reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Kurczę, ale te Wasze dzieciaczki dużo jedzą :szok::szok:

A my tak : wczoraj w nocy o 3.30 temp. 39,9 więc dałam nurofen i okłady na czoło, spał chyba do 9 i je tylko jakieś herbatnik, wafelek ryżowy, sucharek, nic więcej :-( teraz nyna :-(, to już 4 dzień takiej temperatury ... :-(
A jakieś inne objawy ma ?

reklama
dziewczyny a te kanapki co dajecie maluszka to takie normalne jak dla dorosłego??? czy moze kroicie chleb w kostkę???

U nas jest
8 mleko
9-10 wędlina bez chleba bo zawsze zostawia, a jak ja jem śniadanie to ona tez coś musi jeść bo jest ciagłe mniam mniam
12 kaszka
15-16 obiadek
18 deserek
20 mleko zagęszczone
Za dużo to nie chce jeść ale i tak dobrze wygląda :-)więc nie wmuszam, chociaz czasem ma takie dni gdy ciągle słyszę mniam mniam, ale to jak widzi, że inni jedzą.

dziewczyny a te kanapki co dajecie maluszka to takie normalne jak dla dorosłego??? czy moze kroicie chleb w kostkę???

Ja kroję w kostkę, ale tylko dlatego, że Iggy strasznie duże kawałki i po prostu się boję.

Sawka pytałam już jaką szczepionką szczepisz na pneumokoki?

A jedną zjada? Czy więcej? Z chlebka? Czy z bułki? Ze skórką czy bez?:) Z czym?:) Jesli z wędliną to jaką? :-DHerbatke rozumiem taka dla dzieci?:):-D:-D:-D:-D:-D:-D
Co to mleczna kanapeczka??????:-D:-D:-D:-D:-D

Ja daje różnie z chlebka pszennego lub bułki, ze skórką. A wędlinkę daję drobiową, różnie.

A jedną zjada? Czy więcej? Z chlebka? Czy z bułki? Ze skórką czy bez?:) Z czym?:) Jesli z wędliną to jaką? :-DHerbatke rozumiem taka dla dzieci?:):-D:-D:-D:-D:-D:-D
Co to mleczna kanapeczka??????:-D:-D:-D:-D:-D
ło matko ok po kolei:-D
zjada przewaznie jedną dużą kromkę chlebka takiego zwyklego, tylko skorke obieram, sam srodek zjada:tak:czasem zje 1,5 chlebka;-) , smaruje maselkiem i wedlinka chuda z indyka :tak: albo jajeczko na twardo ugotowane i raz chlebkiem z maselkiem przegryza a raz jajeczko, innym razem twarozek plus chlebek z maselkiem albo chlebek i jajecznica:tak:

herbatka dla dzieci jak najbardziej :-D malinowa z dziką różą dokładnie:-D

ło matko ok po kolei:-D
zjada przewaznie jedną dużą kromkę chlebka takiego zwyklego, tylko skorke obieram, sam srodek zjada:tak:czasem zje 1,5 chlebka;-) , smaruje maselkiem i wedlinka chuda z indyka :tak: albo jajeczko na twardo ugotowane i raz chlebkiem z maselkiem przegryza a raz jajeczko, innym razem twarozek plus chlebek z maselkiem albo chlebek i jajecznica:tak:

herbatka dla dzieci jak najbardziej :-D malinowa z dziką różą dokładnie:-D
No dobrze:) To jaki twarożek?:) Herbatkę tą mamy ulubioną:)
To proszę mi się tu jeszcze wyspowiadać jaka mleczna kanapeczka?:)

reklama
Do góry