reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

yoka ja miałam tak mało pokarmu od początku bo mała piła nawet po 2,5 godzinki i po karmieniu nadal płakała z głodu i jak dostała zaraz potem butle to wypijała 90 ml a miała ok 2 tygodni, wiec z tego wynika że tego pokarmu było naprawdę mało więc nic nie robiłam żeby zatrzymać laktację bo nie było takiej potrzeby. Ja czytałam o takich tabletkach Antilactin na powstrzymanie laktacji bez recepty a taki babciny sposób to napar z szałwii.

Moja mała ma 37,4 już 2 dzień chyba jutro pójdę do lekarza, nie ma żadnych innych objawów ale lepiej dmuchać na zimne, zbiłam jej popołudniu eferalganem ale już znów ma temperature
Darina dzieci maja zawsze podwyzszoną temperature. Powyzej 37 stopni i to jest ok, a wieczorem zawsze wiecej. Mój mały ma codziennie 37,2 a wieczorem nawet czasami 37,6 . Dzieciom zbija się temp. jak maja powyzej 38 stopni.

reklama
ewelw - ja tez nie mam gorączki, podobnie jak u fasolkamaria, u mnie leci w dół. Ale tak jak pisała Ci już Agatkas, do 39 można spokojnie karmić.

fasolkamaria - jak tam u Was? U nas gorączka nie wróciła na szczęście, ale mała nadal kaszle i nochal ma zapchany.

hej!!
mam problmos... Mam gorączkę 37,7. Wczoraj też miałam i dodatkowo katar - mąż mnie zaraził. Mała na szczęście jeszcze nie choruje. Ale coś kicha od 2 dni :-(. CZY JA MOGĘ KARMIĆ PIERSIĄ GDY MAM TAKĄ GORĄCZKĘ?? leków nie biorę żadnych bo na razie naruralnie się leczę i chcę, żeby tak przeszło. A mama mężyka jest pielęgniarką i powiedziała, że nie można karmić, bo mleko jest złe:baffled: A ja myślę, że nie ma racji. Pytia i Fasolka Wy miałyście gorączkę?? Karmicie??
(no bo ja karmię mimo tej gorączki ale się martwię też troszkę)
Dziewczyny Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź!!
Miłego wieczorka, lecę do łóżeczka się wygrzać - papa!!

ewelw, ja miałam przez 4 dni 39,3 i karmiłam. Do tego brałam antybiotyk. Powinnaś karmić, bo przekazujesz w ten sposób przeciwciała i jest szansa, że Mała się nei zarazi. My byliśmy chorzy oboje, a Olek na szczęście uniknąłą choroby. Pani doktor kazała tylko zwiększyć mu dawkę witaminy C z 5 na 10 kropli i przez trzy dni dawałam dwa razy dziennie po pół porcji rozpuszczonego w wodzie oscillococcinum.

Moj Fifi też sie wyżywa na swoich raczkach gryzie je masakrycznie slini sie jak mala swinka:zawstydzona/y:wiec zamowilam malenstwu gryzaczki juz:zawstydzona/y::zawstydzona/y: jak jeszcze bedzie za malutki na nie to troszke poczekaja ale bede starala sie jemu je podawac moze jaks ulge przyniosa:zawstydzona/y:

TOMMEE TIPPEE: GRYZAK DZIĄSEŁKO 2 SZT. (552761007) - Aukcje internetowe Allegro

Ja tez Tygrysku o tym myślę:-D:-D:-D

Mamuśki a słyszałyście o czymś takim jak "skok rozwojowy" u maluszka????

Podobno dzieciaczki wtedy bardzo marudzą, kochaja rączki itp.....

Chyba moja od wczoraj to przeżywa:-D:-D:-D:-D

Zamówiłam sobie chustę....zobaczymy czy mała bedzie chciałą w niej być noszona:confused::confused::confused:

reklama
Do góry