reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Ja nie daje słoiczków, bo Julka ich nie lubi i to bardzo, aż ma odruch wymiotny. Jak jej takie zupki gotowałam to też nie chciała jeść, więc je z nami tyle tylko, że mniej przyprawiam i więcej warzyw daje i je krupniczek, pomidorówkę itd. A wy jak gotujecie te zupki same to dodajecie łyżeczkę masła lub oliwę? Bo czytałam w jakimś poradniku dla mam, że to jest najczęstszy błąd, że się tłuszczu nie dodaje. I zupę gotuję na dwa dni, a potem do lodówki.

ja dodaje masełko :tak: poza tym Bartek czasami wcina kanapkę - kromeczka z masełkiem i szynką :tak:

Ja mam pytanie do mamuś chłopców... Chodzi mi o włoski Waszych smyków. Czy myślałyście już lub ścinałyście ich włoski? Krystian ma takie długie,że na oczka już mu wchodzą i zastanawiam się co tu zrobić. Hmm... Sama jak obetne,to go skrzywdzę:sorry:, a u fryzjera sobie jego nie wyobrażam:szok: Słyszałam, że są takie punkty gdzie specjalne stanowiska dla maluszków są przystosowane, z jakimiś zabawkami, ale u nas nie mam pojęcia gdzie jest taki fryzjer:no:

Bartek ma włoski takie akurat, z przodu troszkę dłuższe ale jeszcze mogą być, a z tyłu i po bokach jest ok :tak:

reklama
dziewczyny a dodajecie koncentrat pomidorowy:sorry: bo chcialam malemu zrobic spagetti i tak sie zastanawiam czymozna ale w skladzie sloiczkowych jest koncentrat to chyba mozna jak myslicie:eek:

dziewczyny a dodajecie koncentrat pomidorowy:sorry: bo chcialam malemu zrobic spagetti i tak sie zastanawiam czymozna ale w skladzie sloiczkowych jest koncentrat to chyba mozna jak myslicie:eek:

Ja nie dawałam i się boję :zawstydzona/y::-( ja czasem robie zupkę pomidorową kruszynce ze świeżego i ugotowanego pomidora, może spróbuj taki sosik zrobić :sorry: wiem, że to nie to samo, ale mi się wydaje, że za dużo jest"chemii" w takim kupnym przecierze :zawstydzona/y::zawstydzona/y::sorry:

jeszcze nie wiem :-D:-D bo to dopiero jutro planuje robic narazie zastanawiam sie nad tym koncentratem jaknie to na pomidorach jakos zrobie :sorry: a pieczarki dawalyscie bo tez tam gdzies w skladzie widzialam ale ja jeszcze nie dawalam:no:

myslam dac cebule,marchew kurczaka niewiem wlasnie co jeszcze i albo z koncentratem albo z pomidorami troche zagescic dotego makaronik makaronik i tyle;-) tylko nad warzywami jeszcze popracuje zobaczymy co mi z tego wyjdzie:-D

jeszcze nie wiem :-D:-D bo to dopiero jutro planuje robic narazie zastanawiam sie nad tym koncentratem jaknie to na pomidorach jakos zrobie :sorry: a pieczarki dawalyscie bo tez tam gdzies w skladzie widzialam ale ja jeszcze nie dawalam:no:

Ja dawałam już dużo warzyw, ale pieczerek jeszcze nie, a nie za wcześnie ? :eek::eek: sama nie wiem,:eek: jak Wy dacie, to ja też :-p:-D:-D:-D:-D:-D

kobietki ja może troszke odważnie ale daje już prawie wszystko..wiadomo jak coś pierwszy raz to ostrożnie w małych ilościach,zupe pomidorową z ryzem zrobiłam normalnie!Nawet nic nie oszczędzałam przypraw jakos szczególnie bo mały nie chce jeść mdłych rzeczy,pieczareczek nie dawałam jeszcze ale np. jajko tak,czasami jak my jemy jajecznice to mały też sie dopadie,fileciki rybne itp. itd. Bo doszłam do wniosku że wszzystkiego trzeba próbować,ostatnio mały zabrał mi...batonika..dosłownie rzucił się na mnie jak torpeda :) dobrze że namierzył mnie jak już kończyłam:p no ipóki co żadnych bólów brzuszka nie mieliśmy a kupy ida bez problemowo

Ostatnia edycja:

Ja nie dawałam i się boję :zawstydzona/y::-( ja czasem robie zupkę pomidorową kruszynce ze świeżego i ugotowanego pomidora, może spróbuj taki sosik zrobić :sorry: wiem, że to nie to samo, ale mi się wydaje, że za dużo jest"chemii" w takim kupnym przecierze :zawstydzona/y::zawstydzona/y::sorry:
tez tak mysle

Ja dawałam już dużo warzyw, ale pieczerek jeszcze nie, a nie za wcześnie ? :eek::eek: sama nie wiem,:eek: jak Wy dacie, to ja też :-p:-D:-D:-D:-D:-D
ja dawalam ze sloika, jakies danie bylo po 9 miesiecu z pieczarkami, malej nic nie bylo no i bardzo smakowalo

reklama
wlasnie znalazlam w necie zeby z pieczarkami sie wstrzymac do 2-3 roku ale widzialam w skladzie juz sprawzam czego:-D...no niemoge znalezc teraz:wściekła/y: to moze nie w sloiczkowych a w jakichs przepisach bylo:sorry: no niewazne w kazdym razie ja sie jednak wstrzymam z tymi pieczarami:-D

Do góry