reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Nie, no nie jest tak źle, coś tam je. Troszkę kaszki, danonka, owocków trochę, ze słoików to nic. Ale to nie są jakieś duże ilości 2-5 łyżek. Cały czas próbuję, bo karmienie bardzo mnie już męczy. Już ponad tydzień ją uczę kupka niekapka i bardzo pod górkę.
Staram się jak mogę, jakoś inaczej to sobie wyobrażałam.
Dobra lecę po wyniki.
Trzymajcie sie

reklama
Cześć dziewczynki.
Byłam wczoraj z Julką u lekarza bo robi mi kupki bardzo rzadko nawet raz na tydzień i są twarde i płacze przy ich robieniu, jak pokazała się krewka to od razu poleciałam do lekarza. Dała nam skierowanie na badania i powiedziała, że dziecko nie ma z czego robić kupek skoro jest na piersi i mam jej dietę rozszerzać bo na pewno jej czegoś brakuje skoro nie ma jeszcze ząbków i w ogóle patrzyła na mnie jak na kogoś z kosmosu jak zapytała się czy Julka je kisiel, a ja jej że nie.
Dobra nic nie czaję, to nie moja wina że Julka jeszcze chce cycka i nie ma zamiaru go zamienić na zupę czy kurczaka. Wpychać na siłę też jej nie będę. Proponuję jej już wszystko do jedzenia i to codziennie, ale ona jeszcze cycka woli.
czy któraś z Was jeszcze karmi piersią i jak to u Was wygląda?
Z tymi kupkami. A i Julka waży 11kg, niezła baba na piersi mi wyrosła :-)

Fajnie wazy...ale Twój pokarm nie dostarcza jej wszystkich niezbednych do rozwoju składników...a poza tym Ty juz chyba tez jestes zmęczona tym karmieniem...? Ja karmie ale tylko 2 razy dziennie.
Moja Zuzia np dzisiaj po południu zjadla pod rzad: krupniczek,jogurcik, 2 biszkopty...co popiła 100ml herbatki :) Mały głodomór:)

czy ktoras z Was wie ile dni można podawac dziecku smecte??:sorry::sorry::sorry::-:)-:)-:)-(
Wydaje mi się ze około 3-5 góra...tak naprawde to po dwóch dniach to smecta już powinna pomóc...

Fasolka, niezła waga, tym bardziej ze na samym cycu. Moja wcina już wszystko a waży 8 kg;-), życzę dobrych wyników.

Musze sie pochwalić, piłam sobie herbatkę z cytrynką i Madzia też chciała, dawałąm jej łyżeczką, ale dlugo to szło, więc wzięłam słomkę raz jej pokazałam i załapała, super to wygladało, wydoiła mi pół szklanki herbaty:-)

Fasolka, niezła waga, tym bardziej ze na samym cycu. Moja wcina już wszystko a waży 8 kg;-), życzę dobrych wyników.

Musze sie pochwalić, piłam sobie herbatkę z cytrynką i Madzia też chciała, dawałąm jej łyżeczką, ale dlugo to szło, więc wzięłam słomkę raz jej pokazałam i załapała, super to wygladało, wydoiła mi pół szklanki herbaty:-)

brawo dla Madzi, Jula nie czi o co chodzi ze słomką:-D:-D:-D:-D

dzieki Agatkas

Dziewczyny jak robicie obiady dla maluchów to na dwa dni ? I co potem do lodówki na jutro czy zamrażacie?

Madzienko ja nie podaje tranu.

A podajecie wapno maludom?

Dziewczyny jak robicie obiady dla maluchów to na dwa dni ? I co potem do lodówki na jutro czy zamrażacie?

Madzienko ja nie podaje tranu.

A podajecie wapno maludom?

Ja nie daję ani wapna ani tranu,

A jak czasem zrobie mniejszą ilość obiadku do małego np. na 2 dni to daję do lodówki a jak mam więcej to wtedy już zamrażam :tak::tak:

reklama
ja nie podaje tranu ani wapna jak maly mial katarek i kaszelek to wapno dostawal a tak na codzien daje tylko cebion multi:tak:

ja robie zupke na dwa dni i normalnie do lodowki;-) ale mam pytanie czy robicie zupki tylko czy cos innego bo ostatnio kupowalam rybke w sloiczku i widzialam ze tam tyle pysznosci teraz da naszych malucow a ja mucaly czas tylko zupki:zawstydzona/y: i dzis chcialam mu cos inego ugotowac ale niewiedzialm wlasciwie co czy np spagetti ale czy przecier pomidorowy moge dac:sorry: albo mielone takie kupne mge ugotowac czy kurczaka zmielic i jeszcze sosik jakis chcialam zrobic ale tez niebardzo wiedzialam jak z to sie zabrac zrobilam wkoncu z wywaru i zaciagnelam maka :-D moze to troche glupie ale ja naprawde niewiedzialam jak mam sie zabrac a cs innego niz zupki:-D

Do góry