reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Mopeka a jaka jest ilosc dobowa u was? jestem ciekawa bo ja zapisuje i malutka jadla duzo potem mniej i od dwoch dni znow je wiecej:tak:

Anoli u nas mała zjada ok.600-720ml na całą dobę...ja kazde karmienie zapisuję:tak::tak::tak:
My karmimy Bebilonem i tam napisane jest ze dzieciaczek w 2-3 miesiącu powinien jesc 6 razy po 110-130ml:tak::tak:

Polożna mówiła nam że dziecko nie powinno jeść mniej niż wynik tego mnozenia:-D:-D:-D
150xwaga dziecka w kg, czyli np.150x4,2kg=630ml

Tygrysku cieszę się że z malutkim wszystko w porzadeczku i nie zatrzymali was w szpitalu:tak:

reklama
Z tymi mleczkami to faktycznie roznie bywa:baffled: na Nutramigenie jest podana tabelka dawkowania nie miesieczna tylko no 0-2 tygodie, 2-4 tyg, 1-2 miesiace, 2-4 miesiace itp:baffled::baffled: i np 1-2 miesiace powinno sie podawac od 5 do 6 posilkow po 150ml a juz 2-4 5 posilkow po 180:baffled: dodatkowo kalorycznosc tego mleczka jest wieksza niz Bebilonu , czy B. comfort ktory Fifi jadl od urodzenia:baffled::baffled: oglupiec mozna:no: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa i jeszcze jest napisane ze gotowa mieszanke nalezy zuzyc 2 godziny po przygotowaniu, jednak gdy rozpoczniemy karmienie mieszanka powinna byc wykorzystana w ciagu godziny i nie powinna byc przechowywana w lodowce:confused:

Anoli u nas mała zjada ok.600-720ml na całą dobę...ja kazde karmienie zapisuję:tak::tak::tak:
My karmimy Bebilonem i tam napisane jest ze dzieciaczek w 2-3 miesiącu powinien jesc 6 razy po 110-130ml:tak::tak:

Polożna mówiła nam że dziecko nie powinno jeść mniej niż wynik tego mnozenia:-D:-D:-D
150xwaga dziecka w kg, czyli np.150x4,2kg=630ml

Tygrysku cieszę się że z malutkim wszystko w porzadeczku i nie zatrzymali was w szpitalu:tak:

Madziu ja też prowadze notesik kupkowo-karmieniowy :-D:-D:-D smieje sie gdyz jak maz przychodzi z pracy i pyta sie jak tam maly jak jego kupki to ja podaje jemu dzienniczek Filipkowy i już bez mojego opisu wszystko wie:-D:-D:-D

tygrysku - ufff, dobrze, ze to nie płucka! Trzymajcie się i zdróweczka dla Fifiego!

U nas na szczęście bez gorączki, ale Hania bardzo mało je :-(No ale z drugiej strony trudno się dziwić, jak nosek ma zapchany i tak kaszle...

tygrysku - ufff, dobrze, ze to nie płucka! Trzymajcie się i zdróweczka dla Fifiego!

U nas na szczęście bez gorączki, ale Hania bardzo mało je :-(No ale z drugiej strony trudno się dziwić, jak nosek ma zapchany i tak kaszle...

tez sie cieszymy ze to byl falszywy alarm:tak: a co do tego ze Hania mniej je to nasz Filipek tez mniej jadl :-:)-( tak po 30 ml tylko zjadal i potem za godzinke znow wolal ale bidoka gardziolko bolalo:-:)-( dzisiaj juz zjadl 1 raz 120 a ostatnio 150 wiec chyba powoli przechodzi ale to mozliwe ze tak szybko???:confused::confused: dopiero 2 dawki lekarstewka wzial:confused::confused: a nosek tez ma zapchany staram sie czesto oczyszczac ale nic nie chce z niego leciec:-:)-( czasami ma tak zapchana jedna dziurke ze nawet mam takie uczucie ze Frida jest zatkana a jak przyloze do drugiej to swobodnie moge wyssac:-:)-( smaruje mascia majerankowa pod noskiem i wpsikuje nasivin soft.

hej!!
mam problmos... Mam gorączkę 37,7. Wczoraj też miałam i dodatkowo katar - mąż mnie zaraził. Mała na szczęście jeszcze nie choruje. Ale coś kicha od 2 dni :-(. CZY JA MOGĘ KARMIĆ PIERSIĄ GDY MAM TAKĄ GORĄCZKĘ?? leków nie biorę żadnych bo na razie naruralnie się leczę i chcę, żeby tak przeszło. A mama mężyka jest pielęgniarką i powiedziała, że nie można karmić, bo mleko jest złe:baffled: A ja myślę, że nie ma racji. Pytia i Fasolka Wy miałyście gorączkę?? Karmicie??
(no bo ja karmię mimo tej gorączki ale się martwię też troszkę)
Dziewczyny Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź!!
Miłego wieczorka, lecę do łóżeczka się wygrzać - papa!!

hej!!
mam problmos... Mam gorączkę 37,7. Wczoraj też miałam i dodatkowo katar - mąż mnie zaraził. Mała na szczęście jeszcze nie choruje. Ale coś kicha od 2 dni :-(. CZY JA MOGĘ KARMIĆ PIERSIĄ GDY MAM TAKĄ GORĄCZKĘ?? leków nie biorę żadnych bo na razie naruralnie się leczę i chcę, żeby tak przeszło. A mama mężyka jest pielęgniarką i powiedziała, że nie można karmić, bo mleko jest złe:baffled: A ja myślę, że nie ma racji. Pytia i Fasolka Wy miałyście gorączkę?? Karmicie??
Ewelw możesz spokojnie karmić! Jakbyś miała dużo ponad 39 stopni to wtedy nie powinnaś bezpośrednio karmić tylko odciągnąć i przegotować mleczko. Traci wtedy na jakości ale jest bezpieczne dla dziecka. Do 39 stopni spokojnie karm!

Dzięki za odpowiedź Agatkas - czekałam choć na jedną, bo się martwiłam... To lece już do łożeczka Dobranoc wszyskim...

yoka ja miałam tak mało pokarmu od początku bo mała piła nawet po 2,5 godzinki i po karmieniu nadal płakała z głodu i jak dostała zaraz potem butle to wypijała 90 ml a miała ok 2 tygodni, wiec z tego wynika że tego pokarmu było naprawdę mało więc nic nie robiłam żeby zatrzymać laktację bo nie było takiej potrzeby. Ja czytałam o takich tabletkach Antilactin na powstrzymanie laktacji bez recepty a taki babciny sposób to napar z szałwii.

Moja mała ma 37,4 już 2 dzień chyba jutro pójdę do lekarza, nie ma żadnych innych objawów ale lepiej dmuchać na zimne, zbiłam jej popołudniu eferalganem ale już znów ma temperature

reklama
hej!!
No ja Ci nie pomogę, bo ja nigdy nie mam gorączki. Raczej w dół mi leci tem. np dzisiaj miałam 34.9 :baffled: teraz jestem chora jak nie wiem co ledwo żyję, ale byłam u lekarza i dostałam antybiotyk i teraz leczymy się we dwie:sorry2: Trzymaj się ciepło i wracaj szybko do zdrowia

Do góry