reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

anoli84 mi pediatra poradzil czeste kladzenie na brzuszku i wybieranie katarku chusteczką higieniczna taka zwinietą w rulonik niewiem czy wiesz o co mi chodzi:sorry2::zawstydzona/y: i 4-5 razy dziennie psikac wodą morską i po paru dniach po katarku niebylo sladu;-) co prawda troche wojny bylo z wkładaniem tej chusteczki:sorry2:

Agacia82 moj maly tez czesto psika a kaszelek tez czasem sie zdazy ale to od ulewania ;-)

reklama
anoli84 mi pediatra poradzil czeste kladzenie na brzuszku i wybieranie katarku chusteczką higieniczna taka zwinietą w rulonik niewiem czy wiesz o co mi chodzi:sorry2::zawstydzona/y: i 4-5 razy dziennie psikac wodą morską i po paru dniach po katarku niebylo sladu;-) co prawda troche wojny bylo z wkładaniem tej chusteczki:sorry2:

Agacia82 moj maly tez czesto psika a kaszelek tez czasem sie zdazy ale to od ulewania ;-)

Mam i sól morską i fizjologiczną bede stosowac na zmiane, ale nie wiem czy moge Hanie juz kłasc na brzuszku ma dopiero 2 tyg?

Mam pytanie jak wpuszczacie no noska soł fizjologiczna, bo ja mam taką w apmułkach i boje się małemu wpuszczac tą wodę do noska.
Ja sobie nawet boje sie kropelki do nosa wpuszczac a co dopiero synkowi.

to wyślij męża do apteki po taką psikaną bo taką w ampułakach to i ja bym się bała a jest np. "disnemar" lekka mgiełka do psikania (woda morska)
tylko że nam lekarz zalecił stosowanie tego do 3 razy dziennie

a nasz też odkasłuje i ma czkawki i psika często! choć juz nie tyle co w pierwszych dwóch tygodniach!

Dziewczyny POMÓŻCIE-niestety mam mało mleka i muszę zacząć dokarmiać Małą modyfikowanym-jakie polecacie?I czy np.na noc mogę przygotować mleko i wstawić do lodówki a później tylko podgrzać czy nie?PROSZĘ O POMOC:-(

anoli84 mozesz spokojnie klasc na brzuszku moj maly tez mial dwa tygodnie wtedy:-) i nawet czesto zasypial w tej pozycji a ja siedzialam przy nim wtedy i caly czas na niego patrzalam czy oddycha:rofl2::-)

Agacia82 ja na poczatku tez uzywalam tej w ampulkach i tez sie balam ale jakos sie przelamalam :-D ale faktycznie lepiej to do psikania;-)

to wyślij męża do apteki po taką psikaną bo taką w ampułakach to i ja bym się bała a jest np. "disnemar" lekka mgiełka do psikania (woda morska)
tylko że nam lekarz zalecił stosowanie tego do 3 razy dziennie

a nasz też odkasłuje i ma czkawki i psika często! choć juz nie tyle co w pierwszych dwóch tygodniach!
aGACIA my psikamy nosek woda morska Sterimar baby:tak:jest do psikania

dzieki dziewczyny.

Anoli mozesz kłasc na brzuszku, mi małego juz w szpitalu kładli.

Paola mleka sztucznego nie mozna podgrzewac :-(. Jak mi mały wariował przy piersi na poczatku to dokarmiałam do bebico i nic mu nie było. Mleko Nan podobno powoduje u maluszków zaparcia, tak się wypowiadały na forum mamy.

reklama
anoli84 mozesz spokojnie klasc na brzuszku moj maly tez mial dwa tygodnie wtedy:-) i nawet czesto zasypial w tej pozycji a ja siedzialam przy nim wtedy i caly czas na niego patrzalam czy oddycha:rofl2::-)

Agacia82 ja na poczatku tez uzywalam tej w ampulkach i tez sie balam ale jakos sie przelamalam :-D ale faktycznie lepiej to do psikania;-)
Moze i ja dam rade :zawstydzona/y:

Do góry