reklama
mamusia2008
mamusia Karolinki
- Dołączył(a)
- 13 Marzec 2009
- Postów
- 5 171
sa w sloiczkach, a w zasadzie pieczarki to nie sa takie prawdziwe grzyby skoro mozna jesc surowe, prawdziwych z lasu nie wolno do 3 rokuwlasnie znalazlam w necie zeby z pieczarkami sie wstrzymac do 2-3 roku ale widzialam w skladzie juz sprawzam czego...no niemoge znalezc teraz to moze nie w sloiczkowych a w jakichs przepisach bylo no niewazne w kazdym razie ja sie jednak wstrzymam z tymi pieczarami
edee24
Mama Alanka :-)
- Dołączył(a)
- 15 Maj 2008
- Postów
- 2 087
tez tak wlasnie mysle o tym przecierze ze niebardzo no ale jak zobaczylam w sloiczkowych ze jest to postanowilam sie was poradzic bo kogo jak nie was;-) w kazdym razie zrobie na pomidorakach i dziekuje za porady
Jak ja mówiłam mojemu G że w słoiczkach jest przecier pomidorowy, to powiedział mi, że napewno nie jest to taki "zwykły" tylko właśnie ze świeżych pomidorków raczej, więc mu uwierzyłam i teraz robimy z prawdziwych, własnoręczny pyszny sosik
P.s. nie ma za co ;-);-):-)
jeszcze nie wiem bo to dopiero jutro planuje robic narazie zastanawiam sie nad tym koncentratem jaknie to na pomidorach jakos zrobie a pieczarki dawalyscie bo tez tam gdzies w skladzie widzialam ale ja jeszcze nie dawalam
Bartek jadł pieczarki w słoiczkowym daniu i też mu smakowało
Jak ja mówiłam mojemu G że w słoiczkach jest przecier pomidorowy, to powiedział mi, że napewno nie jest to taki "zwykły" tylko właśnie ze świeżych pomidorków raczej, więc mu uwierzyłam i teraz robimy z prawdziwych, własnoręczny pyszny sosik
a jak taki sosik robicie?
edee24
Mama Alanka :-)
- Dołączył(a)
- 15 Maj 2008
- Postów
- 2 087
Bartek jadł pieczarki w słoiczkowym daniu i też mu smakowało
A jak bym sama mu gotowała, to jak powinnam zrobić te pieczarki ugotować, poddusić na masełku ??? wiesz może ?
A jak bym sama mu gotowała, to jak powinnam zrobić te pieczarki ugotować, poddusić na masełku ??? wiesz może ?
w tym słoiczku to chyba gotowane są, ale pewności nie mam
edee24
Mama Alanka :-)
- Dołączył(a)
- 15 Maj 2008
- Postów
- 2 087
robię nacięcia na pomidorach (z góry i z dołu) i zalewam je na chwilę wrzątkiem, potem polewam zimną wodą i skórka super lekko schodzia jak taki sosik robicie?
rozkrajam, wydłubuje te nasionka, kroje na kawałki i gotuję chwilkę w małej ilości wody, miksuję i włalaaaa :-)
reklama
robię nacięcia na pomidorach (z góry i z dołu) i zalewam je na chwilę wrzątkiem, potem polewam zimną wodą i skórka super lekko schodzi
rozkrajam, wydłubuje te nasionka, kroje na kawałki i gotuję chwilkę w małej ilości wody, miksuję i włalaaaa :-)
myślałam że bardziej skomplikowany aaaa, taki to zrobię małemu w sobotę
Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 2 tys
- Wyświetleń
- 123 tys
- Odpowiedzi
- 61
- Wyświetleń
- 21 tys
Podziel się: