Agatkas
Mamusia Zuzolka
A ja mam znowu straszne zmartwienie Znow jestesmy prawie jedna noga w szpitalu. Wyniki moczu sa zle. Wyszly bardzo liczne bakterie i bialko w moczu. Dostalismy skierowanie do szpitala, ale ja jak to uslyszalam to wpadlam w histerie i pojechalismy prywatnie do ordynatorki oddzialu dzieciecego i ona powiedziala ze narazie sprobujemy wyleczyc sie bez szpitala. Dostalismy antybiotyki i w piatek mamy isc na usg czy przypadkiem nic sie nie dzieje z nerkami, no i mamy powtorzyc badanie moczu i wtedy sie okarze czy czeka nas szpital. Jednak strasznie mnie martwi to ze maly nie chce jesc tych antybiotykow. Chlusta z niego jak tylko strzykawke widzi. Jak tak dalej bedzie to nic z tego bo jak tylko wcisne w niego to lekarstwo to zaraz zwymiotuje.
My też miałyśmy bakterie i białko w moczu. Lekarz przepisał Biseptol, Furagin i granulki homeopatyczne i po tygodniu nie było sladu bakterii!
Nie martw się!
Ja tez mam nadzieje. Boze jakie to dziecko moje jest dzielne to nawet sobie nie wyobrazacie. Jak juz nie raz pisalam, ze wcale nie placze przy szczepieniach i zastrzykach tak teraz to jestem juz pelna podziwu dla niego. Jak doktorka naciagnela mu napletek tak strasznie to normalnie za glowe sie zlapalam Caly cycus czerwony az granatowy, jedna wielka rana. Nie mam pojecia jak on to wytrzymuje, jak sika wogole nie placze. Ja tylko raz mialam zapalenie to wylam z bolu.
Dzieci inaczej odczuwają infekcje dróg moczowych! - Nie boli ich tak jak dorosłych.
Moja bardzo spokojnie rozgląda się dokoło, czqasem przyśnie, czasem sie zdarzy dzień ze zabawki wyrzucaDziewczyny ja mam takie pytanie. Jak wasze maluszki zachowują się w wózkach? Bo Iggy jeśli nie śpi to raczej marudzi, a ja go zapycham herbatnikami itp. Ale wiem że to niewychowawcze. Zupełnie nie wiem jak nauczyć dziecko żeby się nie darło wniebogłosy. Dodam, że to nie płacz, tylko raczej takie pokrzykiwanie. Smoczek i zabawki są wyrzucane....
Czasem to aż wstyd...:-(