reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

A ja mam do Was takie dziwne pytanie czesto wstawałyście w ciąży w nocy na siku...bo mojej koleżance ktora za trzy miesiace rodzi polozna powiedziala(kolejny zabobon:-D:-D:-D:-D)ze im częsciej w nocy staje siku tak czesto bedzie wstawala do dziecka:szok::szok::szok::szok:

U mnie sprawdzilo sie ja wstawalam raz nadranem i jak narazie Jula spi w nocy:-D:-D:-D:-D:-Da jak bylo u Was????moja kolezanka tez wstaje raz i juz cieszy sie....

reklama
A ja mam do Was takie dziwne pytanie czesto wstawałyście w ciąży w nocy na siku...bo mojej koleżance ktora za trzy miesiace rodzi polozna powiedziala(kolejny zabobon:-D:-D:-D:-D)ze im częsciej w nocy staje siku tak czesto bedzie wstawala do dziecka:szok::szok::szok::szok:

U mnie sprawdzilo sie ja wstawalam raz nadranem i jak narazie Jula spi w nocy:-D:-D:-D:-D:-Da jak bylo u Was????moja kolezanka tez wstaje raz i juz cieszy sie....
Ja pod koniec ciązy brałam tabletki i jak sie w nocy na nie budziłam to szłam siku :dry:, ale raz no i teraz raz wstaje do Mateuszka :dry:

:-D:-D ja w sumie w ciazy czesto wstawał siusiu i teraz tez czesto wstaje w nocy do Niuni

Wiec tak ... moje dziecko kleiku tez nie lubi :wściekła/y:, tylko mleczko i basta :angry:. Już nie wiem co mam robic.

Czy Wasze dzieci slinią się na ząbki? Mateusz w ogole się ie slini, a jak na wargi poleci mu slinka to ją wciągnie z powrotem. Jak myslicie czy to sie jeszcze zmieni , bo powiem szczerze ze wolałabym nie :sorry2:
Filipowi cieknie z buźki od kiedy skończył 3 miesiące, 2 pierwsze ząbki wyszły mu praktycznie równocześnie prawie tydzień temu, a ślini się nadal potwornie:tak:

Ja w sumie nie wstawałam w nocy siusiu w ciąży, może czasem się zdarzyło, ale rzadko. A teraz od około 3 tyg Filip budzi się w nocy co 2-3 godziny:-( Także dziewczynki te których dzieciaczki budzą się raz nie narzekajcie, bo wcześniej Filip też budził się raz koło 4-5 i spał do 7-8 i narzekałam to teraz mam:angry::angry::angry:

A daje ktoś 2 lub 3 razy dziennie kaszkę lub kleik?
Ja od niedawna daję kaszke 2 razy dziennie, na drugie śniadanko i potem na noc

Czy Wasze dzieci slinią się na ząbki? Mateusz w ogole się ie slini, a jak na wargi poleci mu slinka to ją wciągnie z powrotem. Jak myslicie czy to sie jeszcze zmieni , bo powiem szczerze ze wolałabym nie :sorry2:
Moja też sie nie ślini

U mnie nie, ja wtsawałam często siku, a Mała przesypia całe noce, jak była malutka to budziła sie na karmienie 1 raz w nocy

Jarek też miał taki oktes że nie chciał pić mleka i dostawał trzy razy kaszke na dzień a dwa posiłki inne ale co się okazało nie chciał mleka bo mu się butelka znudziła a po zmianie butelki pije normalnie

a z tym wstawaniem w nocy to chyba nie ma regóły młody jak miał 2,5 miesiąca przesypiał całe noce i było git potem mu sie odwidziało i wstawał co 40 min na dwa łyki herbatki ale już poradziliśmy sobie z tym kłopotem i bardzo rzadko wsaje a nawet jak się obudzi to tylko pojęczy i zasypia dalej ale powiem wam że było ciężko z oduczeniem go tego

Jarek też miał taki oktes że nie chciał pić mleka i dostawał trzy razy kaszke na dzień a dwa posiłki inne ale co się okazało nie chciał mleka bo mu się butelka znudziła a po zmianie butelki pije normalnie

a z tym wstawaniem w nocy to chyba nie ma regóły młody jak miał 2,5 miesiąca przesypiał całe noce i było git potem mu sie odwidziało i wstawał co 40 min na dwa łyki herbatki ale już poradziliśmy sobie z tym kłopotem i bardzo rzadko wsaje a nawet jak się obudzi to tylko pojęczy i zasypia dalej ale powiem wam że było ciężko z oduczeniem go tego

a mozna wiedziec jaki to sposob?
ja chce go oduczyc ale jesc w nocy...:sorry2::sorry2:

reklama
Wstawałam -utulałam-kładłam do łóżeczka
wstawałam-utulałam-kładłam do łóżeczka
wstawałam-utulałam-kładłam do łóżeczka
wstawałam-utulałam-kładłam do łóżeczka.....................................................................................................................................................................................................o on oczywiście nieugięty ale po dwóch dniach zaczeło mu się to nudzić i skapitulował

Do góry