reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

co do pieluszek to ja używam naprzemiennie w dzien przewaznie Pampers na noc Hugissy, dla mnie jedna i druga marka są ok:tak: a i w nocy tez juz od dawna Nuśce nie przebieram pieluszki:tak:, porażka sa natomiast pieluszki Happy i te Dada z Biedronki, natomiast husteczki z Biednroni rewelacja:tak: oprócz tych biedronkowych uzywamy jeszcze husteczki Dzidziuś, tez bardzo fajne:tak:

reklama
dziewczyny mam pytanko, mówiłam wam ze moja sistra jest w ciąży i ostatnio ma czesto silne skurcze łydek, powiedzcie mi jak to jest z tymi skurczami bo ja w ciaży nie miałam i nie wiem co jej doradzić...

dziewczyny mam pytanko, mówiłam wam ze moja sistra jest w ciąży i ostatnio ma czesto silne skurcze łydek, powiedzcie mi jak to jest z tymi skurczami bo ja w ciaży nie miałam i nie wiem co jej doradzić...

ja też nie miała, ale o ile dobrze kojarze to dziewczyny przy tej dolegliwości zażywały magnez :tak::tak::tak:

ja zarzywalam magnez taki do rozpuszczenia w wodzie jak mialam takie skorcze :-( a zdarzaly sie na poczatku jak sie przepracowalam w dzien a w nocy mnie lapaly te skurcze lekka przyjemnosc :szok: nieraz jak zlapalo to latalam po domu i prubowalam jakos to rozmasowac ale nic nie pomagalo a pozniej magnez zarzywalam i nie lapalo juz nic do konca ciazy:rofl2: Z potasem tezmusiz byc bardzo ostrożna....
sok pomidorowy,banany zawierają potas,czekolada magnez
najlepiej sie skonsultowac ze swoim ginekologiem...
a co do pampersow to ja jestem bardzo zadowolona z huggisow a Pampers u mnie sie nie sprawdzil co ja sie napraalam ubran malego jak przeciekala kupka :cool2: ile musialam wyrzucic bo sie juz nie dalo doprac:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:

ja polecam tez potas...:tak::tak::tak:ja bralam potas i magnez...i oczywiscie bananki i pomodorki:-D:-D:-D:-D

polecam jeszcze gorzką czekolade na skurcze ;-)

co do pieluszek to my na noc pampersy a w dzien hagisy;-) a husteczki to najrózniejsze do biedronki mam niepodrodze przewaznie ale jak tylko moge to dada jak najbardziej ostatnio tez kupuje z tesco z takim pastikowym zamknieciem My baby's :-)

reklama
Hej. Ja tez załapałam sie na testowanie pieluszek:-) No i oczywiscie innych rzeczy:-) Zapisalam sie, wypelnilam ankiety i czekam teraz do czego mnie wybiora i co przysla:-) Mi nie chcieli zaakceptowac maila nie wiem dlaczego. Kilka razy wpisywalam i nic i w koncu podalam meza:-)
Dzieki za informacje, ze takie cos istnieje.

I jeszcze pytanko. Czy ma ktoras z was ksiazke Pawla Zawitkowskiego "Co nieco o rozwoju dziecka" w formie elektronicznej?:-) Może mogla by przeslac;-)

Do góry