reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
moje dziecko sypia juz od dawna w piżamce i w skarpetkach:tak: notorycznie się odkrywa więc przez ponad połowę nocy śpi bez przykrycia:confused:

jaką temperaturę macie w sypialni?????

Agatkas Alanek śpinka w piżamce i skarpetkach, bo też zawsze się odkrywa i ma chłodne stopy ;-):tak:
Moja Zuzia tez się cały czas odkrywa ale my mamy w sypialni 22-23stopnie bo jestesmy ciepłolubni:) więc się nie przejmuję:)

Bartek do niedawna spał w pajacykach, ale od jakichś 3 tygodni śpi w normalnej piżamce z gołymi stopkami i widzę że tak lepiej mu się śpi, niż jak miał zakryte stopy.
nio nasza niunia tez spała jakiś czas w piżamce,ale że ona w ogole nie da sie przykryc chyba,ze nad ranem inaczej budzi się z wrzaskiem.... to miała skarpetki do tego, które tez ściągała... wiec wróciliśmy do pajacyka..... no......:-p

A ja mam pytanko jakby ktoś jeszcze zajrzał...Mariczce od 2 dni łzawi prawe oczko.... nawe takie zaczewienione sie zrobiło.....przemywam jej rumiankiem,ale średnio pomaga co jeszcze możecie mi polecić?

nio nasza niunia tez spała jakiś czas w piżamce,ale że ona w ogole nie da sie przykryc chyba,ze nad ranem inaczej budzi się z wrzaskiem.... to miała skarpetki do tego, które tez ściągała... wiec wróciliśmy do pajacyka..... no......:-p

A ja mam pytanko jakby ktoś jeszcze zajrzał...Mariczce od 2 dni łzawi prawe oczko.... nawe takie zaczewienione sie zrobiło.....przemywam jej rumiankiem,ale średnio pomaga co jeszcze możecie mi polecić?

Kana, ja czytałam że rumiankiem lepiej nie przemywać bo wysusza oczka.

Kana, ja czytałam że rumiankiem lepiej nie przemywać bo wysusza oczka.
o zobacz tego nie wiedziaam....dziekuje...

Agatkas.....właśnie Kamil kupił w aptece sól....wiec będziemy działać...a rzęska chyba raczej nie....to juz drugi dzień trwa,myślę,ze może jej to oczko przewiało..jak szłyśmy do lekarza....:sorry2:

Gratulacje dla wszystkich zębatych dzieciaczków:-D:-D:-D:-D

My mamy nadal dwa:blink::blink::blink:ale moja pediatra śmieje się ze mnie i mowi do mnie zawsze"czy widziała pani człowieka ktoremu nie urosły zeby??":-p:-p:-p:-p

A w czym śpią wasze maluchy???W piżamkach czy spioszkach???
haha lekarka ma poczucie humoru :-D w końcu wyjdą, u nas też dopiero teraz się pojawiły po baaaardzo długiej przerwie.
Co do spania to Majka śpi różnie, raz w pajacykach innym razem w piżamkach.

Ja już nie wstaje w nocy, żeby przykrywać córcię, bo jak ją przykrywam to od razu płacze więc niech śpi odkryta, widocznie jej tak lepiej. Temperaturę w sypialni mamy różną zależy od pogody na zewnątrz, ale nie przekracza 21 stopni, najczęściej 19.
o zobacz tego nie wiedziaam....dziekuje...

Agatkas.....właśnie Kamil kupił w aptece sól....wiec będziemy działać...a rzęska chyba raczej nie....to juz drugi dzień trwa,myślę,ze może jej to oczko przewiało..jak szłyśmy do lekarza....:sorry2:
Maja jak była malutka to jej łzawiło często to kazali mi wtedy zakraplać tą solą i przemywać wacikiem do wewnątrz, ale nie przechodziło więc lekarka zapisała mi kropelki, nie pamiętam już nazwy, wtedy przeszło po 3 dniach.

reklama
Do góry