reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
tygrysku - a ile razy dziennie podajesz kaszkę?? Bo my na razie 1 raz, ale zastanawiam się, nad 2x bo mała w ogóle nie chce mleka - zostawia prawie całą butle - chyba przez te zęby.

A daje ktoś 2 lub 3 razy dziennie kaszkę lub kleik?

My jemy kaszkę 2 razy dziennie kolo 11 z reguly łyżeczką, albo butelką z duuuuuuużą dziurą i na noc smaczny sen

co 4:-:)-:)-:)-:)-( ja juz slow do niego nie mam:-:)-:)-( przeciez z torbami pojdziemy jak taki apetyt bedzie mial!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D

:-D:-D:-D:-D:-D

Kochana a próbowałaś wykąpać maleństwo w "krochmalu" tzn. w mączce ziemniaczanej??? Ja w ten sposób pozbyłam się okropnych odparzeń pieluszkowych i zawsze jak Oli dostaje jakieś dziwne krostki to kąpię ją właśnie w krochmalu i zawsze pomaga :tak:
dziekuję kochana za radę, tylko u mnie to takie dziwne czasami wydaje mi się, że to podobne do rybiej łuski:szok::szok: ja już sama nie wiem ,ale wypróbuję:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

tak wogóle to mam mega doła, jak nie asymetria, to uczulenie to znowu Bianusia ma sporą główkę (niby po dziadku-oby) i byliśmy już na jednym usg 3 mies temu i było ok,ale,że dalej rośnie idziemy na kolejne badanie:-:)-:)-:)-( chyba się załamuję po mału bo tyle tego wszystkiego na raz:zawstydzona/y::zawstydzona/y::-(

dziewczyny jak byscie mialy chwilke zerkłybyście do książeczek i napisałybyscie mi obwody głowek waszych dzieciaczków w wieku 7 mies:-:)-( pleaseeeeee będę baaaaaaardzo wdzięczna:tak:

co do kaszek i kleików moja nic nie ruszy:-:)-(

i taka ogorkowa ze smietanka i vegeta sola ????
Akurat ogórkowa bez śmietany i wegety, soli trochę było, przelałąm jej do osobnego garnuszka a nam przyprawiłam.
Ale ze smietaną dostała dziś potrawkę, wcinała aż sie uszy trzesły mimo ze po zmiksowaniu to było bardzo zbite, popijała od czasu do czasu. Na szczęscie śmietana nie zaszkodziła. odwrotnie niz mi, bo spieprzałam z plaży, mało klapek nie pogubiłam:zawstydzona/y::-D:-D:-D

dziewczyny jak byscie mialy chwilke zerkłybyście do książeczek i napisałybyscie mi obwody głowek waszych dzieciaczków w wieku 7 mies:-:)-( pleaseeeeee będę baaaaaaardzo wdzięczna:tak:
Moja jak miała 6,5 miesiaca to było 44 cm

reklama
Do góry