fasolkamaria
Fanka BB :)
Dzięki Ewelw ;-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hej kobietki. Moje dziecię raczkuje od tygodnia Zasuwa na tych kolankach aż miło dopóki nie natrafi na same panele bo wtedy rozłazi się na wszystkie strony tak się ślizga, śmiesznie to wygląda .
W Nocy karmienie piersią parę razy około 7 już się nawet przyzwyczaiłam, ze słoiczków w dzień nic nie chce jeść, też głównie pierś, a poza tym starte jabłko albo jakiś inny owoc. Nic nie chce innego i już jestem tym umęczona trochę.
Mam pytanie co wy myślicie o danonkach ? Czy już można podawać czy jeszcze nie bo kompletnie nie wiem.
Pozdrawiam Was mamusie i dzidziusie.
my jemu juz 2 mies danonki i tez nic zlego nie zauwazylamA my jemy danonki od jakiegoś miesiąca Mały je uwielbia i prawdę mówiąc nigdy nie zauważyłam, żeby coś mu się działo po nich. Moim zdaniem nie ma sensu przesadzać z pewnymi sprawami. Wiem, że niektóre mamusie też dają już danonki dzieciaczkom
ja zawsze kupuje w kauflandzie i jest okiJa bym jeszcze danonka nie dała, ale nie przesadzałabym tak jak ewelw że od 2 roku życia Moja rada: Kupuj danonki w sklepie osiedlowym...mojego kuzyna dzieci zatruły się danonkami z kauflanda, jak się okazało dlatego ze jak czasem przychodzi dostawa to często te danonki na rampie na słońcu czekają ponad dwie godziny żeby je wnieśli (tak mi powiedziała koleżanka która tam pracuje).Wiadomo że nie zawsze...ale po co ryzykowac
Ja spróbuję dać danonka tak po 10 m-cu jak już zacznę właśnie wprowadzać krowie mleko w postaci np. mleka z żółtkiem
jesli te misiowy jogurciki sa takie fajne i zdrowe to dlaczego jest napisane ze moga byc bez lodowki, nie rozumiem, jak mozna nabial trzymac bez lodowkiNie daj boszsze danonków!!! One są z mleka krowiego a ja czytałam że takowe mleczko można podawać od 2-go roku życia!!! Dziwi mnie i wkurza że nie ma napisane tego na wieczku.... Niektórzy ponoć dają... ja nie dam na razie ... Za to są "misiowe jogurty" dla dzieci w sklepach "dziecięcych" to już lepiej to dać
A my jemy danonki od jakiegoś miesiąca Mały je uwielbia i prawdę mówiąc nigdy nie zauważyłam, żeby coś mu się działo po nich. Moim zdaniem nie ma sensu przesadzać z pewnymi sprawami. Wiem, że niektóre mamusie też dają już danonki dzieciaczkom
no spytam ciebie ewelw, jesli te misiowy jogurciki sa takie fajne i zdrowe to dlaczego jest napisane ze moga byc bez lodowki, nie rozumiem, jak mozna nabial trzymac bez lodowki
cytuje:
Misiowy Jogurcik - truskawka
- wyjątkowy owocowy jogurcik opracowany specjalnie z myślą o niemowlętach,
- zawiera 83% jogurtu,
- wzbogacony w wapń - przyczyniający się do budowania mocnych kości, magnez - konieczny do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego, witaminę B2 - niezbędną do prawidłowego wchłaniania żelaza,
- nie wymaga przechowywania w lodówce ze względu na specjalny proces produkcji
Dokładnie ... i dlatego nie kupuje ich chociaz niby pisze ze mozna od 7 miesiaca je podobac, jak nie dałam danonka to i misiowych jogurtów nie kupiłam. Ona maja podobny skład wiec nie wiem co to za różnica w nich jestno spytam ciebie ewelw, jesli te misiowy jogurciki sa takie fajne i zdrowe to dlaczego jest napisane ze moga byc bez lodowki, nie rozumiem, jak mozna nabial trzymac bez lodowki
cytuje:
Misiowy Jogurcik - truskawka
- wyjątkowy owocowy jogurcik opracowany specjalnie z myślą o niemowlętach,
- zawiera 83% jogurtu,
- wzbogacony w wapń - przyczyniający się do budowania mocnych kości, magnez - konieczny do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego, witaminę B2 - niezbędną do prawidłowego wchłaniania żelaza,
- nie wymaga przechowywania w lodówce ze względu na specjalny proces produkcji