reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Dziewczyny mam pytanko. Czy któreś z Waszych dzieciaczków miało dysplazję bioderek? Ja mam skierowanie do kontroli i napisane w książeczce: dysplazja staw prawy Ib, staw lewy Ib... Niby wtedy zalecają to szerokie pieluchowanie, jak to robic?

Agatkas w szkole rodzenia pokazywali nam szerokie pieluchowanie..na pampersa zakladasz pieluche tetrwa zlożoną mniej więcej na szerokośc pampersa...ciężko to wytłumaczyc:sorry2: w razie czego pytaj może jakos uda mi się to opisać i bardziej obrazowo wytłumaczyć...

reklama
U nas sie szeroko pielu****e zawsze dziecko do 6 mies, zycia.
Rozłóż malej nozki, jak zabie ;-) wez miare i zmierz jaka ile jest od jednej do drugiej nozki (my mielismy 17cm ) wtedy zloz pieluche tetrowa mniej wiecej na taka sama szerokosc i zakladaj zawsze na pampersa tak zeby nozki byly takie rozkraczone,pieluszka powinna wychodzic troche poza bodki. Jak nie rozumiesz to napisz i zrobie zdjecie jak my to robimy. :tak:

Dziewczyny mam pytanko. Czy któreś z Waszych dzieciaczków miało dysplazję bioderek? Ja mam skierowanie do kontroli i napisane w książeczce: dysplazja staw prawy Ib, staw lewy Ib... Niby wtedy zalecają to szerokie pieluchowanie, jak to robic?

My rowniez mamy zalecone profilaktycznie szerokie pieluchowanie gdyz Filip byl ulozony posladkowo a przy takim ulozeniu jest takie zalecenie i rowniez wizyta kontrolna. Ja to robie ytak ( mialam instruktaz w szpitalu:)))ze skladam pieluszke tetrowa zeby wielkoscia przypominala rozlozonego pampersa i na pampersa nakladam ta pieluszke potam zapinam bodziaka gdyz body fajnie podtrzymuje ta pieluszke a jak jest kaftanik czy koszulka to ta pieluszka tak sie moze przemiescic

Rany, dziewczynki, wymiękam. Hanii się coś odmieniło normalnie i trzeci czy czwarty dzień non stop albo na rękach albo przy cycusiu. Jestem wykończona :crazy:
Rozważam, czy dać jej smoczek, może to ją uspokoi trochę? Tylko strasznie się boję, że potem się mogą pojawić kłopoty z karmieniem. W szpitalu nas straszyli, żeby smoka nie dawać, bo to zaburza ssanie :dry:
Powiedzcie mi, czy któraś z Was dała smoczek i mimo tego dziecko pije z piersi bez żadnych problemów???

Pytia dałam smoczka od poczatku juz nawet w szpitalu miał. Mały jadł ładnie z piersi. Problem z piersią zaczął nam nie tak od 3 tygodni.

pytia ja malemu tez dalam smoka prawie od poczatku i ssie bardzo ladnie;-)

u nas tez od paru dni nie za dobrze maly zasypia dopiero o 2:zawstydzona/y: co prawda potem mam spokuj do 9 ale ile musze sie nameczyc zeby usnal:zawstydzona/y: w lozeczku to tez juz dawno niespi bo niechcialo mi sie wstawac do lozeczka a teraz jak go odloze to po 5 min ryk. w ciagu dnia to tez roznie bywa ogolem spi duzo ale tez zasypia dopiero na rekach boje sie zeby sie nieprzyzwyczail no ale wkoncu musi spac:rofl2:

reklama
Rany, dziewczynki, wymiękam. Hanii się coś odmieniło normalnie i trzeci czy czwarty dzień non stop albo na rękach albo przy cycusiu. Jestem wykończona :crazy:
Rozważam, czy dać jej smoczek, może to ją uspokoi trochę? Tylko strasznie się boję, że potem się mogą pojawić kłopoty z karmieniem. W szpitalu nas straszyli, żeby smoka nie dawać, bo to zaburza ssanie :dry:
Powiedzcie mi, czy któraś z Was dała smoczek i mimo tego dziecko pije z piersi bez żadnych problemów???

My dajemy smoka i problemów ze ssaniem brak.

Do góry