reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

My dzisiaj po pierwszej wizycie u pediatry. Wszystko w porzadku, Bartek wazy 4350 g i jest zdrowy. Tylko nie wiem dlaczego kazala nam przyjsc znowu za tydzien :confused:. U Was tez tak bylo?
W koncu mam recepte na witaminke D3 i multiwitamine. Lekarka powiedziala ze witamina K nie jest konieczna i ze jesli nie ma takiej potrzeby to zeby jej nie brac, bo moze powodowac kolki :baffled: Pierwsze slysze zeby witamina K powodowala kolki. Slyszalyscie cos takiego?
No i myslimy nad tymi szczepieniami, czy brac skojarzone czy normalnie kluc...

reklama
heja mamuśki!

ja to się zastanawiam kiedy skończy sie ta sielanka z Małym bo jeszcze nie odczuliśmy że mamy małe dziecko w domu no gdyby nie karmienie :-D
aż się boję!

zdecydowalismy się na szczepinkę skojarzoną 5 w1 tylko nie wiem czy szczepić dodatkowo? na reszte!!!

W koncu mam recepte na witaminke D3 i multiwitamine. Lekarka powiedziala ze witamina K nie jest konieczna i ze jesli nie ma takiej potrzeby to zeby jej nie brac, bo moze powodowac kolki :baffled: Pierwsze slysze zeby witamina K powodowala kolki. Slyszalyscie cos takiego?.
:baffled: pierwsze slysze mam nadzieje,ze to jakis kolejny mit,bo podaje Malej witamine K:baffled:

Dziewczynki jak jest różnica miedzy płatną szczepionka a tą na fundusz???

Płatne szczepionki, tzn. skojarzone, są nowocześniejsze, łatwiej przyswajalne, no i tylko jedno kłucie zamiast 5.

Agacia, moj czasami tez zaciska piastki, ale nie zawsze.

Dziewczyny, mam pytanie. Chcialam kupic herbatke z Hippa dla Bartusia, tylko doradzcie mi - lepsza z kopru wloskiego czy rumiankowa? :confused::confused::confused::confused:

:

Dziewczynki jak jest różnica miedzy płatną szczepionka a tą na fundusz???

Mniej ukłuć co jest znaczące dla dzidzi i mamy słyszącej płacz!
Moj Oli została 3 w 1 zaszczepiona, szczepionką Hexa i ten krzyk chociaż to jedno ukłucie to wydarować sobie nie mogę..:sorry2:

Czy wasze dzieciaczki jak jedzą to maja zacisniete piąstki ?

Moj araz ma raz nie jak jej się podoba:-)
Ale to normalne jest więc spoko.

Agacia, moj czasami tez zaciska piastki, ale nie zawsze.

Dziewczyny, mam pytanie. Chcialam kupic herbatke z Hippa dla Bartusia, tylko doradzcie mi - lepsza z kopru wloskiego czy rumiankowa? :confused::confused::confused::confused:

Ja polecam Rumiankową bo z kopru np. u nas powodowała straszne wzdęcia i płacz....

Dzieki Marzycielko :-)
Jutro zakupimy rumiankowa :tak: Pewnie nie bedzie w czestym uzyciu, bo karmie piersia, ale chyba warto miec ;-)

A tak w ogole to az sie boje nocy. Do tej pory Bartek ladnie przesypial nocki i spal po 5 godzin spokojnie, ale osatniej nocy pokazal mi ze nie zawsze tak bedzie, prawie w ogole nie spalam.

reklama
Dziewczyny a jak wasze dzieci spią w dzien, bo mój mały prawie wcale. Zasnie na 20-30 min i koniec.

A tak w ogole mój problem karmienia piersią ciąg dalszy. Juz sama nie wiem co mam robic. 5 min pije z piersi spokojnie, wypusci brodawke i placz, szuka cyca próbuje mu dac, a on niby chce niby nie, szuka, łapie, puszcza, zachowuje się jakby nie umiał chwycic piersi. Potem płacze, i nie wiem czy on juz nie chce czy chce a nie moze chwycic. U mnie nie jest tak ze dziecko się naje i jest szczesliwe. Żje i płacze. I nie wiem czy jest jeszcze głodny czy juz się domaga lulania.

Do góry