reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

A czy rzeczywiscie tak strasznie sie trzeba przy tym wysilac zeby cos pociagnac?:-):-):-)

wydaje mi się, że nie, my też mamy dwa, bo u nas to groszowe sprawy, na początku Wiki raz ciągnął, raz nie, ale teraz juz ładnie ciągnie:tak:

co jest lepsze soczki czy herbatki do przepajania dzieciakow?:sorry2:

soczków dziecko do roku czasu może wypić max 80-90ml na dobę.
My pijemy tak ze 2-3 razy dziennie po ok 30-40ml, i ze 2-3 razy herbatkę, no chyba, że bardzo gorąco to pije non stop, ale wtedy, żeby nie przesadzać z sokami i herbatkami daje wode przegotowaną, i w nocy jeśli pić się chce też wodę

reklama
Jasiek pije i soczki i herbatki. I wodę.

My mamy kubek niekapek z Fisher Price i póki co jest zabawa w oblewanie się nim. Bo tam jest taka jakaś blokada w tym kubku, ze może wogóle nie lecieć dopóki się nie pociągnie albo troszkę kapie jak się go weźmie do góry dnem. Więc zrobiłam tak, zeby troszkę kapało, zeby Jaś wiedział po co to wogóle jest :-) I zrobiła się fajna zabawka :-) niech się oswoi :-)

Nie trzeba!! Moja aż się zdziwiła że tak lekko pociągneła a tyle jej tego wyleciało:) I to był sok przecierowy gęsty.

wydaje mi się, że nie, my też mamy dwa, bo u nas to groszowe sprawy, na początku Wiki raz ciągnął, raz nie, ale teraz juz ładnie ciągnie:tak:
a jakiej firmy macie te kubki niekapki, bo ja mam z Aventu i naprawde trzeba mocno ciagnać i sporo przechylic ten kubek zeby cos poleciało:confused:

Hej dziewczyny. Kurde tyle mnie tu nie bylo, ze teraz siedzialam i nadrabialam wszystko czytajac.
Ja mam pytanko zwiazane z kupkiem niekapkiem. Otoz czy jest sens wogole kupowac taki kubek? Ja sie przymierzalam do tego z Aventu, ale ostatnio spotkalam sie z kolezanka i mowilam jej o kubku niekapku i ona odradzila mi. Mowila, ze jej mala nie chciala pic z takiego kubka bo musiala strasznie ssac, zeby jej cokolwiek polecialo.
Nie chce nadarmo wydawac kasy i zeby mi to pozniej lezalo.
Jak u was takie kubki sie sprawdzily? I jakiej firmy?

my mamy kubek z Aventu, ten z miękkim ustnikiem i faktycznie trzeba pociągnąć żeby coś poleciało i Bartek nie bardzo wiedział o co chodzi, ale jak raz zdjęłam tą blokadę to zrobił się kubek kapek, leciało dość mocno i nawet nieźle Bartkowi szło, pomimo iż bluzeczka była cała mokra ;-) myślę że kupię teraz taki kubek z twardym dziubkiem i z niego będziemy próbowali pić.

mi pediatra powiedziała żeby pić soczki, poza tym wyczytałam w jakiejś dzieciowej gazecie że soczki są potrzebne ale żeby nie dawac więcej niż 150ml dziennie, my właśnie tyle na dzień pijemy. A poza tym herbatki, bo wody Bartek nie chce pić.

Ja akurat wczoraj czytalam w gazecie "twoj maluszek" ze najlepsza jest woda- to oczywiste a pozniej herbatki ziolowe i owocowe. Soki sa na ostatnim miejscu bo zapychaja i nie powinno ich sie podawac wiecej niz szklanke dziennie.

Co do kubków niekapków to to jest moja zmora. Chcialabym zaczac uczyc lutka z nich pic ale ... Cyprian jakbyl maly to wydalam chyba kilkaset zlotych na te cholerne kubki. Mial chyba wsyztskie firmy mozliwe. Z wiekszosci poprostu lecialo po przechyleniu (niekapek:confused:) wiec maly byl caly mokry a nic sie nie napil, najbardziej szczelny był chyba nuk ale tam to dopiero trzeba bylo zaciagnac zeby lecialo...az ja mialam z tym problem, Cyprian probowal i ani troche nie wylecialo, konczylo sie placzem. Ja sie kiedys przez niego poparzylam bo chcialam sprawdzic temp. herbatki i z calej sily pociagnelam no i wlalo mi sie pelno wrzatku do buzi, nie moglam jesc pare dni. W rezultacie kubek nuka stal sie kubkiem do plukania ząbków.
Oj jakbym chciala znalezc kubek ktory nie bedzie kapal a bedzie lecialo z niego po normalnym zaciagnieciu...

do wody dodałam pokrojoną w kostke pierś z kurczaka, pokrojone w kostke ziemniaczki i marchewke, starta na tarce pietruszke i odrobine selera, dodałam tez przyprawy lisc laurowy i ziele angielskie oraz świeza pietruszke, por i magi obwiazane w niteczke tak dla zapachu i lepszego smaczku:tak:,pogotowałam az warzywa zmiekna, w mieczyczasie starłam na tarce ogórki kiszone (wczesniej obrałam je ze skórki), nastepnie dodałam te ogóreczki i pogotowałam jeszcze chwilkę, mojej Nuśce smakowało

Dziekuje:tak::tak:

Hej dziewczyny. Kurde tyle mnie tu nie bylo, ze teraz siedzialam i nadrabialam wszystko czytajac.
Ja mam pytanko zwiazane z kupkiem niekapkiem. Otoz czy jest sens wogole kupowac taki kubek? Ja sie przymierzalam do tego z Aventu, ale ostatnio spotkalam sie z kolezanka i mowilam jej o kubku niekapku i ona odradzila mi. Mowila, ze jej mala nie chciala pic z takiego kubka bo musiala strasznie ssac, zeby jej cokolwiek polecialo.
Nie chce nadarmo wydawac kasy i zeby mi to pozniej lezalo.
Jak u was takie kubki sie sprawdzily? I jakiej firmy?

My mamy i powoli Jula uczy sie pic z niego, mamy z Tommee Tippee
Ale teraz kupie jej ten wynalazek zobaczymy czy przypadnie do gustu
LOVI

reklama
aha zapomnialam dodac ze przez to Cyprian bardzo szybko nauczyl sie pic ze szklanki czy kubka (normalnych doroslych) tylko mleczko na dobranoc dosc dlugo ciagnal z butli.

Madzienka fajny ten kubek LOVI. Ciekawe czy faktycznie z niego nie leci.
Zdaj sprawozdanie jak kupisz.

Do góry