reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

tak czytam,ze dajecie maluchom biszkopty a czy namaczacie je,kruszycie czy dajecie dzieciom do rączki?? ja jakos nie mogę sie przekonać:zawstydzona/y: nie wiem dlaczego boje się dać Biance do rączki aby nie ugryzła za dużo i mi się nie zadławiła:zawstydzona/y::zawstydzona/y:choć biszkopt szybko się rozpuszcza.. -wiem :sorry2:

Ja daję tak normalnie, ale pilnuję, żeby za dużego kawałka nie zjadł na raz.

reklama
Ollcia, ja mysle, ze on sie ne budzi, bo jest glodny, tylko dla samego pociumkania cycusia, moj tez tak robil, pozniej to juz co godzine sie budzil, a ja nie bylam pewna czy jest glodny bonie wiedzialam ile z cyca zjadl, a jak pozniej w nocy sie budzil, patrzylam na zegarek, ze zjadl cala butle wiec napewno nie glodny, dawalam smoka przytulilam i do luzeczka i tak caly czas dopiero o 3-4 dostawal najwczesniej cycka, po kilku nockach zkapnal sie, ze nie ma sensu sie co chwile budzic i teraz spi do 8-9 bez jedzenia cala noc. Jesli sprawdzisz tabele zywieniowe to sa osobne dla dzieci karmionych piersia i karmionym m modyfikowanym, te karmione butelka pisze, ze do 5 posilkow na dobe, czyli najlepie sobie rozplanowac co ile godzin ma dziecko jesc, a wogole taki staly rytm dnia bardzo ulatwia zycie, nie zastanawiasz sie czy dziecko glodne, mozesz z nim wyjsc gdzies no i te nocki bardzo ulatwiaja zycie.:tak:

u nas to chyba nie to, bo moje dziecko nie lubi tak sobie ciumkać bez powodu :sorry2: jak nie jest głodny to nie bierze piersi do buzi, a w nocy zje może raz, tak to obudzi się i czasami chce się napić herbatki, a czasami po prostu mi pokazuje że jest wyspany i chciałby się ze mną pobawić i pogadać, a jest np 2 albo 3 w nocy :szok: chyba muszę to po prostu jakoś przetrwać. Nie wiem czemu tak jest, jak był mniejszy to sypiał dużo lepiej.

tak czytam,ze dajecie maluchom biszkopty a czy namaczacie je,kruszycie czy dajecie dzieciom do rączki?? ja jakos nie mogę sie przekonać:zawstydzona/y: nie wiem dlaczego boje się dać Biance do rączki aby nie ugryzła za dużo i mi się nie zadławiła:zawstydzona/y::zawstydzona/y:choć biszkopt szybko się rozpuszcza.. -wiem :sorry2:

Ja zawsze rozkruszam widelcem 2 biszkopty na miazgę, najdrobniej jak się da i mieszam z owocami, Bartek bardzo lubi takie deserki.

Anoli a od kiedy dajesz gluten? Codziennie?
A mięsko od kiedy dajecie? Codziennie?:)

My jemy mięsko prawie codziennie....i rybkę 1-2 razy w tygodniu

A jeśli o gluten chodzi to my niedawno zaczęliśmy kaszkę jeść rano z glutenem, ale coś Wiki zaczął mi dziś wymiotować, a ja nie mam pewności czy to od tego, więc narazie sie wstrzymamy kilka dni tak na wszelki wypadek

U nas to samo:-:)-:)-:)-(

A Wy te rybki to takie świeże kupujecie? I normalnie gotujecie je w wodzie razem z warzywami czy osobno i później to miksujecie? Mój jeszcze nie jadł rybki :zawstydzona/y:

aaa, widziałam dzisiaj taki słoiczek w rossmanie, ale go nie wzięłam, może następnym razem wezmę , a jakbym chciała sama ugotować to jaką rybkę kupić i jak ją zrobić?

aaa, widziałam dzisiaj taki słoiczek w rossmanie, ale go nie wzięłam, może następnym razem wezmę , a jakbym chciała sama ugotować to jaką rybkę kupić i jak ją zrobić?

my narazie jedliśmy tylko salmona, i ja osobno gotuje ale a takim wywarku z warzywek albo ostatnio troche z koperkiem, żeby takiego smaku mdłego nie miał, a potem sruuu do zupki i miksik:-D

reklama
Do góry