reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Niski przyrost bety

Wczoraj rano miałam pobieraną krew i koło 12 przyszła Pani doktor i mówi że beta spadła z 65 na 35 i żeby w poniedziałek powtórzyć betę
Acha czyli to że kazala powtórzyć jednak ma swoje prawo bytu .. bo ja się zastanawialam
Po co mi kazała powtarzać skoro sprawa jest oczywista
Można powtórzyć, ale obstawiam że do poniedziałku to się juz zacznie krwawienie. 🙂

reklama
Wczoraj rano miałam pobieraną krew i koło 12 przyszła Pani doktor i mówi że beta spadła z 65 na 35 i żeby w poniedziałek powtórzyć betę
Acha czyli to że kazala powtórzyć jednak ma swoje prawo bytu .. bo ja się zastanawialam
Po co mi kazała powtarzać skoro sprawa jest oczywista
Poniedziałek to trochę późno, ja bym powtorzyla jutro.

Ale patrzcie
Patrząc na normy tego progesteronu to się mieści w normie

Załączniki

• IMG_2350.jpeg
    IMG_2350.jpeg
    44,2 KB · Wyświetleń: 26
Wczoraj jeszcze rano głupia robilam
Test z moczu w szpitalu tłumacząc sobie że jak będzie mocniejsza niż w piątek to jest super
Głupia jestem wiem

Załączniki

• IMG_2358.jpeg
    IMG_2358.jpeg
    477,1 KB · Wyświetleń: 27
I np piersi mam dalej nabrzmiałe i zgaga dalej mnie męczy bo ta zgaga w sumie to był pierwszy objaw parę dni temu co pomyślałam że mogło się udać nim zaczął się spóźniać @ bo ja nie miewam zgagi w ogóle ..
to czyli co jutro
Myślicie zrobić ?

Ale patrzcie
Patrząc na normy tego progesteronu to się mieści w normie
ma być od 11 w górę.
Wczoraj jeszcze rano głupia robilam
Test z moczu w szpitalu tłumacząc sobie że jak będzie mocniejsza niż w piątek to jest super
Głupia jestem wiem
Wybarwienie kreski nie świadczy o zaawansowaniu ciąży.
I np piersi mam dalej nabrzmiałe i zgaga dalej mnie męczy bo ta zgaga w sumie to był pierwszy objaw parę dni temu co pomyślałam że mogło się udać nim zaczął się spóźniać @ bo ja nie miewam zgagi w ogóle ..
to czyli co jutro
Myślicie zrobić ?
Bo beta dalej jest dodatnia. Jutro albo w pn. Jak wolisz.

ma być od 11 w górę.

Wybarwienie kreski nie świadczy o zaawansowaniu ciąży.

Bo beta dalej jest dodatnia. Jutro albo w pn. Jak wolisz.
No właśnie też tak pomyślałam
No to może jutro powtórzę żeby wiedzieć już wszystko i przez weekend zapomnieć o temacie …

Jak beta spadła o połowę to już nie ruszy w górę. Niestety pozostaje czekać na krwawienie ☹️

No moja beta spadła z ok 1200 do 200, a potem urosła do 500 🙈 pewnie by rosła dalej

Ale oczywiście trzymam kciuki, żeby u autorki była to tylko ciąża biochemiczna

reklama
Do góry