reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Agacia, moj czasami tez zaciska piastki, ale nie zawsze.

Dziewczyny, mam pytanie. Chcialam kupic herbatke z Hippa dla Bartusia, tylko doradzcie mi - lepsza z kopru wloskiego czy rumiankowa? :confused::confused::confused::confused:

Ja polecam rumiankową.

Dziewczyny a jak wasze dzieci spią w dzien, bo mój mały prawie wcale. Zasnie na 20-30 min i koniec.

A tak w ogole mój problem karmienia piersią ciąg dalszy. Juz sama nie wiem co mam robic. 5 min pije z piersi spokojnie, wypusci brodawke i placz, szuka cyca próbuje mu dac, a on niby chce niby nie, szuka, łapie, puszcza, zachowuje się jakby nie umiał chwycic piersi. Potem płacze, i nie wiem czy on juz nie chce czy chce a nie moze chwycic. U mnie nie jest tak ze dziecko się naje i jest szczesliwe. Żje i płacze. I nie wiem czy jest jeszcze głodny czy juz się domaga lulania.

U nas jest różnie, są takie dni, kiedy Igorek cały dzień na cycku wisi, albo trzeba go nosić i zabawiać. A są takie kiedy śpi.
I też są takie momenty, że młody jakby zapomniał jak sie chwyta cycusia i jak się ssie.
Mnie połoznba uspokajała, że czasem tak jest...

reklama
Dziewczyny a jak wasze dzieci spią w dzien, bo mój mały prawie wcale. Zasnie na 20-30 min i koniec.

A tak w ogole mój problem karmienia piersią ciąg dalszy. Juz sama nie wiem co mam robic. 5 min pije z piersi spokojnie, wypusci brodawke i placz, szuka cyca próbuje mu dac, a on niby chce niby nie, szuka, łapie, puszcza, zachowuje się jakby nie umiał chwycic piersi. Potem płacze, i nie wiem czy on juz nie chce czy chce a nie moze chwycic. U mnie nie jest tak ze dziecko się naje i jest szczesliwe. Żje i płacze. I nie wiem czy jest jeszcze głodny czy juz się domaga lulania.

U nas czasem też tak jest. zauważyłąm ze Mała nie zawsze jest głodna, niby chce ssać, ale tak zeby nic jej nie leciało, wiec wtedy dostaje smoka i jest ok, czasem też zachowuje sie tak jak jest zmęczona.

Agacia witaj w klubie :-( Przez pierwszy miesiac siedzialam 24h z cyckiem na wierzchu bo tak jak piszesz niby zjadl ale nie odczulam ze sie najadl bo zaraz znowu ciagnał. POozniej bylo juz super! az do przedwczoraj... zaczynam podejrzewac ze maly ma kolki ale dopiero teraz? :zawstydzona/y: Od 2 dni prawie nie spie w nocy bo maly caly czas placze, piers ciagnie taki niespokojny szarpie sutka,wupluwa,lapie znowu i tak w kolko. Moglby ssac caly dzien, jak nie jest przy piersi szarpiac sie to placze straszliwie kopiac nozkami. Na dodatek wydaje mi sie ze zrobil 2 razy kupke z dodatkiem śluzu :-( Zrobilam mu masazyk polecany przez marzycielke i spi juz z 40 minut- normalnie ostatnio sie nie zdarza.

Cyprysiowa mój mały od jakiegos czasu chyba tez robi kupki ze sluzem :baffled:, ale tak do konca nie wiem, jak wyglada kupka ze sluzem :-(

Agacia witaj w klubie :-( Przez pierwszy miesiac siedzialam 24h z cyckiem na wierzchu bo tak jak piszesz niby zjadl ale nie odczulam ze sie najadl bo zaraz znowu ciagnał. POozniej bylo juz super! az do przedwczoraj... zaczynam podejrzewac ze maly ma kolki ale dopiero teraz? :zawstydzona/y: Od 2 dni prawie nie spie w nocy bo maly caly czas placze, piers ciagnie taki niespokojny szarpie sutka,wupluwa,lapie znowu i tak w kolko. Moglby ssac caly dzien, jak nie jest przy piersi szarpiac sie to placze straszliwie kopiac nozkami. Na dodatek wydaje mi sie ze zrobil 2 razy kupke z dodatkiem śluzu :-( Zrobilam mu masazyk polecany przez marzycielke i spi juz z 40 minut- normalnie ostatnio sie nie zdarza.

moj Misio tez czasami robi kupki takie jakby ze sluzem ale jak ostatnio byla u nas polozna powiedziala ze to nic zlego gdyz najprawdopodobniej ten sluz to jest wydzielina z noska ktora sie jakos cofa i dzidzia ja wydala ta druga strona:tak:

Dziewczyny mam pytanie. Wczoraj mierzylam temperaturke Filipkowi w pupci i mial 37 stopni dzis rano powtorzylam pomiar i wyszlo 37. 3 a w nocy wmiedzyczsie 36,4 . czy od tej temperatury mierzonej w pupci mam odjac 0,5 stopnia?? czyli jak rano mial 37,3 to faktyczna temperatura to 36,8???/ boja sie ze cos nie tak moze byc po wczorajszym spacerku:-:)-( i nie wiem czy dzis mam wychodzi na spacerek czy nie:-:)-( prosze o pomoc. maly jest troche marudny ale nie wiem czy ma taki dzien czy cos jest nie tak:-(

Cyprysiowa - podobno czasem kolki pojawiają się dopiero po 6 tygodniu. U nas tak się stało, niestety. I dokładnie od dnia, w którym Hania skończyła 6 tygodni, mamy małą masakrę... :( Ciągle chce być albo na rękach albo przy cycu, odkładana do łóżeczka zaraz płacze. No i brzusio męczy ją nie tylko wieczorami, ale i w dzień :(:(:(

Agacia - u nas od pewnego czasu spanie w dzień też jest poszatkowane, po 20-40 min., nie więcej... Trochę to męczące, bo nigdzie nie mogę wyjść, bo nigdy nie wiadomo, kiedy mała się obudzi i będzie się domagać cyca...

Dziewczyny mam pytanie. Wczoraj mierzylam temperaturke Filipkowi w pupci i mial 37 stopni dzis rano powtorzylam pomiar i wyszlo 37. 3 a w nocy wmiedzyczsie 36,4 . czy od tej temperatury mierzonej w pupci mam odjac 0,5 stopnia?? czyli jak rano mial 37,3 to faktyczna temperatura to 36,8???/ boja sie ze cos nie tak moze byc po wczorajszym spacerku:-:)-( i nie wiem czy dzis mam wychodzi na spacerek czy nie:-:)-( prosze o pomoc. maly jest troche marudny ale nie wiem czy ma taki dzien czy cos jest nie tak:-(
Z temperaturka wszystko oki. odejmujesz 5 kresek wiec nie ma goraczki.

Cyprysiowa - podobno czasem kolki pojawiają się dopiero po 6 tygodniu. U nas tak się stało, niestety. I dokładnie od dnia, w którym Hania skończyła 6 tygodni, mamy małą masakrę... :( Ciągle chce być albo na rękach albo przy cycu, odkładana do łóżeczka zaraz płacze. No i brzusio męczy ją nie tylko wieczorami, ale i w dzień :(:(:(
no to mamy kolki :-(

reklama
Dziewczyny mam pytanko. Czy któreś z Waszych dzieciaczków miało dysplazję bioderek? Ja mam skierowanie do kontroli i napisane w książeczce: dysplazja staw prawy Ib, staw lewy Ib... Niby wtedy zalecają to szerokie pieluchowanie, jak to robic?

Do góry