reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
My jemy tak mleczko,obiadek,mleczko z kleikiem 2 łyżeczki, deserek, kaszka bezglutenowa,mleczko z 2 łyżeczkami kaszki mannej.

Co do obwodu główki nie pomogę bo u nas nie mierzą, tylko jak chodzimy do neurologa to ona nam mierzy ale to dopiero za miesiąc a poprzednie mieliśmy w kwietniu to było 41,5

Wiec tak ... moje dziecko kleiku tez nie lubi :wściekła/y:, tylko mleczko i basta :angry:. Już nie wiem co mam robic.

Czy Wasze dzieci slinią się na ząbki? Mateusz w ogole się ie slini, a jak na wargi poleci mu slinka to ją wciągnie z powrotem. Jak myslicie czy to sie jeszcze zmieni , bo powiem szczerze ze wolałabym nie :sorry2:
Moja to samo...kleiku z butelki za nic do ust nie weźmie...ale zrobiłam jej ostatnio kleik i wymieszalam z owockami ze słoiczka i jadła bardzo ładnie:)

Moja się nie slini i ma juz 2 ząbki:)

ja daje Lence dwa razy dziennie kaszkę:tak: pierwszy raz dostaje tak około 9 rano drugi raz godzine przed spaniem:tak:

A do spania dajesz jej jeszcze cycusia? Czy tak sama zasypia?

dzięki kochana nawet nie chce pisać ile moja ma:-:)-(

Aż tak źle? Moze to kwestia urody skoro nic w badaniu nie wyszło

A ja dzisiaj mlodej zrobiłam kisielek z soczku i wsuwała az miło!

Dziewczyny, czy dajecie dzieciom potrawy ze smietaną?
I jeszcze pytanko od kiedy można dawać kiwi?

Ugotowałam dla nas taka potrawke z kurczaka ze smietaną i ryzem i zmiksowałam też dla Małej, mam abdzieję że nic jej nie będzie:zawstydzona/y:
Wczoraj wciągnęła ogórkową i jej smakowała
Moja też wcina dorosłe zupy zaprawiane śmietaną i nigdy brzuszek nie bolał.
A co do kiwi to zanalazłam że można od 8 m-ca
Owoce - osesek.pl - portal dla rodziców - niemowlę, dziecko, noworodek, ciąża, poród, wychowanie, rozszerzanie diety, przepisy dla dzieci

dziewczyny jak byscie mialy chwilke zerkłybyście do książeczek i napisałybyscie mi obwody głowek waszych dzieciaczków w wieku 7 mies:-:)-( pleaseeeeee będę baaaaaaardzo wdzięczna:tak:
u nas w wieku siedmiu miesięcy było 46 cm

Mojej tez smakowała, a wczesniej nie dawałam bo myślałąm ze nie mozna, moja chyba woli takie bardziej kwaskowe smaki, bo jak robiłam jej krupnik czy zupkę z łososiem, to niejadła
Ja ogórkowej jeszcze nie gotowałam ale ogórki kwaszone dostaje do łapki i wcina aż sie uszy trzęsą a jak się jej zabiera to wielkie oburzenie:-D

Mojej tez smakowała, a wczesniej nie dawałam bo myślałąm ze nie mozna, moja chyba woli takie bardziej kwaskowe smaki, bo jak robiłam jej krupnik czy zupkę z łososiem, to niejadła
:-) ja w sumie tez ugotowałam jej ta zupke pierwszy raz, pierwsze dwie łyżeczki zjadła z taką niepewnością ale jak juz zasmakowała to wcinała aż jej sie uszka trzęsły:-D:-D:-D

A do spania dajesz jej jeszcze cycusia? Czy tak sama zasypia?
cycus jest obowiązkowo:tak: moje dziecię to nałogowy cycoholik:tak::-D:-D:-D bez cycusia na noc nie zaśnie:no: po kaszce, zupce, deserku zawsze musi zapic cyckiem:-D
super przepisy :tak:

