reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

niemowlaki spią 20 g/h więc nie powinno Cię to niepokoic - raczej się ciesz bo wkońcu to się skończy!

a ja zawijam Malucha watki wzykły rożek (gotowy) na rzepę i też ma tam ciasno - i faktycznie jak śpi w nim w nocy to dużo smaczneij niż jak np. na poduszcze i przykryty tylko!

reklama
Dziewczyny DZIĘKUJE za rady:happy:

A jak myślicie-czy mogę dokarmiać Małą takim przygotowanym już mleczkiem w słoiczku BEBIKO RTF-wystarczy go podgrzać zamiast np.Bebilonu????

Załączniki

• Bebiko.jpg
    Bebiko.jpg
    9,1 KB · Wyświetleń: 28
Dzisiaj byłam na szczepieniu z Julką. Pani pielęgniarka zważyła i zmierzyła małą i tu szok Julka po urodzeniu mierzyła 57 cm a 6 tyg później czyli dzisiaj 56cm haha nie wiem jak oni mierzą, ale wg nich mała się skurczyła, a wiem że urosła bo już mi w śpiochy nie wchodzi. Julka waży już 5 kg fajne uczucie jak się wie, że na moim mleku tak wyrosła. :-)

Skurczyła się... dobre sobie, haha. Dlatego u nas w przychodni mierzą dopiero po skończonych dwóch miesiącach, bo te pomiary to niezbyt wiarygodne.

Agacia, edee - cieszę, że mogłam pomóc :-) I nie martw się Agacia, nie zrobisz dziecku krzywdy. ;-)

Arlets, gratulacje, 1,5 kg w ciągu mieisąca nieźle, czym ty go karmisz, ze tak przybiera?

Misia, tylko sie cieszyć że Mały tak dużo śpi, niedługo to się skończy i wtedy będziesz mu zapewniała atrakcje, sam się będzie tego domagał.

Właśnie, zapomniałam Wam wczoraj napisać po szczepieniu, że u nas też pełne obżarstwo: 480 g w ciągu dwóch tygodni, w sumie 1,5 kg od wyjścia ze szpitala :tak:

no tak-ale czy to mleczko zawiera też takie składniki odżywcze jak taki Bebilon??????A tak wogóle Tygrysku ty dokarmiasz Filipka czy jesteście na butelce???

skoro karmia nim w szpitalu to sadze ze jest odzywczym mleczkiem :tak::tak: rozni sie tylko tym pewnie ze jest prostrze w przyzadzeniu gdyz wystarczy tylko podgrzac:tak:

reklama
Arlets, gratulacje, 1,5 kg w ciągu mieisąca nieźle, czym ty go karmisz, ze tak przybiera? quote]

pomyśleć że jeszcze wczoraj martwiłam się że może mam jakieś chude mleko!

JA myślę, że to że tak sporo przytył to tylko i wyłącznie za sparwą kontrolowanej ilości wypijanego pokarmu w nocy!
jakoś tak sie przyzwyczaiłam że w nocy te dwa - trzy razy sciągam mu pokarm do butelki i wiem że wypija od 100 do 120ml za każdym razem bo w ciągu dnia to jest cyc! czasem miałam wrażenie że się nie najada -
zresztą jakos jest mi w nocy wygodniej i szybciej niż leżeć z cycem choć pewnie będę strała się to zmienić i karmić go przez cyca i w nocy!

Do góry