reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Edeee ja bym na twoim miejscu jeszce np jutro sprawdziła...bo u Zuzki angina sie rozwijała identycznie...od poniedziałku...w środę bylysmy w przychodni i wszystko było ok a w piątek okazało się ze słup ropy w gardle....nie chciała jeść trzy dni gorączki....bardzo podobnie jak u Ciebie

tak taki w kostce:tak:a robie bez szczypiorku gdyz moje dziecko pluje szczypiorkiem:zawstydzona/y::-D "ciapciam " ten twarożek z odrobinka mleczka aby nie był taki suchy :tak:
Tez musze jej jakies nowe rzeczy powprowadzac bo jak juz jestem znia cały czas to sie nie boje , jak był ten wredny babsztyl to sie bałam żeby jej nowych rzeczy nie dawała. Ale chyba poczekam juz jak wyzdrowieje, jutro idziemy do kontroli....bo tak nie bede wiedziała czy to nadal choroba jakby coś jej zaszkodziło.

Jasiek zjada -
7 - mleko od 150ml do 180ml - zależy od humoru jaśnie pana :-)
ok10- misiowy jogurcik albo kaszkę - dosyć gęstą w takiej zwykłej dzieciowej miseczce - nie wiem jaka to pojemność :sorry2: i czasem plasterek wędlinki - kupujemy morlinki dla dzieci - z indyka.
ok. 13-14 - zalezy ile i o której śpi - zupka. Sama gotuję.
ok. 17 - obiad z nami - trochę mięska, ziemniaków ew. ryż,kasza i jak jakaś sałatka którą może zjeść.
ok 18 deserek
ok 20-21 kaszka "na dobranoc" z bananami 210ml

i w ciągu dnia jakiś biszkopcik, jabłuszko itp.

reklama
A i mialam zapytać - czy możecie polecić jakieś dobre zabezpieczenia do szafek? Albo macie jakieś własne patenty?:cool2:

Bo Jasiek nauczył się otwierać szafki w kuchni. Zniosę jeszcze jak wyciąga garnki ale dziś zaczął grzebać w śmieciach :sorry2:
Zabezpieczenia szuflad są do d... bo Jasiek mocniej pociągnie i już otwarte. Więc powiązałam szuflady jedną tasiemką i jak ciągnie jedną to wszystkie sie owierają i wtedy ma dostęp do najwyższej a tam póki co nie sięga :dry:
Ale na szafki nie mam pomysłu. Tzn. miałam do dziś - zaklejałam szafkę taśmą taką grubą malarską - ale dziś moje dziecię nauczyło się ją zrywać. :no:

Do góry