reklama
pyciolek87
Mama Alexa:*
matki wariatki co dajecie dzieciom przed snem...samo mleko,kaszke ...?
z butli czy lyzeczka i ile miarek na ile ml?
pomozcie...
pomozcie...
blizniaki2000
Fanka BB :)
Kochana ja nie mam przepisu, gotowałam dla nas i przed przyprawieniem odlałam jej do dosobnego garnuszka i zmiksowałamBlizniaki, sawka dawać przepis na ogórkową;-);-);-)
blizniaki2000
Ja daje kaszkę, moja je około 180-200 ml podaję z butli taka średnio gęstąmatki wariatki co dajecie dzieciom przed snem...samo mleko,kaszke ...?
pomozcie...
blizniaki2000
Moja do niedawna też byłą niejadkiem i nawet 120 ml to był problem żeby jej wcisnąc i nagle z dnia na dzień jej sie odmieniło. Ostatnio jada tak:Pyciolek ja daje mleczko 150 ml i wiecej ani rusz, a juz ie wspomnę o kaszce
7-8 150 ml mleko
11-12 - 180 ml kaszki
13-14 - obiadek (dzisiaj zjadła cały słoik 190 g)
16 - owoce (dzisiaj na plazy pożarła cały słoik 190 g kiselku który jej ugotowałam z borówek i malin)
18 - 19 - 150 ml mleka
21-22 - 180-200 ml kaszki
normalnie jestem w szoku, ale to sie powtarza od jakiegoś czasu, w miedzyczasie pije jeszcze soczki
A dzisiaj na plazy jadłam z chłopakami pizze, i Młoda tak sie patzryła, ze dałam jej skórkę z tej pizzy, zadowolona była jak nie wiem co, nie poznaję mojego niejadka, oby tak dalej
dziewczyny, sorki, że nie odpisuje, ale jestem 100lat za wami na tym wątkua nie mam za bardzo kiedy nadrobić, bo obowiązki wzywają,
a wpadłam tylko z obiecanym krupniczkiem dla Pyciolka...i dla wszystkiech mamuś które chcą skorzystać
osobno gotuję kaszę jęczmienną(ze 2 łyżki płaskie)
osobno warzywa( 1 marchew, 1 pietruszka, 1 por(biała część), 1 ziemniaczek)
wszystko do miękkości
potem warzywa można zetrzeć na drobnej tarce, ja blenduje razem z kaszą(ale nie musi byc zblendowana, bo przeciez te starsze słoiczki tez mają juz grudki z ryżu czy kaszy),
dodaje łyżeczkę masełka, ok.60-90ml mleka modyfikowanego(zależy jakie chcecie czy bardziej gęste czy troszkę rzadsze), zagotowuje jeszcze raz i dodaje zielonej pietruszeczki bardzo drobno posiekanej do smaczku,
dla mnie pychotka,
smacznego maluszki!
a wpadłam tylko z obiecanym krupniczkiem dla Pyciolka...i dla wszystkiech mamuś które chcą skorzystać
osobno gotuję kaszę jęczmienną(ze 2 łyżki płaskie)
osobno warzywa( 1 marchew, 1 pietruszka, 1 por(biała część), 1 ziemniaczek)
wszystko do miękkości
potem warzywa można zetrzeć na drobnej tarce, ja blenduje razem z kaszą(ale nie musi byc zblendowana, bo przeciez te starsze słoiczki tez mają juz grudki z ryżu czy kaszy),
dodaje łyżeczkę masełka, ok.60-90ml mleka modyfikowanego(zależy jakie chcecie czy bardziej gęste czy troszkę rzadsze), zagotowuje jeszcze raz i dodaje zielonej pietruszeczki bardzo drobno posiekanej do smaczku,
dla mnie pychotka,
smacznego maluszki!
A ja mam do Was takie dziwne pytanie czesto wstawałyście w ciąży w nocy na siku...bo mojej koleżance ktora za trzy miesiace rodzi polozna powiedziala(kolejny zabobon)ze im częsciej w nocy staje siku tak czesto bedzie wstawala do dziecka
U mnie sprawdzilo sie ja wstawalam raz nadranem i jak narazie Jula spi w nocya jak bylo u Was????moja kolezanka tez wstaje raz i juz cieszy sie....
hehe dobreja nie wiem ja różnie wstawałam czasem 1,2 czasem dopiero nad ranem, a Wiki jak był młodszy to tak 1-2razy w nocy na papu a teraz całą noc śpi juz dośc długo.
Ja z kolei słyszałam, że nie wolno szlika wiązać, bo dziecko będzie miało pępowinę owiniętą, nie wiem czy prawda ale u nas tak akurat było, w zabobony nie wierzę, więc czemu miałam marznąc w zimęa Wiki rzeczywiście był owinięty pępowina
Przepisy fajne... a dajecie już maluchom żółtko??
tak od 7m-ca co drugi dzień, czasem się zapomnito co 3
wiesz kokusia ale ja i tak cala nocke wole spac z mezem lubie sie porozwalac na lozku a spiac z Filipem jednak czuje jakies ograniczenia ruchowe
no ja w dzień to czasem śpię, ale w nocy nam coś ciasno we trojkę
a u nas główki nie mierzą, ale jak sama mierzyłam teraz to mi wyszło 44cm to co dobrze?
mia_
dziewczyny jestem w wielkim szoku, moja Niunia wielka przeciwniczka butelek wszelkiego rodzaju, od dwóch dni na noc, przez sen dostaje butlę z mlekiem modyfikowanym i kleikiem i je wczesniej tez próbowałam jej dawac przez sen jednak zaraz budziła sie i wypluwała smoczek od butli, a tu taka zmiana szok
ja mam powiedzmy na tyle dobrze że mojego M nie ma wiec mi nikt nie marudzi ze msi spac na kanapie;-)Ja robię to samo Też mi się podoba spanie z moim małym kaloryferkiem ale tatuś już się denerwuje że musi spać na sofie
Oduczanie zaplanowałam na weekend, bo tez pracuje i w tygodniu od razu kapituluję
do wody dodałam pokrojoną w kostke pierś z kurczaka, pokrojone w kostke ziemniaczki i marchewke, starta na tarce pietruszke i odrobine selera, dodałam tez przyprawy lisc laurowy i ziele angielskie oraz świeza pietruszke, por i magi obwiazane w niteczke tak dla zapachu i lepszego smaczku,pogotowałam az warzywa zmiekna, w mieczyczasie starłam na tarce ogórki kiszone (wczesniej obrałam je ze skórki), nastepnie dodałam te ogóreczki i pogotowałam jeszcze chwilkę, mojej Nuśce smakowałoProsze o przepis jak robicie ogórkową
ja wczesniej dawałam mojej Nuśce godzine przed spaniem kaszkę, tak ok. 130 ml wody i trzy - cztery łyzki stołowe kaszki, od dwóch dni przez sen podje Niuni butlę z mlekiem modyfikowanym i kleikiem tak 180ml. wody 6 miarek mleka, trzy cztery łyżeczki kleiku, dodam ze Mała po tym mleku z kleikiem przesypia prawie cała nocmatki wariatki co dajecie dzieciom przed snem...samo mleko,kaszke ...?
pomozcie...
reklama
blizniaki2000
Sawka, super, że Lenka przekonała się do butli przez sen, zawsze to dla Ciebie wygodniej