reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

witam poniedzialkowo
no wlasnie mam to samo co ty :-( u nas to od jakis 2 tygodni takie siupy mam z malym moge go nosci godzinami a jak tylko poloze i tak uleje :szok: a wczoraj to tak ulal chlustajaco czyli na odleglosc on caly mokry i w mleku no i ja tez ale sie wystraszylam az balam mu dac drugie pol butelki ale na szczescie nie ulal.

a u nas tydzien zaczyna sie nieciekawie...
moja kruszynka sie rozchorowala chyba dzis :-:)-(ma temp 37.6 i do tego kaszle :-:)-( dzis dzwonie do pediatry juz mu dalam paracetamol w kropelkach i teraz mi ladnie zasnol przy butli. mam nadzieje ze obejdzie sie bez antybiotyku i tylko areosol bedzie musial powdychac tak jak ostatnim razem... :tak:

Landryneczko Agacia ma racje temperature zbija sie dopiero u dziecka gdyz jest powyzej 38 stopni. Wtedy dopiero mowimy o goraczce, temperatura do 38 to tylko stan podgoraczkowy ktorego nie nalezy zbijac gdyz wtedy organizm sam walczy z jakas infekcja a zbijajac temperaturke wtedy powodujesz ze organizm dzeciatka sam nie walczy.

reklama
A ja mam pytanie czym smarujecie ciałka maluchów po kapieli? , chyba była juz na ten temat rozmowa, ale nie mogę sie dokopac :-(.

ja co jakis czas smaruje z masażem oliwką albo nie smaruje i myje w oliatum albo smaruje tylko dupcie i buźke a myje w normalnej wodzie z mydełkiem !!

mam jeszcze pytanie - kiedy wprowadza sie jakies jedzenie bo widzialam wsklepie rozne sloiczki od 4 miesiaca

najlepiej zapytać lekarki ! ja wprowadze dopiero jak małej szczeli 5 m-cy a jeszcze poradze sie lekarki !!!

moj maly dzis zjadl pol butli i wszytko zwymiotowal:-( dalam mu drugie pol butli i zjadl grzecznie i nie zwymiotowal na szczescie,wogole mam problem ulewa mu sie po kazdym karmieniu nie wiem co to moze byc moze ktoras z was ma takie cos...
nawet jak karmie piersia tez mu sie ulewa nie sadze zeby jadl za duzo...
myslicie zeby isc z nim do pediatry juz sama nie wiem:-:)-:)-(

przy najbliższej wizycie powiedz pediatrze ze tak mocno ulewa !
Liwicia jak tak mocno ulewała to miała bakterie w moczu a jak wyleczyliśmy to ulewanie przeszło ! i jedna lekarka jak pow ze tak ulewa kazała zrobić posiew moczu i wyszło wtedy ! Ale równie dobrze to moze byc taki urok dzieciaczka ze tak ulewa !!!

bylismy w odwiedzimy u młodszej koleżanki Natana - i wiecie co moja koleżanka przywiązuje jej smoczek do buzi na noc! bo mala ponoć przy cycu tylko śpi
nie powiem ale lekko mnie to zszokowało :(

o matko :szok::szok::szok: ja w żartach kiedys powiedziałąm ze przykleje jej taśmą smoka ! ale szok przeciez jakby sie ulało dziecku albo zakrztusi to sie moze udusić !!! dla mnie to wariactwo i wygoda mamusi !!!

Mojej malutkiej zaczeł ropieć lewe oczko, chyba od katarku, ale niestety nic jej nie mogę odciągnąć ani gruszką ani fridą:baffled:, boję sie zeby sie bidulka nie pochorowała, bo my wszyscy zainfekowani.

Dziewczyny cyckowe wiecie co... bylam w trojmiescie u kolezanki i ona wyczula ze mam normalnie kamienie w cyckach!!!!!takie zastoje ze szok, przez caly weekend masowalysmy, ja normalnie umieralam z bolu, teraz nie moge cyckow dotknac tak bola a jescze nie mam calkiem odetkanych ale normalnie jaka radosc jak maly sie zakrztusza przy piciu i zamiast sciagac gora 30 ml mleczka to w dwoch podejsciach sciagnelam 120ml!!!!!!!!!!!!!!!!!:tak: Pomasujcie sobie cycuchy, ja bym w zyciu nie pomyslala ze mam zastoje bo mnie nic nie bolalo a myslalam ze to normalne ze mam takie twardawe

Cyprysiowa a jak bardzo Twarde cycki m iałaś i jak sie robi ten masaż? Jestem ciekawa, czy u mnie cos by to pomogło ;-)

zapominajka jak "szczypalas" ale nie sam naskorek tylko glebiej to moglas zlapac taka grude twarda ciskalam te grudy jakbym szczypala i tez masowalam okreznymi ruchami. Meczysz na rozne sposoby te kamienie i widzisz normalnie jak zamiast jednej czy dwoch struzek przy naduszeniu leci ich mnostwo.

Ja nie smaruje po kapieli malego niczym tylko pupke kremuje, a mylam roznie na poczatku Oilatum , potem kupilam Jonsona ale uczulil Fifka wiec odstawilam teraz myje na zmiane oilatum i Nivea nutri sensitive. I jest ok skorka jest nieprzesuszona wiec nie kremikuję:tak::tak:

Agacia - ja zbijam temp. dopiero powyże 38,5 - tak mi poleciła pediatra, przy niższej temp. pozwalam organizmowi, żeby powalczył sam.

Cyprysiowa - bardzo się cieszę, najlepiej masuj sobie pod gorącym prysznicem, nie będzie tak bolało.

Arlets - pogieło ją?!?!? szok!

Agacia - ja zbijam temp. dopiero powyże 38,5 - tak mi poleciła pediatra, przy niższej temp. pozwalam organizmowi, żeby powalczył sam.

Cyprysiowa - bardzo się cieszę, najlepiej masuj sobie pod gorącym prysznicem, nie będzie tak bolało.

Arlets - pogieło ją?!?!? szok!
Misiówka ja tylko tak napisałam ze powyzej 38 stopni, bo tutaj niektóre dziewczyny zbijaja temp. powyzej 37 stopni, a to jest błąd. A mały dzięki Bogu jeszcze nie miał takiej temp. zebym musiała mu zbijac :tak:.
Wieczorem ma zawsze 37,4 a czasami nawet 37,6 ale to podobno normalne bo wieczorem dzieci mają temp. podwyzszoną.

reklama
Strzalka dziewczynki:-)Mam problema...moja Marysienka od kilku dni robi zielona,jasno zielona kupke...A dzisiaj pojawilo sie tyci, tyci krwi..Nie wprowadzilam do diety nic nowego,jem tak jak wczesniej i nie moge skumac co sie dzieje...Kolek nie ma,brzuszek tez raczej jej nie boli wiec nie wiem co moze byc grane..

Do góry