Hej zrób betę jeśli będzie powyżej 5 to zrób drugi raz ale po 48 godzinach jeśli nie pojawi się miesiączka i beta będzie większa znaczy że będziesz miała maleństwo. U mnie tak było lekarz przed USG gratulował nam i potem USG potwierdziło. PowodzeniaHej dziewczyny mam pytanie do Was zastrzyk z Ovitrelle miałam 16 maja niedziela o 4 rano, następnego dnia ok. godz 14 miałam inseminacje, czy Ovitrelle nadal może utrzymywać mi się w organizmie i wskazywać pozytywny wynik testu ciazowego?
reklama
K
Kropka.88
Gość
Nie w srode powinnam miec @ i cos czuje ze przyjdzie i testowanie nie bedzie potrzebneKropka 88 testowałaś już?
Chyba czeka mnie kolejny cykl stymulowany i znowu te zastrzyki
A jak u Was?
K
Kropka.88
Gość
O jejku to super!!! Gratulacje!! Testu nie robilam bo nie chce sie rozczarować. Dzis w nocy znowu obudzil mnie bol podbrzusza typowo okresowy :/ wiec raczej juz przesądzone.U nas kochana się udało ciaza ja nawet teraz czuję się, jakbym miała dostać okres albo miała już go. Jeszcze nic straconego u Was a robiłaś test?
duzo zdrowka i nudnych 9msc
patpat95
Fanka BB :)
Dziś to byłoby 15 dni po ovitrele także to troszkę podejrzaneMoze utrzymywać sie nawet do 14dni i testy moga wychodzic pozytywne
patpat95
Czyli już wszystko jasne. Gratuluję Mariola1990Dziś to byłoby 15 dni po ovitrele także to troszkę podejrzane
K
Kropka.88
Gość
Ale to byl post z majaDziś to byłoby 15 dni po ovitrele także to troszkę podejrzane
patpat95
Tak się wkręciłam w temat ovitrelle że nie zauważyłam z kiedy ten post. Jestem 4 dpo ovitrelle i czekam na testowanie. Mam nadzieję że u mnie też się już powoli ulatnia a nie chce tego sprawdzać bo najzwyczajniej szkoda kasy na testy.Tak dokładnie to był stary post ja już jestem w 9 tygodniu ciąży a Ovitrelle nie utrzymywał mi się do 14 dni w organizmie bardzo szybko się ze mnie ulotnił Bo testy ciążowe i dwie grube krechy miałam już 10-11 dni po zastrzyku czyli u każdej kobiety wygląda to inaczej Pozdrawiam
patpat95
Dostałam zastrzyk tylko na pęknięcie pęcherzyka. Nie wiem czy będę testowac tak wcześnie, boję się że test nic nie pokaże a ja do wyczekanej miesiączki będę chodzić ze łzami w oczach. Zastrzyk miałam 27.06. Lekarz kazał zrobić test 9.07. Będę chyba czekać cierpliwie najgorsze jest to że mam długie cykle co zmniejsza szanse na zajście. Najpierw 3 tyg do owulacji a potem jeszcze 2 tyg do testowania.Ja Ci powiem, że ja nie wytrzymałam i pierwszy test zrobiłam 8 dni po zastrzyku bo mój mąż też bardzo naciskał, stwierdziłam co ma być to będzie kreseczka na tescie była ta druga ale ledwo widoczna, dwa dni później zrobiłam kolejny test kreseczka była ale bardziej widoczna. Już tak max na 11 dzień i 12 kreska na tescie już była wielka gruba. Nie dowierzałam dalej myślałam , że to zasługa tego zastrzyku ale przecież po takim czasie kreska na teście powinna być bladziutka bardziej niż te 8 dni po. I tak testowałam do 15 dni po zastrzyku zrobiłam HCG i okazało się, że ciąża Jaka dawkę miałas podawana ovitrelle? Jesteś po jakimś zabiegu czy tylko dostałaś zastrzyk?
patpat95
Niestety z tymi żołnierzykami jest duży problem mój mąż ma bardzo bardzo słabe nasienie.Aha rozumiem czyli w ten sposób lepiej poczekać tak jak lekarz mówił Spokojnie głowa do góry sam zastrzyk nie jest tutaj najważniejszy. Facet musi się spisać i żołnierzyki
Komcentracja:
*12.4 mln/norma od 15mln
*55.8 mln/ norma 39 mln
*morfologia 1%/norma od 4%
* tylko ruchliwość w normie
reklama
patpat95
Mi pęcherzyki ładnie rosną, dostałam tylko zastrzyk żeby pęcherzyk na pewno pękł. Brałam tylko MioVelia i MioVelia Nac. Staramy się 3 cykl więc na takie nie myślę o inseminacji. Robiliśmy badanie na początki czerwca więc mąż bierze Fertilman od tego czasu. Ale jak się teraz nie uda to muszę mu kupić lepsze suplementy.Właśnie jeśli chodzi o liczbę plemników u mojego męża było 21 mln, całkowita liczba wynosiła 99.96 mln a morfologia tylko 2 %, ruchliwość była również w normie. Ale naturalnie nam nie wychodziło ponad rok. Więc zrobiliśmy właśnie inseminacje domaciczna i się udało za 1 razem ja miałam cały cykl stymulowany lekami a mąż 3 miesiące przed inseminacja bral specjalne suplementy na poprawę nasienia. Wy też mieliście inseminacje? Brałaś jakieś leki oprócz zastrzyku, albo czy Twój mąż coś bral na poprawę nasienia?