie razem z wami pozdrawiam serdecznie

Do góry