reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Agatkas jeśli do tej pory nie zawiodłaś się na swojej pediatrze to ja na Twoim miejscu tym razem też bym jej zaufała.
Wydaje mi się że jej nie tyle chodzi o odchudzenie Zuzi (czyli leczenie) co bardziej o zapobiegnięcie otyłości w przyszłości. Bo jeśli zna Was już od dłuższego czasu to powinna widzieć w jakim tempie i po ile Zuzia przybiera na wadze. Bardziej tu chodzi o zmianę nawyków żywieniowych. Ja bym się ewentualnie jeszcze z jakimś dietetykiem skonsultowała żeby mieć pewność czy dobrze robię.

Zapominajko dużo też zależy od wzrostu malucha. No i trzeba wziąć pod uwagę fakt że chłopcy zawsze ważą inaczej niż dziewczynki.

Ja tam się wagą Natalki nie przejmuję i gdyby nie to że ona sama staje na wadze i każe się zważyć to pewnie w ogóle bym nie wiedziała ile ona teraz ma. Ważne że nie chodzi głodna, jest zdrowa i pełna energii.

reklama
U nas z jedzonkiem jest tak :

ok. 7 rano 240 ml mleczka
ok. 9 jakaś kanapeczka
ok. 12-13 obiadek zupka lub drugie
ok. 14 owoc i jogurcik
ok. 17 mleczko
potem jakas bułeczka
i o 20.30 250 ml kaszki

a waży 12.200 :-)

Dziewczyny a ja mam pytanie do tych które używają smoczków trój-przepływowych jak to działa? Wczoraj kupiłam butelkę Aventa z takim smoczkiem i nie bardzo wiem jak to funkcjonuje.

Dziewczyny a ja mam pytanie do tych które używają smoczków trój-przepływowych jak to działa? Wczoraj kupiłam butelkę Aventa z takim smoczkiem i nie bardzo wiem jak to funkcjonuje.

darina
my kiedys używalismy nie wiem czy Aventu jest taki sam, bo my uzywalismy Tommmee Tippee...i polegało to na tym że ten TT jest przecięty w X i wszytsko zalezy od siły ssania...im mocniej dziecko ssie tym wiecej leci

dzięki za odpowiedz no właśnie ja zawsze kupowałam taki z X ale teraz kupiłam butelkę Aventa i tam jest I. Mam nadzieję że Gabi sobie poradzi i go zaakceptuje

jak się przyjrzysz dokładnie to na smoczku w jednym miejscu jest jedna kreseczka, w kolejnym dwie , a jeszcze dalej trzy. Jeśli dziecko ma pod noskiem jedną kreseczkę leci najsłabiej, na dwóch średnio, najmocniej leci gdy ma pod noskiem trzy kreseczki.

jak się przyjrzysz dokładnie to na smoczku w jednym miejscu jest jedna kreseczka, w kolejnym dwie , a jeszcze dalej trzy. Jeśli dziecko ma pod noskiem jedną kreseczkę leci najsłabiej, na dwóch średnio, najmocniej leci gdy ma pod noskiem trzy kreseczki.
o dzięki, dzięki tak właśnie się zastanawiałam dlaczego jej tak mocno leci a innym razem to się tak biedulka męczyła że się aż spociła

reklama
Do góry