reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ovitrelle

reklama
Chociaż wtedy mój lekarz powiedział ze nie ma szans żeby po otrivelle testy wychodziły i stwierdził wtedy ze to była biochemiczna ciąża ...nie wiem
Jak nie ma szans jak ovitrelle to nic innego jak hcg czyli hormon „ciazowy” ;) wiec testy ciazowe moga wyjsc zakłamane zrobione przed czasem

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Czyli chyba najlepiej zrobić 14 dnia po Ovitrelle i powtórzyć za dwa dni wtedy już napewno wynik powinien być jasny. Czytałam trochę na forach każda kobieta jest inna u niektórych kobiet już 10 dnia nie było zastrzyku wykrywalnego a beta 12 dnia była ciążowa także jak mój lekarz powiedział 14 dnia zrobić i wtedy się okaże. Mam nadzieję, że się uda w końcu już ponad 1.5 roku się staramy a to nasza pierwsza IUI.
Ja staram sie od czerwca 2019 roku bez powodzenia. Teraz jestesmy w trakcie 1 stymulowanego cyklu (puregon w brzuch + Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka)
Zastrzyk na pęknięcie 17.05, owulacja potwierdzona 19.05. Jeszcze tydzien poczekam .

Czyli chyba najlepiej zrobić 14 dnia po Ovitrelle i powtórzyć za dwa dni wtedy już napewno wynik powinien być jasny. Czytałam trochę na forach każda kobieta jest inna u niektórych kobiet już 10 dnia nie było zastrzyku wykrywalnego a beta 12 dnia była ciążowa także jak mój lekarz powiedział 14 dnia zrobić i wtedy się okaże. Mam nadzieję, że się uda w końcu już ponad 1.5 roku się staramy a to nasza pierwsza IUI.
Uda się kochana, każdemu z nas się uda. Ja tez się tyle starałam udało się po 2 latach to znów nowotwór ale nie tracę nadzieji

Wiem wiem, tylko nie rozumiem co ten lekarz wygaduje
Już do niego nie chodzę aczkolwiek jest bardzoooo ceniony wśród Pań...
Mi tam nie przypadł go gustu, i wyczułam tylko setki badań za miliony a zero informacji i diagnozy.
tłumaczył mi to w swoim języku chyba z godzine dlaczego tak a nie inaczej, ze nie ma szans żeby otrivelle pokazywało pozytywny test ale niestety chwile temu już to było i tak już nie pamietam ...

Zrobiłam przed chwilą test sikany jakoś nie mogłam się powstrzymać dziś mija 12 dzień od zastrzyku a 11 od IUI jest ta druga kreseczka, cudownie jest ją zobaczyć. A jeszcze większym cudem byłoby gdyby taka sama wyszła za 2 lub 3 dni. Nie robię sobie wielkich nadziei co ma być to będzie jakoś udźwigniemy to z mężem razem jak zawsze wszystko 😊😍
Test jest albo zalany albo wadliwy :( świadczą o tym te rozowe kropeczki .

reklama
To jest test o czułości 10 mlu, dwa dni temu zrobilam i czułości 20 mlu i nie było nic żadnej drugiej kreski. nawet cienia. Więc ciągle głupio główkuje dlaczego, czy zastrzyk mam jeszcze w organizmie czy test wadliwy ale to był Pink test niby one są bardzo dobre.
Powtórz test za 48h , wtedy juz test powinien byc wiarygodny :) trzymam kciuki✊🏼✊🏼☺️

Do góry