reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Dziewczyny mam pytanko. Czy któreś z Waszych dzieciaczków miało dysplazję bioderek? Ja mam skierowanie do kontroli i napisane w książeczce: dysplazja staw prawy Ib, staw lewy Ib... Niby wtedy zalecają to szerokie pieluchowanie, jak to robic?

Agatkas w szkole rodzenia pokazywali nam szerokie pieluchowanie..na pampersa zakladasz pieluche tetrwa zlożoną mniej więcej na szerokośc pampersa...ciężko to wytłumaczyc:sorry2: w razie czego pytaj może jakos uda mi się to opisać i bardziej obrazowo wytłumaczyć...

reklama
U nas sie szeroko pielu****e zawsze dziecko do 6 mies, zycia.
Rozłóż malej nozki, jak zabie ;-) wez miare i zmierz jaka ile jest od jednej do drugiej nozki (my mielismy 17cm ) wtedy zloz pieluche tetrowa mniej wiecej na taka sama szerokosc i zakladaj zawsze na pampersa tak zeby nozki byly takie rozkraczone,pieluszka powinna wychodzic troche poza bodki. Jak nie rozumiesz to napisz i zrobie zdjecie jak my to robimy. :tak:

Dziewczyny mam pytanko. Czy któreś z Waszych dzieciaczków miało dysplazję bioderek? Ja mam skierowanie do kontroli i napisane w książeczce: dysplazja staw prawy Ib, staw lewy Ib... Niby wtedy zalecają to szerokie pieluchowanie, jak to robic?

My rowniez mamy zalecone profilaktycznie szerokie pieluchowanie gdyz Filip byl ulozony posladkowo a przy takim ulozeniu jest takie zalecenie i rowniez wizyta kontrolna. Ja to robie ytak ( mialam instruktaz w szpitalu:)))ze skladam pieluszke tetrowa zeby wielkoscia przypominala rozlozonego pampersa i na pampersa nakladam ta pieluszke potam zapinam bodziaka gdyz body fajnie podtrzymuje ta pieluszke a jak jest kaftanik czy koszulka to ta pieluszka tak sie moze przemiescic

Rany, dziewczynki, wymiękam. Hanii się coś odmieniło normalnie i trzeci czy czwarty dzień non stop albo na rękach albo przy cycusiu. Jestem wykończona :crazy:
Rozważam, czy dać jej smoczek, może to ją uspokoi trochę? Tylko strasznie się boję, że potem się mogą pojawić kłopoty z karmieniem. W szpitalu nas straszyli, żeby smoka nie dawać, bo to zaburza ssanie :dry:
Powiedzcie mi, czy któraś z Was dała smoczek i mimo tego dziecko pije z piersi bez żadnych problemów???

Pytia dałam smoczka od poczatku juz nawet w szpitalu miał. Mały jadł ładnie z piersi. Problem z piersią zaczął nam nie tak od 3 tygodni.

pytia ja malemu tez dalam smoka prawie od poczatku i ssie bardzo ladnie;-)

u nas tez od paru dni nie za dobrze maly zasypia dopiero o 2:zawstydzona/y: co prawda potem mam spokuj do 9 ale ile musze sie nameczyc zeby usnal:zawstydzona/y: w lozeczku to tez juz dawno niespi bo niechcialo mi sie wstawac do lozeczka a teraz jak go odloze to po 5 min ryk. w ciagu dnia to tez roznie bywa ogolem spi duzo ale tez zasypia dopiero na rekach boje sie zeby sie nieprzyzwyczail no ale wkoncu musi spac:rofl2:

reklama
Rany, dziewczynki, wymiękam. Hanii się coś odmieniło normalnie i trzeci czy czwarty dzień non stop albo na rękach albo przy cycusiu. Jestem wykończona :crazy:
Rozważam, czy dać jej smoczek, może to ją uspokoi trochę? Tylko strasznie się boję, że potem się mogą pojawić kłopoty z karmieniem. W szpitalu nas straszyli, żeby smoka nie dawać, bo to zaburza ssanie :dry:
Powiedzcie mi, czy któraś z Was dała smoczek i mimo tego dziecko pije z piersi bez żadnych problemów???

My dajemy smoka i problemów ze ssaniem brak.

Do góry