reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

A ja mam znowu straszne zmartwienie:frown::frown::frown: Znow jestesmy prawie jedna noga w szpitalu. Wyniki moczu sa zle. Wyszly bardzo liczne bakterie i bialko w moczu. Dostalismy skierowanie do szpitala, ale ja jak to uslyszalam to wpadlam w histerie i pojechalismy prywatnie do ordynatorki oddzialu dzieciecego i ona powiedziala ze narazie sprobujemy wyleczyc sie bez szpitala. Dostalismy antybiotyki i w piatek mamy isc na usg czy przypadkiem nic sie nie dzieje z nerkami, no i mamy powtorzyc badanie moczu i wtedy sie okarze czy czeka nas szpital. Jednak strasznie mnie martwi to ze maly nie chce jesc tych antybiotykow. Chlusta z niego jak tylko strzykawke widzi. Jak tak dalej bedzie to nic z tego bo jak tylko wcisne w niego to lekarstwo to zaraz zwymiotuje.

My też miałyśmy bakterie i białko w moczu. Lekarz przepisał Biseptol, Furagin i granulki homeopatyczne i po tygodniu nie było sladu bakterii!
Nie martw się!

Ja tez mam nadzieje. Boze jakie to dziecko moje jest dzielne to nawet sobie nie wyobrazacie. Jak juz nie raz pisalam, ze wcale nie placze przy szczepieniach i zastrzykach tak teraz to jestem juz pelna podziwu dla niego. Jak doktorka naciagnela mu napletek tak strasznie to normalnie za glowe sie zlapalam:szok: Caly cycus czerwony az granatowy, jedna wielka rana. Nie mam pojecia jak on to wytrzymuje, jak sika wogole nie placze. Ja tylko raz mialam zapalenie to wylam z bolu.

Dzieci inaczej odczuwają infekcje dróg moczowych! - Nie boli ich tak jak dorosłych.

Dziewczyny ja mam takie pytanie. Jak wasze maluszki zachowują się w wózkach? Bo Iggy jeśli nie śpi to raczej marudzi, a ja go zapycham herbatnikami itp. Ale wiem że to niewychowawcze. Zupełnie nie wiem jak nauczyć dziecko żeby się nie darło wniebogłosy. Dodam, że to nie płacz, tylko raczej takie pokrzykiwanie. Smoczek i zabawki są wyrzucane....
Czasem to aż wstyd...:-(
Moja bardzo spokojnie rozgląda się dokoło, czqasem przyśnie, czasem sie zdarzy dzień ze zabawki wyrzuca:)

reklama
My już po wizycie u pediatry, mały jest zdrowy, rozwija się świetnie :tak:
Waży 10 300, ma 72 cm, w główce 45cm, a w klacie 49cm :tak:
Super :tak: duzy chlop!!! My wazylismy przedwczoraj, Ksawery wazy 8850g u nas tez wszystko ok oczywiscie poza oskrzelami. W tym roku mielismy juz jakies 8-9 razy, za kolkejnym idziemy do pulmunologa:-(

mam prośbe do mam mieszkających w angli, pisałyscie cos kiedys o jakims specyfiku na zabkowanie, czy możecie podac mi nazwę? proszę

my byłysmy wczoraj na wizycie kontrolnej, Lenka wazy 7800 przybrała około 300 gram przez miesiąc wiec nie jest źle, jednak i tak dostałysmy skierowanie na badania, kontrolnie, w poniedziałek idziemy zrobić wyniki, lekarka mówiła że jak wyniki beda dobre to dajemy spokuj, najwyrazniej taka natura mojego dziecka

witam :-)

dziewczyny ktore przechodziły trzydniówke jak wyglada ta wysypka czy to sa kropeczki czy jakies plamy bo maly dostal takie kropeczki na czolku,szyi , brzuszku i raczkach i niewiem czy przy okazji gardelka zaliczylismy trzydniowke czy to wysypka po antybiotyku ale nie swedzi go to:sorry2:

My już po wizycie u pediatry, mały jest zdrowy, rozwija się świetnie :tak:
Waży 10 300, ma 72 cm, w główce 45cm, a w klacie 49cm :tak:
Moja Pysia była miesiąc temu na kontroli i ważyła wtedy 10 50 kg i mierzyła 75 cm.
Ciekawe jak teraz:-D
No piękne wymiary mają Wasze dzieciaczki:tak:
my byłysmy wczoraj na wizycie kontrolnej, Lenka wazy 7800 przybrała około 300 gram przez miesiąc wiec nie jest źle, jednak i tak dostałysmy skierowanie na badania, kontrolnie, w poniedziałek idziemy zrobić wyniki, lekarka mówiła że jak wyniki beda dobre to dajemy spokuj, najwyrazniej taka natura mojego dziecka
300g przez miesiąc to jak najbardziej w porządku. Filip w ciągu 2 miesiecy (miedzy 6 a 8 mies życia) przybrał tylko 500g i pediatra nic nie mówiła, że za mało. Są dzieci szczuplejsze i pulchniejsze, tak jak my ludzie dorośli i nie rozumiem dlaczego lekarze dopatrują się w tym jakis chorób:no:

Dziewczynki chciałam się Wam pochwalić, że Filip sam siada. Pierwszy raz zrobił to jakieś 1,5tyg temu, ale teraz coraz częściej, więc myślę, że będzie coraz lepiej:tak: Jakoś dziwnie siada, bo jak leży na brzuszku do dupkę do góry podnosi i siada i z czworaków też umie, ale jak go dam w tej pozycji, bo sam z brzuszka nie umie przyjąc pozycji czworaczej. Myslę, wiec ze etap raczkowania nas ominie:-( Ale wazne, ze siada sam, bo juz czas i troszke nas to martwilo;-)

reklama
Dziewczynki chciałam się Wam pochwalić, że Filip sam siada. Pierwszy raz zrobił to jakieś 1,5tyg temu, ale teraz coraz częściej, więc myślę, że będzie coraz lepiej:tak: Jakoś dziwnie siada, bo jak leży na brzuszku do dupkę do góry podnosi i siada i z czworaków też umie, ale jak go dam w tej pozycji, bo sam z brzuszka nie umie przyjąc pozycji czworaczej. Myslę, wiec ze etap raczkowania nas ominie:-( Ale wazne, ze siada sam, bo juz czas i troszke nas to martwilo;-)
no to u nas jest jeszcze smieszniej....
Alex wstaje przy czym tylko sie da,pełza z prędkością światła,przyjmuje pozycje czworaczną juz coraz częściej...ale sam nie siada:confused::confused:

Do góry