reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

witam poniedzialkowo
no wlasnie mam to samo co ty :-( u nas to od jakis 2 tygodni takie siupy mam z malym moge go nosci godzinami a jak tylko poloze i tak uleje :szok: a wczoraj to tak ulal chlustajaco czyli na odleglosc on caly mokry i w mleku no i ja tez ale sie wystraszylam az balam mu dac drugie pol butelki ale na szczescie nie ulal.

a u nas tydzien zaczyna sie nieciekawie...
moja kruszynka sie rozchorowala chyba dzis :-:)-(ma temp 37.6 i do tego kaszle :-:)-( dzis dzwonie do pediatry juz mu dalam paracetamol w kropelkach i teraz mi ladnie zasnol przy butli. mam nadzieje ze obejdzie sie bez antybiotyku i tylko areosol bedzie musial powdychac tak jak ostatnim razem... :tak:

Landryneczko Agacia ma racje temperature zbija sie dopiero u dziecka gdyz jest powyzej 38 stopni. Wtedy dopiero mowimy o goraczce, temperatura do 38 to tylko stan podgoraczkowy ktorego nie nalezy zbijac gdyz wtedy organizm sam walczy z jakas infekcja a zbijajac temperaturke wtedy powodujesz ze organizm dzeciatka sam nie walczy.

reklama
A ja mam pytanie czym smarujecie ciałka maluchów po kapieli? , chyba była juz na ten temat rozmowa, ale nie mogę sie dokopac :-(.

ja co jakis czas smaruje z masażem oliwką albo nie smaruje i myje w oliatum albo smaruje tylko dupcie i buźke a myje w normalnej wodzie z mydełkiem !!

mam jeszcze pytanie - kiedy wprowadza sie jakies jedzenie bo widzialam wsklepie rozne sloiczki od 4 miesiaca

najlepiej zapytać lekarki ! ja wprowadze dopiero jak małej szczeli 5 m-cy a jeszcze poradze sie lekarki !!!

moj maly dzis zjadl pol butli i wszytko zwymiotowal:-( dalam mu drugie pol butli i zjadl grzecznie i nie zwymiotowal na szczescie,wogole mam problem ulewa mu sie po kazdym karmieniu nie wiem co to moze byc moze ktoras z was ma takie cos...
nawet jak karmie piersia tez mu sie ulewa nie sadze zeby jadl za duzo...
myslicie zeby isc z nim do pediatry juz sama nie wiem:-:)-:)-(

przy najbliższej wizycie powiedz pediatrze ze tak mocno ulewa !
Liwicia jak tak mocno ulewała to miała bakterie w moczu a jak wyleczyliśmy to ulewanie przeszło ! i jedna lekarka jak pow ze tak ulewa kazała zrobić posiew moczu i wyszło wtedy ! Ale równie dobrze to moze byc taki urok dzieciaczka ze tak ulewa !!!

bylismy w odwiedzimy u młodszej koleżanki Natana - i wiecie co moja koleżanka przywiązuje jej smoczek do buzi na noc! bo mala ponoć przy cycu tylko śpi
nie powiem ale lekko mnie to zszokowało :(

o matko :szok::szok::szok: ja w żartach kiedys powiedziałąm ze przykleje jej taśmą smoka ! ale szok przeciez jakby sie ulało dziecku albo zakrztusi to sie moze udusić !!! dla mnie to wariactwo i wygoda mamusi !!!

Mojej malutkiej zaczeł ropieć lewe oczko, chyba od katarku, ale niestety nic jej nie mogę odciągnąć ani gruszką ani fridą:baffled:, boję sie zeby sie bidulka nie pochorowała, bo my wszyscy zainfekowani.

Dziewczyny cyckowe wiecie co... bylam w trojmiescie u kolezanki i ona wyczula ze mam normalnie kamienie w cyckach!!!!!takie zastoje ze szok, przez caly weekend masowalysmy, ja normalnie umieralam z bolu, teraz nie moge cyckow dotknac tak bola a jescze nie mam calkiem odetkanych ale normalnie jaka radosc jak maly sie zakrztusza przy piciu i zamiast sciagac gora 30 ml mleczka to w dwoch podejsciach sciagnelam 120ml!!!!!!!!!!!!!!!!!:tak: Pomasujcie sobie cycuchy, ja bym w zyciu nie pomyslala ze mam zastoje bo mnie nic nie bolalo a myslalam ze to normalne ze mam takie twardawe

Cyprysiowa a jak bardzo Twarde cycki m iałaś i jak sie robi ten masaż? Jestem ciekawa, czy u mnie cos by to pomogło ;-)

zapominajka jak "szczypalas" ale nie sam naskorek tylko glebiej to moglas zlapac taka grude twarda ciskalam te grudy jakbym szczypala i tez masowalam okreznymi ruchami. Meczysz na rozne sposoby te kamienie i widzisz normalnie jak zamiast jednej czy dwoch struzek przy naduszeniu leci ich mnostwo.

Ja nie smaruje po kapieli malego niczym tylko pupke kremuje, a mylam roznie na poczatku Oilatum , potem kupilam Jonsona ale uczulil Fifka wiec odstawilam teraz myje na zmiane oilatum i Nivea nutri sensitive. I jest ok skorka jest nieprzesuszona wiec nie kremikuję:tak::tak:

Agacia - ja zbijam temp. dopiero powyże 38,5 - tak mi poleciła pediatra, przy niższej temp. pozwalam organizmowi, żeby powalczył sam.

Cyprysiowa - bardzo się cieszę, najlepiej masuj sobie pod gorącym prysznicem, nie będzie tak bolało.

Arlets - pogieło ją?!?!? szok!

Agacia - ja zbijam temp. dopiero powyże 38,5 - tak mi poleciła pediatra, przy niższej temp. pozwalam organizmowi, żeby powalczył sam.

Cyprysiowa - bardzo się cieszę, najlepiej masuj sobie pod gorącym prysznicem, nie będzie tak bolało.

Arlets - pogieło ją?!?!? szok!
Misiówka ja tylko tak napisałam ze powyzej 38 stopni, bo tutaj niektóre dziewczyny zbijaja temp. powyzej 37 stopni, a to jest błąd. A mały dzięki Bogu jeszcze nie miał takiej temp. zebym musiała mu zbijac :tak:.
Wieczorem ma zawsze 37,4 a czasami nawet 37,6 ale to podobno normalne bo wieczorem dzieci mają temp. podwyzszoną.

reklama
Strzalka dziewczynki:-)Mam problema...moja Marysienka od kilku dni robi zielona,jasno zielona kupke...A dzisiaj pojawilo sie tyci, tyci krwi..Nie wprowadzilam do diety nic nowego,jem tak jak wczesniej i nie moge skumac co sie dzieje...Kolek nie ma,brzuszek tez raczej jej nie boli wiec nie wiem co moze byc grane..

Do góry