Czy wszystkie maluszki juz siedza?
my siedzimy od niedawna, ładnie juz siedzi długi czas, ale jeszcze czasem bęcki zaliczamy na poduchyale sam jeszcze nie siada
, a kosi kosi nie moge nauczyc
ja tez niepodejrzałam u koleżanki, jak córcia pięknie robi kosi kosi, to sie uparłam, że Wikusia nauczę...ale on woli dawać ,,cześć''ale robi juz postępy, bo wcześniej w ogóle łapek nie chciał prostować, tylko tak w piąstki, a teraz kuma o co chodzi, ja robie kosi kosi, ale on juz wie i łapcie prostuje
A przewracają się już wasze dzieciaczki z pleców na brzuszek i odwrotnie? Pełzają? Raczkują?? Bo moja nic a nic~!
na brzuszek tak, bardzo często, ale na odwrót nie i jak juz długo na brzuszku leży to krzyczy, żeby go przewrócić, czasem sie przemieszcza na brzuszku, czasem na pleckach, ale pełzaniem to bym tego nie nazwała, a raczkowanie to w ogóle niet
i wogole martwie sie czy bedzie raczkowal, bo nie wykazuje zadnych checi, jak tylko poloze go na czworaka,, od razu kladzie sie na brzuszku i pelza, a najchetniej to by chodzil za raczki, wiec nie wiem czy nie szybciej zacznie chodzic niz raczkowac
to samona nóżkach juz sztywny bardzo, i mu sie tak podoba, ale raczkować nie, ale ja się nie martwię, bo ja i moja siostra poszłyśmy od razu na nogi, u męża w rodzinie też dzieci raczkować nie chciały, więc ja myślę, że Wiki z tych nie raczkujących będzie
dokładnie Bartek na przykład dzisiaj dwa razy podciągnął się na moich rękach i stanął na nóżki. Na moment tylko co prawda, no ale widziałam że bardzo mu się to spodobało.
no u nas straszny pisk radości jak stanie na nogi