reklama
pyciolek87
Mama Alexa:*
U nas kolejna walka...Jula w ogole nie chce jeść na noc...myślicie że może nie być glodna:----(z butli w ogóle, czasami łyżeczką uda się jej dać troszeczkę kaszy
hmmm a moze przeglodz ja faktycznie...;-) nic jje nie bedzie a wtedy moze z apetytem zje...a sloiczki z lyzeczki wcina? moj tydzien temu mial akcje i nie chcial w ogole wcianc lyzeczka...no ale na szczescie mu przeszlo...ale bytle z kaszka na noc chetnie pil...w ogole mleczko chetnie ale lyzeczka mu sie nie podobało...
Dzieki Beciaczku, ja dodawałam Julce odrobinę kaszki mannej do kaszy i jakoś ulewała mi....a nasza pediatra na urlopieale Yoka podpowiezial mi zeby sprobowala z ciasteczkami hippa HiPP: Pierwsze Ciasteczka i pomoglo, teraz raz dziennie daje Juleczce dwa ciasteczka z soczkiem i po nich nie ulewawiec nie wiem czy to bylo za sprawa glutenu czy czysty przypadek
Madzieńko, nie wiem jak to u was wyglądało, ale u nas to nie było malutkie ulewanie, tylko tak już więcej, no i jednak gluten, bo z dnia na dzień, jak kaszkę odstawiłam zero ulewania, narazie mieliśmy jakieś 2-3dni przerwy, i raz dałam jedno ciasteczko z deserkiem, te same tylko u nas się ruskits nazywają, i zero objawów, wydaje mi się, że niektóre jeszcze zołądeczki nie dojrzały do tego i trzeba ten gluten w mniejszym ilościach, a takiej kaszki 1 porcja to wydaje mi się sporo jednak.
muszę sie pochwalić, ze dzisiaj moja malutka leżała na podusi i sama się podniosła patrze a ona siedzi
wierciła się, wierciła się i w końcu udało sie
o proszę, gratulacje dla Karolinki
To w takim razie w tych malych sloiczkach jest pewnie z 90-100
tak wychodzi ok 100ml, ale słoiczek jest w gramach przecież
A ja trochę z innej beczki... moja mała nie odwraca się jeszcze wogóle na brzuszek, nie pełza, nawet nie kręci się w miejscu (no może ze trzy razy jej się to zdarzyło). Myślicie że już powinna????
Sama nie wiem czy jej się nie chce po prostu czy jest to już jakiś problem?
no to się dobrali narzeczenibo mój Wiki strasznie leniwy też, więc się nie martw, niedawno zaczął siadać sam, ale wiadomo, że nie przesiedzi pół dniatylko kilka minut i zaraz bęc, ale myślę kwestia kilku dni już, i będzie dłużej wytrzymywał, a z przewracaniem to też długo nic, teraz chętnie i często na brzuszku ląduje, ale z powrotem ciągle mu się jeszcze nie chce
a buraczka można już wprowadzić?? bo chciałam zrobić zupkę z buraczkiem. Dziś Bartek pogardził zupką jarzynową z cielęcinką domowej roboty
za to dzięki za polecenie rybki po grecku, wcinał jak nigdy
buraczka my jakoś ze 2-3tygodnie temu chyba jedliśmy, a rybkę po grecku dostaliśmy z Polski od koleżanki, jeszcze mamy zapas, SUPER PYCHOTA
czy sa tu jeszcze jakies szczerbole? bo zaczynam sie martwic....
zgłasza się Wiki szczerbol
U nas kolejna walka...Jula w ogole nie chce jeść na noc...myślicie że może nie być glodna:----(z butli w ogóle, czasami łyżeczką uda się jej dać troszeczkę kaszy
Madzieńko, może taki czas, Wiki ostatnie 2-3dni tez coś niejedliwy, a zawsze taki apetyt miał, zje kilka łyżeczek, a potem w ogóle zainteresowany całym światem dookoła tylko nie jedzeniem, nawet z kaszką wieczorem mu marnie idzie, a zawsze to tak wciągał, że masakra, jakby z tydzień nie jadł, ja się nie martwię, bo i tak dobrze przybiera.
A no właśnie dziś bylkiśmy na ważeniu i niby jakiś grubiutki nie jest a przybrał znów ponad 200g w ciągu 2 tygodni i teraz waży 8,540, od urodzenia aż 3 centyle poszedł wzwyżniby sporo, ale jak normalnie wygląda?a do tego urodził się malutki, to pewnie nadrobić chciał
tygrysek82
Fanka BB :)
jeny a moj wlasnie przed snem wciagnal 270 ml mleka!!!!!!!! a i tak ok 1 sie obudzi na mlekoU nas kolejna walka...Jula w ogole nie chce jeść na noc...myślicie że może nie być glodna:----(z butli w ogóle, czasami łyżeczką uda się jej dać troszeczkę kaszy
Ja od dziś postanowiłam raz dziennie wprowadzić mleko modyfikowane, tak żeby się powoli przyzwyczajał. Zastanawiałam się o jakiej porze dnia najlepiej dawać mu to mleko i w końcu padło na wieczór, więc dzis po kąpieli dostał butelkę i o dziwo zjadł ( wcześniejsze próby podania mu mleka modyfikowanego kończyły się pluciem i płaczem ). Co prawda zjadł tylko 100ml, ale zawsze coś na początek
blizniaki2000
My też jeszcze bezzębne:-)czy sa tu jeszcze jakies szczerbole? bo zaczynam sie martwic....
blizniaki2000
Madzienko, a próbowałaś dać jej kaszkę na noc jak już zaśnie?
Moja też po kąpieli nie bardzo chce jeść, wiec jak sen już ją morzy albo jak całkiem zaśnie, daję jej kaszkę i przez sen sobie ładnie je
Moja też po kąpieli nie bardzo chce jeść, wiec jak sen już ją morzy albo jak całkiem zaśnie, daję jej kaszkę i przez sen sobie ładnie je
Agatkas
Mamusia Zuzolka
Dziewczyny jakie podajecie mleko modyfikowane? U mnie pojawiła się wysypka po bebiko 2 HA i zastanawiam sie na jakie zmienic... moze Bebilon???
blizniaki2000
Agatkas, ja podaję zwykłe bebiko, a czemu Ty dajesz ha, lekarz tak zalecił czy sama z siebie? bo wcześniej chyba dawałaś też bebiko, nie pasowało Zuzi?
reklama
mamusia2008
mamusia Karolinki
ja daje bebiko 2R czyli z kleikiem ryzowymDziewczyny jakie podajecie mleko modyfikowane? U mnie pojawiła się wysypka po bebiko 2 HA i zastanawiam sie na jakie zmienic... moze Bebilon???