reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Beta HCG po zastrzyku Ovitrelle

reklama
Hejka napisze Wam parę słów co u nas 😊
Co do tsh które najpierw było 3,18 a później doszło u mnie do 3,5 w 1trymestrze w 11tyg, mój ginekolog kazał nie panikować mówił że w drugim trymestrze powtórzymy bo w pierwszym może to być tsh płodu i rzeczywiście posłuchałam podeszłam do tego na spokojnie nie umawialam sie do endokrynologa bo nigdy nie mialam problemow z tarczycą i zawsze bylo wszystko ok, 2 dni temu robiłam ponownie badanie na tsh aby sprawdzić jak w drugim trymestrze i wyszło 2,55 więc jest dobrze (dzisiaj wypada nam 15tyg+0) lekarz miał rację a z nami wszystko ok :) samo spadło tak jak mowil. W końcu to klinika niepłodności więc wiedzą co robią.
Mowil że gdybym miała wartości powyzej 4 to wtedy by się zastanowił, według niego Polki mają inne normy niż światowe i wynik powyżej 3 nie przekraczający 4 jest do weryfikacji w 2trymestrze.
Rośniemy zdrowo ❤️ dziś miałam badanie u mojego gin (nadal nie znamy płci 🤷🏻‍♀️)
Poza tym wszystko ok :) badania prenatalne w 12tyg poszły super lekarz nie mial jakiś większych uwag.
Jedynie przez to że był to cykl stymulowany CLO i Aromek + zastrzyk ovitrelle na wynikach z prenatalnych lekarz napisał i stwierdził że mam zwiększone ryzyko preeklampsji 1:406 i wczesnego porodu 1:65, zalecił zażywanie Acardu, mój ginekolog dzisiaj powiedział że jak dla niego nie ma konieczności abym to brała więc sama nie wiem co robić? Doradźcie czy brać Acard ? Skoro z nami wszystko ok? Tylko ze względu na stymulacje cyklu ponoć powinnam go brac ale tylko według lekarza z prenatalnego mój nie widzi potrzeby
.. Nie wiem co ostatecznie robić? Naczytałam się że Acard może też negatywnie wpłynąć na dziecko jeśli jest brany bez większej przyczyny ?

Ostatnia edycja:
Hejka napisze Wam parę słów co u nas 😊
Co do tsh które najpierw było 3,18 a później doszło u mnie do 3,5 w 1trymestrze w 11tyg, mój ginekolog kazał nie panikować mówił że w drugim trymestrze powtórzymy bo w pierwszym może to być tsh płodu i rzeczywiście posłuchałam podeszłam do tego na spokojnie nie umawialam sie do endokrynologa bo nigdy nie mialam problemow z tarczycą i zawsze bylo wszystko ok, 2 dni temu robiłam ponownie badanie na tsh aby sprawdzić jak w drugim trymestrze i wyszło 2,55 więc jest dobrze (dzisiaj wypada nam 15tyg+0) lekarz miał rację a z nami wszystko ok :) samo spadło tak jak mowil. W końcu to klinika niepłodności więc wiedzą co robią.
Mowil że gdybym miała wartości powyzej 4 to wtedy by się zastanowił, według niego Polki mają inne normy niż światowe i wynik powyżej 3 nie przekraczający 4 jest do weryfikacji w 2trymestrze.
Rośniemy zdrowo ❤️ dziś miałam badanie u mojego gin (nadal nie znamy płci 🤷🏻‍♀️)
Poza tym wszystko ok :) badania prenatalne w 12tyg poszły super lekarz nie mial jakiś większych uwag.
Jedynie przez to że był to cykl stymulowany CLO i Aromek + zastrzyk ovitrelle na wynikach z prenatalnych lekarz napisał i stwierdził że mam zwiększone ryzyko preeklampsji 1:406 i wczesnego porodu 1:65, zalecił zażywanie Acardu, mój ginekolog dzisiaj powiedział że jak dla niego nie ma konieczności abym to brała więc sama nie wiem co robić? Doradźcie czy brać Acard ? Skoro z nami wszystko ok? Tylko ze względu na stymulacje cyklu ponoć powinnam go brac ale tylko według lekarza z prenatalnego mój nie widzi potrzeby
.. Nie wiem co ostatecznie robić? Naczytałam się że Acard może też negatywnie wpłynąć na dziecko jeśli jest brany bez większej przyczyny ?

A czy moge spytac czy z wagą u Ciebie okej czy moze kochanego cialka nigdy za wiele do kochania? Bo to tez wazny aspekt przy acardzie.

Ja mysle ze powinnas ufac swojemu lekarzowi prowdzacemu ot co;-)

Myslalam ze moze ze wzgledu na wage rowniez ten acard ale skoro i nie to- to po co?
Też tak uważam, zdecydowałam że nie będę brała :) i tak lekarz mówił z prenatalnych że powinno się zacząć brac Acard najpóźniej przed 16tygodniem więc już i tak za późno 🤭
Posłuchałam mojego prowadzącego i myślę że dobrze na tym wyjdę tak jak z tsh jak posłuchałam go żeby nie panikować.

Do góry