reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Renia - moja Inka jest tylko na piersi i od urodzenia z 50 centyla skoczyla juz na 90, luz... Misia przez pierwszy miesiąc z 50 skoczyła na 98 i to było już niepokojące wg pani gastrolog, potem cały czas się utrzymywała na tym 98 i to już było ok.

reklama
Misiowka moja nie ma jeszcze 3 miesiecy a wazy 7 kilo, martwie sie troche, tlumacze so bie tylko tym ze jak sie urodzila to wazyla ponad 4 kilo - czyli srednia wychodzi kilogram na miesiac to chyba normalnie?

Renia chyba od 4 miesiąca .

A ja mam pytanie czym smarujecie ciałka maluchów po kapieli? , chyba była juz na ten temat rozmowa, ale nie mogę sie dokopac :-(.

Madzienka ja tez kapie małego w Oilatum, ale zawsze go smarowałam kremikiem natłuszczajacym, ale brzydko pachnie :baffled:

Renia a Mustela ładnie pachnie?

moj maly dzis zjadl pol butli i wszytko zwymiotowal:-( dalam mu drugie pol butli i zjadl grzecznie i nie zwymiotowal na szczescie,wogole mam problem ulewa mu sie po kazdym karmieniu nie wiem co to moze byc moze ktoras z was ma takie cos...
nawet jak karmie piersia tez mu sie ulewa nie sadze zeby jadl za duzo...
myslicie zeby isc z nim do pediatry juz sama nie wiem:-:)-:)-(

reklama
Pati ulewa od samego poczatku czasem wiecej czasem mniej, robi kupki co 3 dni i tego 3 dnia widocznie jest juz przepełniona i wtedy tez potrafi zwracac sporo i to po kazdym posiłku i piciu, dwa razy mówiłam pediatrze o tym ale bagatelizuje sprawe mówi ze przejdzie z czasem i ze jak przybiera prawidłowo to sie nie martwic ale szczerze mówiac to tez sie martwie bo to dla dziecka nieprzyjemne jest niespokojna dokad nie zwróci i nic nie pomaga długie noszenie ani mleko AR (specjalnie dla dzieci ulewajacych)

Do góry