reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
a ja mam pytansko do mam butelkowych ktore jeszcze karmia maluszki w nocy....karmicie malenstwa na raczkach czy normalnie w łóżeczku....??:confused::confused:ja na rekach ale moja siostra mowila mi ze karmila w łóżeczku...:confused::confused: moj dziec dzisiaj jadl o 2.30 o o 6.30....:wściekła/y::wściekła/y: co mam zrobic zeby przestal juz jesc w nocy...?????? normalnie dawalabym mu piciu ale on tak samo jak Natalki synys nic nie chce pic....??????????? help.....bo jeszcze tak bedzie ze bedzie mial 1.5 roku i bedzie ciagnal flache w nocy.....masakra...(mojego brata cora ciagnie) i mojej siostry syn ciagnal flache w nocy jak mial 2 lata....niech mnie to ominie szerokim łukiem...pliiissss:-D

Moja je ok 19.00 kaszke, ale nie tak bardzo gęstą, tak zeby pociagla przez smoczek. Dzis np. zjadla 240ml:szok:pierwszy raz tak duzo:szok: i jak sie budzi w nocy to daje jej smoka i głaszcze az usnie. Chyba ze jest miedzy 4.00 a 6.00 to wtedy szykuje mleczko:tak:
Moze spróbuj oszukac go smoczkiem:cool2:

aaaa i zapomnialam- karmie zawsze na rękach.
Moim zdaniem to cos znaczy dla dzidka bo czuje bliskosc i bezpieczenstwo jak jest na rączkach:tak:

dziewczyny czy macie cos przeciw komarom dla dzieci bo ja dzis kupilam w aptece ''a sio '' i wlasciwie tu nic nie jest napisane ze nie stosowac u dzieci ale myslalam ze sa jakies specjalne dla dzieci:sorry2:
ja mam saszetki (z husteczkami do ciała) tej samej firmy - 15 szt ok 19zł. ale byliśmy na rybkach tydz temu i jesteśmy zachwyceni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wysmarowałam małą porządnie - potem siebie jeszcze wilgotną i i jeszcze mężykowi się kazałam wysmaować - i żaden komar nikogo nie ugryzł a byliśmy do późnego wieczora. a komary nadlatywały nonstop

Jeśli chodzi o karmienie w nocy to moja Oli też ma nadal nocne karmienia i ja daję jej w łóżeczku....leży na boczku....nie uważam że to coś złego...przynajmniej mi się nie wybudza....:tak:

reklama
Ja mleka nie daję w nocy tylko herbatkę ale też na leżąco i rano i wieczorem jak pije mleko to w łóżeczku i na leżąco

Jarek też już raczkuje i w sumie zaczoł dopiero w zeszłym tygodniu a już śmiga po całej chałpie

ja się żalęęęę bo nasz Jaro wstaje w nocy co chwila łyknie dwa razy picia i śpi dalej a ja już nie mam siły buuuuuuu pomocy
rozmawiałam z położną i powiedziała mi że da się tego oduczyć ale trzeba poświęcić tydzień i walczyć w nocy(uspokajać ale picia nie dać) ale jakoś nie mam sumienia i sił

Do góry