reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Edeee wystarczy troszkę....ale z doświadczenia wiem że dokładniejsze wyniki są przy złapaniu moczu do pojemniczka.... a co podejrzewasz? Infekcję? My też niestety to już przeszłyśmy:-(

reklama
Edeee wystarczy troszkę....ale z doświadczenia wiem że dokładniejsze wyniki są przy złapaniu moczu do pojemniczka.... a co podejrzewasz? Infekcję? My też niestety to już przeszłyśmy:-(

nie wiem, co jest, byłam dzis oddac krew, i teraz mam siuski łapać, tyle, że teraz Alan mało pije, a wiecej wieczorem, a jam mam złapać do pojemniczka ???

ollcia - jak przygotowujesz kaszkę mleczną mannę? Mleko + kaszka?? Jakie proporcje?? Jakie mleko?? modyf, czy krowie??

Przypuszczam ze jest to mleczna kaszka manna z bobovity:) Moja Zuzia tez ją bardzo lubi:)

ja tez tak sądzę

Ewelw, dziewczyny dobrze napisały :tak: Bartek je właśnie tą z bobovity :tak:

dziewczyny co gotujecie i co wcinaja Wasze dziecia....mam na mysli dania obiadowe:-)bo z Alex+obiad-horror:szok:

różnie, przeważnie to co my: uwielbia rosołek i z makaronem i z lanymi kluseczkami, pomidorową też z makaronem lub lanymi kluseczkami, barszczyk czerwony, ogórkową, żurek, różne jarzynowe, np dziś mamy kalafiorową, z drugich dań mniej rzeczy lubi, ale zjada ze smakiem rybkę, bardzo lubi kluski śląskie z sosikiem, czasami dostanie kawałek mięska duszonego

pisałam juz kiedys ze gotuje piers z kurczaka i marcheweczkę, potem mielę miesko i marchewkę dodaje jajeczko i odrobinke albo bulki tartej albo chlebka zagniatam , robie z tego kuleczki i wrzucam na wrzątejk i gotowe;-)

ps. podobnie robie puplepty z rybki

ja kiedyś zrobiłam takie pulpeciki z piersi i Bartek pogardził :dry:

Mamy chłopców proszę napiszcie jak zbierałyście mocz do woreczka ??? ile go musi być ??

ja raz musiałam zebrać i przykleiłam woreczek nad ranem, coś tam się zebrało, a reszta była na piżamce i pościeli, ale wystarczyło ;-)

Ewelw, dziewczyny dobrze napisały :tak: Bartek je właśnie tą z bobovity :tak:

różnie, przeważnie to co my: uwielbia rosołek i z makaronem i z lanymi kluseczkami, pomidorową też z makaronem lub lanymi kluseczkami, barszczyk czerwony, ogórkową, żurek, różne jarzynowe, np dziś mamy kalafiorową, z drugich dań mniej rzeczy lubi, ale zjada ze smakiem rybkę, bardzo lubi kluski śląskie z sosikiem, czasami dostanie kawałek mięska duszonego

ja kiedyś zrobiłam takie pulpeciki z piersi i Bartek pogardził :dry:

ja raz musiałam zebrać i przykleiłam woreczek nad ranem, coś tam się zebrało, a reszta była na piżamce i pościeli, ale wystarczyło ;-)

Ollcia a daj prosze przepisy na te zupki na kulinarnym:) i na sosik do klusek śląskich:)

A zupki z lanymi kluseczkami jak robicie...lane kluseczki oddzielnie???:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Jula uwielbia kuleczki z kuraka, wczoraj jadla naszego golabka i smakowal jej bardzo

reklama
Ollcia a daj prosze przepisy na te zupki na kulinarnym:) i na sosik do klusek śląskich:)

kochana ale ja robię takie zwykłe te zupy, one nie są jakieś specjalnie robione dla Bartka, tyle że Bartuś dostaje mniej doprawione :tak:
Sosik właściwie sam się robi :-p no wiesz, na przykład dzisiaj na obiad robię schab duszony, więc jak podlewam wodą to robi się sos, a później tylko zagęszczam śmietaną i mąką i gotowe.

A zupki z lanymi kluseczkami jak robicie...lane kluseczki oddzielnie???:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

ja robię prosto do zupki :tak:

Do góry