reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Kubuś sprawne się turla, podnosi pupę do góry na kolankach ale nie raczkuje i pełzanie też dopiero się zaczyna ale my mamy ONM i jestem świadoma, ze będzie nieco wolniej się rozwijał ruchowo niż jego rówieśnicy. A z tym siadaniem to też nie ma pośpiechu. Wczoraj miałam wizytę u neurologa i trochę się podszkoliłam. Dzieci mają siadać w okresie pomiędzy 6 a 11 miesiącem życia więc nie jest normą, ze już muszą. Na teraz to powinny turlać się, trochę pełzać, robić foczkę na prostych rączkach (a Kubuń tego właśnie nie robi), podnosić pupę. Nie ma też co przejmować się, ż edzieci naszych foremek już siadają, raczkują czy stają. Poprostu wyjątkowe zdolniachy są i już.
Agatkas, a co mówiła tobie pediatra?

Pediatra powiedziała żebym się nie martwiła ale nie zaszkodzi iść do rehabilitantki.

Kurcze ciekawe czy moja leniwa czy coś innego?
Ona jakby ma słabe rączki - tak mi się wydaje, ale dzis oceni to rehabilitantka.

Pediatra powiedziała żebym się nie martwiła ale nie zaszkodzi iść do rehabilitantki.

Kurcze ciekawe czy moja leniwa czy coś innego?
Ona jakby ma słabe rączki - tak mi się wydaje, ale dzis oceni to rehabilitantka.
agatkas, ale twoja niunka jest najmlodsza na forum, wiec wszytsko w swoim czasie:tak::tak::tak:
moja jest starsza od twojje, i ani pelza, ani raczkuje, tylko siedzi, a le sama nie siada, no i turla sie

Mozna sprawdzic, nie zaszkodzi, ale tez mi sie wydaję ze nie ma sie co martwic na zapas.

Moja przekreca sie tylko z pleców na brzuch, a odwrotnie nie i zaraz krzyczy, zeby ja spowrotem odkrecic, nie raczkuje jeszcze, ale przemieszcza sie jakoś kręcąc się w koło i suwając do tyłu, ale jest sporo starsza od Zuzi, a poz tym takich małych dzieciaczków każdy tydzień przynosi cos nowego

Mozna sprawdzic, nie zaszkodzi, ale tez mi sie wydaję ze nie ma sie co martwic na zapas.

Moja przekreca sie tylko z pleców na brzuch, a odwrotnie nie i zaraz krzyczy, zeby ja spowrotem odkrecic, nie raczkuje jeszcze, ale przemieszcza sie jakoś kręcąc się w koło i suwając do tyłu, ale jest sporo starsza od Zuzi, a poz tym takich małych dzieciaczków każdy tydzień przynosi cos nowego
:tak::tak::tak::tak:
ale mysle ze nie tylko tydzien, a nawet kazdy dzien:-D:-D:-D

dokładnie :tak: Bartek na przykład dzisiaj dwa razy podciągnął się na moich rękach i stanął na nóżki. Na moment tylko co prawda, no ale widziałam że bardzo mu się to spodobało.

witajcie
mam pytanie do mam cycusiowych ile razy karmicie dzieckiaczki w nocy?

moje dziecko od ponad tygodnia przechodzi albo skok rozwojowy albo wychadzą jej ząbki. w dzien jest całkiem, całkiem ale w nocy regularnie budzi sie co chwile z płaczem:-( nie moze zasnać a jak juz przysnie to tylko na chwile :-( nie wiem co mam robić... niecierpie byc taka bezradna... chciałabym jej jakos pomóc ale nie mogę...

reklama
witajcie
mam pytanie do mam cycusiowych ile razy karmicie dzieckiaczki w nocy?

moje dziecko od ponad tygodnia przechodzi albo skok rozwojowy albo wychadzą jej ząbki. w dzien jest całkiem, całkiem ale w nocy regularnie budzi sie co chwile z płaczem:-( nie moze zasnać a jak juz przysnie to tylko na chwile :-( nie wiem co mam robić... niecierpie byc taka bezradna... chciałabym jej jakos pomóc ale nie mogę...
u nas w taqmtym tygodniu było to samo a dzisiaj juz drugi ząbek jest na wierzchu i mała zdecydowanie spokojniej śpi:tak:
A co do karmienia w nocy to mała tak naprawdę je dwa razy ale czsami jak się wybudzi i nie może zasnąc to dostaje cycusia do pomemłania i za chwilę już spokojnie kima

Do góry