reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

nie pomoge ci kochana, bo moja od zawsze jadla w lozeczku, moja nie lubi na raczkach, a w nocy tez chce flache:confused::confused::confused:
Moja wprawdzie w nocy nie je już od dawna, ale od zawsze je na leząco, na rękach się wyrywała i cudowała i nie chciała jeśc za to na leżąco je

aaaa i zapomnialam- karmie zawsze na rękach.
Moim zdaniem to cos znaczy dla dzidka bo czuje bliskosc i bezpieczenstwo jak jest na rączkach:tak:
Widocznie dla mojej to nic nie znaczy, bo jak jest na rękach to nie zje, tylko na leżąco na płasko, od małego już tak miała, a bliskosc czuje po jedzeniu

reklama
Ja sie chyba wykończę:confused::confused::confused:Jula od kiedy zaczęło się ząbkowanie usypia lulana na rekach...odkładam ją do łóżeczka jak bombę zegarową i za chwilę znowu ryk i tak lulam i lulam ja czasami nawet 40minut:sorry2::sorry2::sorry2:a ona pospi 30minut no casami godzinę...

Myslicie ze to przez ząbkowanie??czy rosnie mi mały terrorysta....

Moze nie powinnam narzekac bo w ciągu dnia nie wymaga noszenia:sorry2::sorry2:ale jak czytam ze dzieciaczki same zasypiaja w lezaczkach czy lozeczkach to zazdroszczę Wam.....niedługo będe miała bicepsy jak pudzian:-D:-D:-D:-D

ja się żalęęęę bo nasz Jaro wstaje w nocy co chwila łyknie dwa razy picia i śpi dalej a ja już nie mam siły buuuuuuu pomocy
rozmawiałam z położną i powiedziała mi że da się tego oduczyć ale trzeba poświęcić tydzień i walczyć w nocy(uspokajać ale picia nie dać) ale jakoś nie mam sumienia i sił
mamy ten sam problem, moja potrafi budzić się co godzinę -chwilę pociumka cyca i dalej w kimę a jak jej nie dam to się wybudza i potrafi szaleć przez 2 godz jak w dzień, więc już wolę jej dać cyca:zawstydzona/y:

Madzienko moja też usypia na rękach przy cycku a jak nie zdąży usnąć przy jedzeniu to póżniej bujanko:baffled::baffled: a jak ją odkładam to ryk:szok: mamy tak już od tygodnia i nie wiem co z nią się dzieje, dwa zębale już mamy i mimo,że wyszły dwa na raz to nie było takich cyrków:-:)-:)zawstydzona/y::zawstydzona/y: też się martwię żeby już taka nie została maruda i krzykaczka:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

U nas tez dolne jedynki wyszly, nawet nie wiedzielismy kiedy, zero objawow, a teraz masakra jakas, widze jak maly sie meczy, ze zlosci to tak wciska sobie ta twarda strone smoka w dziselka:dry:

My bierzemy kuleczke do nas do lozka, potem odbijamy i odkladamy do lozeczka. Odkad przeszlam na butle maly zaczal sam zasypiac i spac cala noc, bylam taka z nas dumna:tak::tak: A od jakiegos czasu znow budzi sie w nocy na jedzenie, jest niespokojny i marudny, zwalam wine na zebolki, tylko nie wiem jak go pozniej naucze przesypiac cala noc bez jedzenia:dry::dry::dry: Pyciol a zagesczasz mleko na noc??

Ja sie chyba wykończę:confused::confused::confused:Jula od kiedy zaczęło się ząbkowanie usypia lulana na rekach...odkładam ją do łóżeczka jak bombę zegarową i za chwilę znowu ryk i tak lulam i lulam ja czasami nawet 40minut:sorry2::sorry2::sorry2:a ona pospi 30minut no casami godzinę...

Myslicie ze to przez ząbkowanie??czy rosnie mi mały terrorysta....

Moze nie powinnam narzekac bo w ciągu dnia nie wymaga noszenia:sorry2::sorry2:ale jak czytam ze dzieciaczki same zasypiaja w lezaczkach czy lozeczkach to zazdroszczę Wam.....niedługo będe miała bicepsy jak pudzian:-D:-D:-D:-D

Madzinko Ty to i tak masz skarb...Alex co prawda sam zasypia ale spi w dzien w sumie 1.5 godz....a w nocy budzi sie co 15 min...a Twoja malutka spi całymi nocami wiec nie masz powodu by narzekac...a moze akurat potrzebuje troszeczke tulenia no i zabki pewnie tez maja swoj wplyw...:tak:

tadam:-D:-D:-D:-D:-D
Moj dziec popijal przed chwila herbatke malinowa z dzieka roza.....chyba walne na głowe:-D:-D:szok::szok: a juz myslalam ze nie ma nadziei i sposobu na tego uparciucha...mam nadzieje ze sie rozkreci i zacznie pic w nocy herbatke a nie tylko mleko mleko i mleko...:dry::dry: zdam relacje...:tak::zawstydzona/y:specjalnie po nia jechalam do miasta...uffff

tadam:-D:-D:-D:-D:-D
Moj dziec popijal przed chwila herbatke malinowa z dzieka roza.....chyba walne na głowe:-D:-D:szok::szok: a juz myslalam ze nie ma nadziei i sposobu na tego uparciucha...mam nadzieje ze sie rozkreci i zacznie pic w nocy herbatke a nie tylko mleko mleko i mleko...:dry::dry: zdam relacje...:tak::zawstydzona/y:specjalnie po nia jechalam do miasta...uffff
no gratulujemy!!!!!!!!!!!dałaś mi nadzieję,że i moja zacznie w końcu:-):-) muszę też kupić tą herbatkę to jest ta z bobovity??

reklama
Do góry