reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Paplanina

Tutaj postanowiłam powitać nową listopadową mamusie Kasię, która wpisała się na wątku z listą listopadowych maluszków. Więc witam, witam!! Mój Krecik przyszedł na świat tego samego dnia co Twoja Joanna (apropo gdybym urodziła dziewczynke to miałaby tak właśnie na imie:-D) Masz sliczną córeczke. I mam nadzieje ze będziesz się często udzielac na naszym forum!!:tak:

reklama
Witamy nową listopadową mamusię na forum.;-) ;-) 13 listopada urodził się mój brat i moja siostra, ale nie są bliźniakami.

No Mamusie, jak tak dalej pójdzie z pogodą to będzie trzeba się w laptopa i bezprzewodowy internet zaopatrzyć :tak:. Nie wiem jak Wy, ale dla mnie ta pogoda to trochę kłopot, bo nie wiem jak ubrać Martynę. Kombinezony już trzeba będzie do szafy schować, ale co w co ubrać takiego szkraba jak samemu w kurtce za gorąco. Oj kusi też dzieciątko rozebrać :happy:. Ale oby tylko takie problemu głowę zaprzątały :happy:. A przy okazji mam pytanie: czy nie wiecie do kiedy ustala się kolor oczu? Czy Wasze dzieciaczki mają jeszcze niebieskie, czy już im się zmieniło?

No właśnie Kasiu mam ten sam problem...nie wiem kompletnie jak Paule ubrać...czy zmienić już czapeczke z polarkowej na bawełnianą??kombinezeon to nawet sie ciesze że pójdzie w odstawke bo Paula jeszcze troche a byłaby za duża na niego:szok:

jak mi widomo to ko9lor oczek już powinien być widoczny ten prawdziwy. Pauli został niebieski po mamusi:-D

Ja to Oliwkę ubieram już lżej, czapeczkę bawełnianą,bluzę,na to bezrękawnik, spodnie, skarpeteczki i do wózia, kocyk cieniutki i już :-) .Żadnych śpiworków, kombinezonów,itp.
A co do koloru oczu, to Oliwka ma jakieś takie dziwne :eek: - ciemnoniebieskie i trochę brązowe :-D .Ale pewnie jej ściemnieją, bo zarówno ja jak i mój facet mamy piwne oczęta.

Kaira oczy dziecia to jeszcze dulugo beda sie zmieniac nie pamietam ale to jak bedzie miala pare latek to ten wlasciwy zostanie.. my oboje mamy zielone a maly szro niebieskie a babcie maja piwne a dziadkowie szare wiec niebieskie nie wchodza w rachube....
co do ubranek to tez mamy klopot kurtka i spodenki troszke grubsze jeszcze bo pogoda zdradliwa ale co robice ze stopkami dzieci bo my mamy rajty i skarpetki nie wiem czy to nie za malo czy mu nie chlodno?a czape to tez juz bawelniana i kapturek na glowke a dzis odwalilam numer bo nie wiedzialam ze slonce juz tak mocno przygrzewa a i tak dzecka nie wystawialam na sloneczko a ma tak opalone poliki czolo blade broda blada smiesznie wyglada ale boje sie czy mu nie zaszkodzialm.....:dry: :cool2:

reklama
Ja Kamilkowi zakładam rajstopki i spodnie i grube skarpetki, na górę body+bluza+kurtecza. W wózku mam jeszcze ocieplany śpiworek bo nad morzem potrafi zawiać i czasem jest zbyt wilgotno. Pytanie odnośnie kremu ochronnego, my stosujemy bambino z faktorem 4, ale to słońce już tak przygrzewa może trzeba przerzucić się na większy faktor? Ale kurcze byłam dziś w Rossmanie i był tylko Nivea z faktorem 30, a na Nivea mój smerf ma uczulenie. Znacie jakieś inne z dużym faktorem?

Do góry