reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

A i mialam zapytać - czy możecie polecić jakieś dobre zabezpieczenia do szafek? Albo macie jakieś własne patenty?:cool2:

Bo Jasiek nauczył się otwierać szafki w kuchni. Zniosę jeszcze jak wyciąga garnki ale dziś zaczął grzebać w śmieciach :sorry2:
Zabezpieczenia szuflad są do d... bo Jasiek mocniej pociągnie i już otwarte. Więc powiązałam szuflady jedną tasiemką i jak ciągnie jedną to wszystkie sie owierają i wtedy ma dostęp do najwyższej a tam póki co nie sięga :dry:
Ale na szafki nie mam pomysłu. Tzn. miałam do dziś - zaklejałam szafkę taśmą taką grubą malarską - ale dziś moje dziecię nauczyło się ją zrywać. :no:

Ja mam takie: Wielofunkcyjna przyssawka zabezpieczająca 3 szt.

reklama
A i mialam zapytać - czy możecie polecić jakieś dobre zabezpieczenia do szafek? Albo macie jakieś własne patenty?:cool2:

Bo Jasiek nauczył się otwierać szafki w kuchni. Zniosę jeszcze jak wyciąga garnki ale dziś zaczął grzebać w śmieciach :sorry2:
Zabezpieczenia szuflad są do d... bo Jasiek mocniej pociągnie i już otwarte. Więc powiązałam szuflady jedną tasiemką i jak ciągnie jedną to wszystkie sie owierają i wtedy ma dostęp do najwyższej a tam póki co nie sięga :dry:
Ale na szafki nie mam pomysłu. Tzn. miałam do dziś - zaklejałam szafkę taśmą taką grubą malarską - ale dziś moje dziecię nauczyło się ją zrywać. :no:

Bartek opanował już wszystkie zabezpieczenia :baffled:

Ja mam zabezpieczenia z Ikea i są ok. młody nie jest w stanie ich obejsć. Na razie:-D

Widzisz, a mi właśnie dzisiaj ortopeda powiedział, żeby nosić buty po domu. Widać każdy lekarz ma inne zdanie i skąd wiadomo co robić. Majka i tak sama przynosi buty, żeby jej zakładać, więc zakładam.

ja zakładam buciki w domu, bo wydaje mi się że w skarpetkach po panelach byłoby za chłodno. A Bartek nie protestuje.

Czy Wasze dzieci odbywają stałe drzemki czy śpią jak popadnie?bo Alex spi jak u mu sie podoba....raz a nie raz w ogóle:zawstydzona/y::-(

Bartek jakiś czas temu zamienił dwie drzemki na jedną. Tak więc teraz śpi raz, przeważnie ok 13, od 1-2godzin.

A o jakich porach i co dajecie dzieciom do jedzenia?
Może ja jej za dużo dawałam??? To znaczy mama dawała - a teraz ja na zwolnieniu jeszcze jestem to ja wszystko daję. :tak:

Bartek je teraz tak:
ok 5-6 - 210ml mleka bebiko 3R
ok 9 - mleczna kaszka manna 200 ml
ok 12 - jogurcik i/lub kanapka
ok 15 - obiad ( ilość różnie, czasami parę łyżeczek, czasami duża miseczka )
po obiedzie deser - jakiś owoc lub owoce z twarożkiem
ok 17 - parówki z chlebkiem lub jajko lub kanapka
ok 19:30 - mleczna kaszka manna 200-250ml

poza tym w ciągu dnia jakieś przekąski typu chrupki, pałeczki ptysiowe lub biszkopciki.

Nurofen, smecte, i lacido baby nic innego :no: i dieta bezmleczna, ale i tak nie ma apetytu :-( już 4 dzień :-(

biedaczysko :-(

dziewczyny a te kanapki co dajecie maluszka to takie normalne jak dla dorosłego??? czy moze kroicie chleb w kostkę???

Bartek je normalne kanapki, sam gryzie.

A jedną zjada? Czy więcej? Z chlebka? Czy z bułki? Ze skórką czy bez?:) Z czym?:) Jesli z wędliną to jaką? :-DHerbatke rozumiem taka dla dzieci?:):-D:-D:-D:-D:-D:-D
Co to mleczna kanapeczka??????:-D:-D:-D:-D:-D

U nas podobnie jak u Tygrysków ;-) jedna lub dwie kanapeczki z chlebka, bez skórki, z masełkiem i szyneczką bez konserwantów ( proszę o taką w sprawdzonym sklepie ).

reklama
dziewczyny co gotujecie i co wcinaja Wasze dziecia....mam na mysli dania obiadowe:-)bo z Alex+obiad-horror:szok:

U mnie ostatnio tez tak jest:( Ale ja jej głównie gęste zupki gotuję. Najbardziej lubi pomidorową z lanymi kluseczkami i kalafiorową z kurczaczkiem i z ziemniakami...
Chciałabym nauczyć się robić spaghetti...tzn sos do spaghetti który ona mogła by jeść bo ze słoiczka bardzo lubi:)

Do góry