reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

A jeszcze pytanko odnośnie obiadków. Codziennie gotujecie?? Bo ja nie daję rady - więc gotuję co kilka dni i zamrażam. Czy wy też zamrażacie jedzonko?? A jeśli tak - to czy potem zagotowujecie po rozmrożeniu czy tylko podgrzewacie??

Ja robie obiadki i zupki (warzywa w parowarze) i zamrażam potem tylko odgrzewam w kąpieli wodnej albo w mikrofali ;-). Ostatnio zrobiłam 14 słoiczków i mam spokój na 2 tyg. też nie mam czasu, żeby gotować małemu codziennie, coś innego :tak:;-)

reklama
A jeszcze pytanko odnośnie obiadków. Codziennie gotujecie?? Bo ja nie daję rady - więc gotuję co kilka dni i zamrażam. Czy wy też zamrażacie jedzonko?? A jeśli tak - to czy potem zagotowujecie po rozmrożeniu czy tylko podgrzewacie??
ja gotuje co drugi - trzeci dzień i zamrażam lub pasteryzuje ale potem zawsze zagotowuję. tylko kupne podgrzewam w kapieli wodnej. jakoś tak zawsze zagotowuje to co zamrożone, chyba z przyzwyczajenia. A z reguły mały zjada to co my, czasem tylko dzień później, bo on ma obiad o 13 a my dopiero o 16.

no właśnie ja podgrzewam w kąpieli wodnej - w podgrzewaczu - i nie wiem, czy się powinno zagotować:confused: Moja mami zawsze zagotowuje (opiekuje się trojaczkami kuzynki) A ja znowu nie - więc nie wiem

no właśnie ja podgrzewam w kąpieli wodnej - w podgrzewaczu - i nie wiem, czy się powinno zagotować:confused: Moja mami zawsze zagotowuje (opiekuje się trojaczkami kuzynki) A ja znowu nie - więc nie wiem
jeny nie wiem jak z zamrozonym jedzeniem ale np na sloiczkach jest napisane zeby tylko podgrzac nie gotowac:baffled:

ja gotuje co drugi - trzeci dzień i zamrażam lub pasteryzuje ale potem zawsze zagotowuję. tylko kupne podgrzewam w kapieli wodnej. jakoś tak zawsze zagotowuje to co zamrożone, chyba z przyzwyczajenia. A z reguły mały zjada to co my, czasem tylko dzień później, bo on ma obiad o 13 a my dopiero o 16.
lilus a podeslij troszke przepisow na Kubusiowe obiadki:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

:tak:Choć przyznam szczerze, że sama rybki nie podawałam jeszcze :zawstydzona/y: Nawet nie wiem jaką :confused: Mrożoną przyżądzić, czy jak :confused: sama nie wiem, ale - laski - jak macie jakieś pomysły to rzućcie coś PLEASE!!!!!!!
Ewelw ja staram się regularnie rybki podawac dziewczynom i najczęsciej robię je na parze chociaż natalka jadła już nawet rybkę z grilla. A podaję taką jaką akurat mam w zamrażalce:tak:

Ja dzień wcześniej przekładam do lodówki żeby taki słoiczek rozmarzł a potem podgrzewam w mikrofali. A jak mi się poprzedniego dnia zapomni wyjąc to wstawiam zamrożony słoiczek do zimnej wody i trzymam aż się rozmrozi a potem podgrzewam.

Wydaje mi się że gotowanych rzeczy po rozmrożeniu nie ma potrzeby gotowac jeszcze raz bo przez to traci się witaminy

ja gotuje Nusi co trzy dni, nie zamrazam tylko trzymam w lodówce, a jak wyjmuje z lodówki to zagotowuję

ja sie musze pochwalic ze moj maly dzis nauczyl sie sam siadac:szok: skubany najpierw przewraca sie na boczek podpiera lokciem pozniej prostuje raczke i hop i siedzi:-D:-D dzis to wypatrzylam jaka on ta technike ma;-);-)

Super. gratulacje!!!!

ewelw ja dzis podalam pierwszy raz rybke Filipkowi:tak::tak: kupilam z gerbera sloiczek jarzynki z rybka po grecku :tak::tak:Fifusiowi bardzo smakowala :tak:

Nam też smakuje:tak::tak::tak:

lilus a podeslij troszke przepisow na Kubusiowe obiadki:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

ja też chcę:tak::tak::tak:

reklama
później wrzucę przepis na rybkę dla bobasa 7-8 m-cy który znalazłam w gazecie twoje dziecko :tak: teraz nie bardzo mam czas, ale na bank później napiszę

Do góry