Agatkas
Mamusia Zuzolka
A przewracają się już wasze dzieciaczki z pleców na brzuszek i odwrotnie? Pełzają? Raczkują?? Bo moja nic a nic~!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A przewracają się już wasze dzieciaczki z pleców na brzuszek i odwrotnie? Pełzają? Raczkują?? Bo moja nic a nic~!
Kubuś sprawne się turla, podnosi pupę do góry na kolankach ale nie raczkuje i pełzanie też dopiero się zaczyna ale my mamy ONM i jestem świadoma, ze będzie nieco wolniej się rozwijał ruchowo niż jego rówieśnicy. A z tym siadaniem to też nie ma pośpiechu. Wczoraj miałam wizytę u neurologa i trochę się podszkoliłam. Dzieci mają siadać w okresie pomiędzy 6 a 11 miesiącem życia więc nie jest normą, ze już muszą. Na teraz to powinny turlać się, trochę pełzać, robić foczkę na prostych rączkach (a Kubuń tego właśnie nie robi), podnosić pupę. Nie ma też co przejmować się, ż edzieci naszych foremek już siadają, raczkują czy stają. Poprostu wyjątkowe zdolniachy są i już.A przewracają się już wasze dzieciaczki z pleców na brzuszek i odwrotnie? Pełzają? Raczkują?? Bo moja nic a nic~!
no to Kubuń odobnie robi na tych kolankach tylko nie ma siły wyprostować rączek i łokietkami się podpiera.Alan obraca się z brzuszka na plecy i odwrotnie i to kilkanaście razy w ciągu jednej minuty i ostatnio zaczął "kołysać" się na kolanach i wyprostowanych rączkach w przód i w tych (i wygląda to jak by pod sobą miał kobitkę i uprawiał z nią sex serio )
ale ani jeszcze nie raczkuje ani sam nie siada, tylko mi na kolankach ;-) jak go posadzę ;-), nie martw się napewno zuziolek wszystko jeszcze szybciutko nadgoni (np. od mojej kumpeli córa ma 10 mcy a już chodzi za ) każdy dzieć rozwija się swoim tempem
Moj nunus sie turla i siedzi, ale nie raczkuje tylko sie pelza i wogole martwie sie czy bedzie raczkowal, bo nie wykazuje zadnych checi, jak tylko poloze go na czworaka,, od razu kladzie sie na brzuszku i pelza, a najchetniej to by chodzil za raczki, wiec nie wiem czy nie szybciej zacznie chodzic niz raczkowacA przewracają się już wasze dzieciaczki z pleców na brzuszek i odwrotnie? Pełzają? Raczkują?? Bo moja nic a nic~!
No to moja chyba taka po mamusi taka wredna, ze tylko na nie i wszytsko jej nie pasibliźniaki!! Hehe - to moja niuńka nauczyła się odwrotnie - kiwa głąwą na "tak tak" i też ma z tego radochę - calutki dzień tak kiwa - jekieby nie zadać pytanie to się zgadza
Czy wszystkie maluszki juz siedza?