Wstawałam -utulałam-kładłam do łóżeczka
wstawałam-utulałam-kładłam do łóżeczka
wstawałam-utulałam-kładłam do łóżeczka
wstawałam-utulałam-kładłam do łóżeczka.....................................................................................................................................................................................................o on oczywiście nieugięty ale po dwóch dniach zaczeło mu się to nudzić i skapitulował
Zozakoza ja też słyszałam, że jest to najlepsza metoda oduczenia dziecka jedzenia czy picia w nocy. Słyszałam, że pierwsze noce są trudne, ale efekt prawie zawsze osiągalny. Tylko najpierw muszę mojego męża przenieść do innego pokoju, żeby do pracy się mógł wyspać:tak:
gdybym miala plana to moje dziecie nie jadlo by w nocy...:szok::-D
ale serio...nic nie pomaga jak jest glodny,drze sie i spac nie bedzie :no::no:
a jak pije mleko to do dna i odrazu tnie komara:baffled:
Pyciolku z tego co słyszałam 8-miesięczne dziecko nie budzi się w nocy z głodu, tylko po prostu z przyzwyczajenia. I najgorsze jest to, że jak tak sobie ureguluje to może Ci się budzić nawet do 3 roku życia:szok: Ja bardzo chciałabym uniknąć takiej sytuacji, więc będę próbować tych metod co zozakoza. Wiem, że pewnie na początku będzie ciężko, Filip będzie się darł, a ja będę nieprzytomna chodziła, ale w końcu zrozumie, że nie ma sensu się budzić, bo i tak nie dostanie jeść czy pić.Lepiej pomęczyć się parę nocy niż wstawać w nocy do ktoregoś tam roku życia małego:tak:

:-) ja w sumie tez ugotowałam jej ta zupke pierwszy raz, pierwsze dwie łyżeczki zjadła z taką niepewnością ale jak juz zasmakowała to wcinała aż jej sie uszka trzęsły:-D:-D:-D

cycus jest obowiązkowo:tak: moje dziecię to nałogowy cycoholik:tak::-D:-D:-D bez cycusia na noc nie zaśnie:no: po kaszce, zupce, deserku zawsze musi zapic cyckiem:-D

super przepisy :tak:

Ja jutro ugotuję gotuję ogórkową...chyba nie za wcześnie????

Moja tez niestety bez cycusia nie zaśnie:) Lubię to, ale jak musze gdzies wyjść wieczorem to niestety jeszcze musze poczekac i dać cyca i dopiero mogę iść....

Przepisy fajne... a dajecie już maluchom żółtko??

reklama
dziekuję kochana za radę, tylko u mnie to takie dziwne czasami wydaje mi się, że to podobne do rybiej łuski:szok::szok: ja już sama nie wiem ,ale wypróbuję:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

tak wogóle to mam mega doła, jak nie asymetria, to uczulenie to znowu Bianusia ma sporą główkę (niby po dziadku-oby) i byliśmy już na jednym usg 3 mies temu i było ok,ale,że dalej rośnie idziemy na kolejne badanie:-:)-:)-:)-( chyba się załamuję po mału bo tyle tego wszystkiego na raz:zawstydzona/y::zawstydzona/y::-(

dziewczyny jak byscie mialy chwilke zerkłybyście do książeczek i napisałybyscie mi obwody głowek waszych dzieciaczków w wieku 7 mies:-:)-( pleaseeeeee będę baaaaaaardzo wdzięczna:tak:

co do kaszek i kleików moja nic nie ruszy:-:)-(
Filip jak miał 6,5 miesiąca to obwód główki wynosił 44,8cm, także sporą łepetynkę ma mój chłopczyk:tak: Kanikya a ile ma Twoja Bianeczka, że się martwisz? I sama doszłaś do takiego wniosku czy lekarze coś Ci zasugerowali?

Do góry