edee24
Mama Alanka :-)
ja nie podaje tranu ani wapna jak maly mial katarek i kaszelek to wapno dostawal a tak na codzien daje tylko cebion multi
ja robie zupke na dwa dni i normalnie do lodowki;-) ale mam pytanie czy robicie zupki tylko czy cos innego bo ostatnio kupowalam rybke w sloiczku i widzialam ze tam tyle pysznosci teraz da naszych malucow a ja mucaly czas tylko zupki i dzis chcialam mu cos inego ugotowac ale niewiedzialm wlasciwie co czy np spagetti ale czy przecier pomidorowy moge dac albo mielone takie kupne mge ugotowac czy kurczaka zmielic i jeszcze sosik jakis chcialam zrobic ale tez niebardzo wiedzialam jak z to sie zabrac zrobilam wkoncu z wywaru i zaciagnelam maka moze to troche glupie ale ja naprawde niewiedzialam jak mam sie zabrac a cs innego niz zupki
Ja zamiast zupek robie gęstrze "obiadki"
najpierw robie w parowarze (można też normalnie ugotować) różne warzywa np. ziemniak, marchew, seler, pietruszka, burak, brukselka, kalafior, brokól, kalarepka, kukurydza, ryż, groszek, makaron, czerwoną paprykę, fasolka szparagowa, pomidor i np, kurczak gotowany, albo indyk (bądz rybkę) zgniatam widelcem taką porcyjkę dodaję też np. koperek, natke pietruszki, albo oregano i mamy pycha obiadek. Alan zajade bez opamiętania z kupnych zrezygnowałam ze wzgl. finansowych :-zawstydzona/y: