reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Mój dzielny Maluszek znowu sam zasnął w łóżeczku. Normalnie dumna jestem z niego.
Patrysia zdradź tą tajemnice :sorry2:
cholerka :baffled::baffled::baffled: u mnie w rodzinie nikt nie obciagal i nie bylo z tym problemow zadnych dopiero ja troszke chlopcy podrosli :baffled: ale moze tez zaczne to robic:baffled: tylko ja sie tak boje ze moge tez cosik nie tak zrobic np zbyt mocno odciagne:-( musze sie przemoc i tyle:-:)zawstydzona/y:
No właśnie ja tez się boję :zawstydzona/y:.

reklama
Dziewczyny, usłyszałam wczoraj opinię, że jak się ciągle nosi dziecko w pionie to może mieć później skrzywiony kręgosłup :baffled: słyszałyście o czymś takim czy to kolejny mit? :confused: trochę się wystraszyłam, bo Bartek tylko w pionie chce być noszony :sorry2:
Jak byłam na usg stawów biodrowych to lekarz taki z nowszego pokolenia kazał nam własnie mała w pionie nosić przyciśnieta z przodu do brzucha z nóżkami tak jak żabka jednąreka podtrzymywać pupę a drugą kregosłup na wysokości ramion tak jakbyś chciała malutką mocno do siebie przytulić i powiedział że to najzdrowsza pozycja

edee to ja własnie miałam tak ale jak dawałam butlę tylko na noc....a teraz kiedy jest na niej cały czas to w nocy masakra...nie wiem dlaczego...:-(
Yoka nie przejmuj się na pewno się przyzwyczaji ja od miesiaca karmie butlą i jest różnie czasem przesypia od 21 do 7 a czasem budzi cie co 3 godziny czasem udaje mi sie ją oszukać smoczkiem żeby mniej wiecej ilość dobowa mleka się potem zgadzała

Mopeka a jaka jest ilosc dobowa u was? jestem ciekawa bo ja zapisuje i malutka jadla duzo potem mniej i od dwoch dni znow je wiecej:tak:

Ja też na początku się bałam, ale jeszcze bardziej boję się że nie robiąc tego mogę doprowadzić do tego, że będzie miał w przyszłości zabieg.
Na początku obciągaj delikatnie, tyle ile się da, a później będziesz widziała że będzie schodziło jej coraz więcej. Tylko nic na siłę ;-)
Ollcia ma 100 % racji ja teraz mam córcie, ale jak urodziłam Tomka to też nie miałam zielonego pojęcia jak go pielęgnować i nie robiłam tam nic, żeby nie zaszkodzić, pediatra tez nie zwróciła mi uwagi i niestety jak miał kilka lat to miał zabieg u chirurga na szczeście to trwało dosłownie kilka sekund i po bólu, ale lepiej zapobiegac

Mopeka a jaka jest ilosc dobowa u was? jestem ciekawa bo ja zapisuje i malutka jadla duzo potem mniej i od dwoch dni znow je wiecej:tak:
ja tak bardzo dokładnie to nie zapisuję ale staram się żeby zjadła ok 750 ml bo tyle zalecają na mleczku które używam( Nan AR) właściwie od początku 3 miesiąca 5x 180 czyli 900, na razie zjada miedzy 650 a 800 zalezy od dnia

ja tak bardzo dokładnie to nie zapisuję ale staram się żeby zjadła ok 750 ml bo tyle zalecają na mleczku które używam( Nan AR) właściwie od początku 3 miesiąca 5x 180 czyli 900, na razie zjada miedzy 650 a 800 zalezy od dnia

:szok::szok::szok:To je wiecej niz moja. Hania przea kilkanascie dni jadła od 400 do 500 ale to miała kolki i zmieniałam jej mleko. Teraz juz czwarty dzien ponad 600, wiec mam nadzieje ze bedzie lepiej:sorry2:ale waga jest wporzadku 900gram do przodu w 4 tygodnie:tak:

:szok::szok::szok:To je wiecej niz moja. Hania przea kilkanascie dni jadła od 400 do 500 ale to miała kolki i zmieniałam jej mleko. Teraz juz czwarty dzien ponad 600, wiec mam nadzieje ze bedzie lepiej:sorry2:ale waga jest wporzadku 900gram do przodu w 4 tygodnie:tak:
To jest chyba indywidualna sprawa każdego dzieciaczka a do tego dochodzi jeszzce kaloryczność mleczka ja pierwszą puszkę Nan AR kupiłam w pobliskiej aptece i tam było napisane żeby podawać w drugim miesiącu 6x 150 ml a kolejne mleko kupiłm w Carrefour nazwa ta sama tylko nowe opakowanie i był z dołu taki znaczek ze ulepszona receptura i zawiera dodatkowo kultury bakteri Bifidus,Cynk i Selen mała była po nim bardziej najedzona a jak spojrzałam na puszkę to myślałam że mam jakies zwidy bo było napisane 5x150 a nie 6 porównałam puszki i żeczywiście to samo mleko niby a zupełnie inne dawkowanie a co dopiero inne mleczka tego nie da sie tak porównać ważne że dzieciaczki rosną:-):-)

reklama
Nauczyła go też zasypiać zaraz po kąpaniu. Wczoraj moje dziecko samo zasnęło w łóżeczku :szok::szok::szok: Byłam w szoku, bo wcześniej to tylko przy cycusiu lub trzeba było bujać. A teraz połozyłam go w naszym łóżku i zaczęłam czytać bb. Odwracam się, a on już śpi-normalnie chyba mi dziecko ktoś podmienił....

PATRYSIA szybko chwal się jak to zrobiła...my tez tak chcemy:tak::tak::tak:

fasolkomaria pomimo wszystko jednak czuje presję....najgorsze jest to że nie rozumiem dlaczego dopadł mnie taki kryzys...przecież tak bardzo zależało mi na karmieniu piersią....:-(

YOKA nie martw się...wszyscy dookoła mówia że karmienie piersią siedzi w głowie...:no::no::no::no::no:nie zgadzam się bo ja bardzo chciałam karmić piersią i co...nie udało się:-:)-:)-:)-:)-(

Do góry