reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
o, o to właśnie mi chodziło :tak: dzięki :tak::tak:

nie ma sprawy do usług:tak::-D z mięskiem tez tak robię, ale juz bez wywaru, tak trochę pogotuję, żeby te śmietki się wygotowały a potem do zupki jak warzywka prawie miękkie i jeszcze chwilkę razem pogotuje, w sumie z tym łososiem to tez tak ostatnio zrobiłam

tak czytam,ze dajecie maluchom biszkopty a czy namaczacie je,kruszycie czy dajecie dzieciom do rączki?? ja jakos nie mogę sie przekonać:zawstydzona/y: nie wiem dlaczego boje się dać Biance do rączki aby nie ugryzła za dużo i mi się nie zadławiła:zawstydzona/y::zawstydzona/y:choć biszkopt szybko się rozpuszcza.. -wiem :sorry2:
My tez dajemy biszkopciki do raczki:tak::tak:

Dziewczyny moge juz dawac malemu arbuza:confused: A wogole jak to jest z tym glutenem, ja dodaje malemu do mleczka na wieczor dwie lyzki kleiku ryzowego, ktory juz chyba zawiera gliuten, to nie powinnam mu dawac juz biszkoptow?? Czym grozi podanie za duzo glutenu:confused::confused:
Ja swojej już dawałam arbuza do łapki i sobie ciumkała. A co do glutenu to nie wiem czy można przedawkowac ale moja ciągle wcina jak nie biszkopty to bułkę i nic jej nie jest.

tak czytam,ze dajecie maluchom biszkopty a czy namaczacie je,kruszycie czy dajecie dzieciom do rączki?? ja jakos nie mogę sie przekonać:zawstydzona/y: nie wiem dlaczego boje się dać Biance do rączki aby nie ugryzła za dużo i mi się nie zadławiła:zawstydzona/y::zawstydzona/y:choć biszkopt szybko się rozpuszcza.. -wiem :sorry2:
Ja jako przegryzkę to daję i biszkopciki i herbatniki do rączki a jak mała nawet ugryzie za duży kawałek to spryciula wypluwa. A jak robię deserek to miksuję z owocami

A Wy te rybki to takie świeże kupujecie? I normalnie gotujecie je w wodzie razem z warzywami czy osobno i później to miksujecie? Mój jeszcze nie jadł rybki :zawstydzona/y:
Ollcia ja gotuję i rybkę i warzywka na parze potem miksuję i jak jest za gęste to dodaję trochę przegotowanej wocy

Cześć dziewczyny :-)

Ja gluten podaję młodej już od końca 4 m-ca...za zaleceniem pediatry oczywiście i z tego co wiem i czytałam to lepiej jest wprowadzać go wcześnie żeby w przyszłości nie występowała alergia....
Rybę też już od 5 m-ca podaje i mała wsuwa aż jej się uszy trzęsą :-D:-D:-D

Biszkopty,ciasteczka i piętki od chlebka Oliwka dostaje do rączki i to dla niej najlepsza frajda pomemlać sobie samej....choć czasem jak ugryzie za duży kawałek to się krztusi ale to przecież normalne....;-)

reklama
Anoli a od kiedy dajesz gluten? Codziennie?
A mięsko od kiedy dajecie? Codziennie?:)

Gluten podaje od 6 miesiąca i prawie codzinnie, ale nie pilnuje tego jakos specjalnie:tak:, a miesko jakos od 5 miesiąca i tak co drugi dzien. Za rybką hania nie przepada, ale bedziemy jeszcze próbowac:tak:

Do góry