reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
dziewczynki napiszcie mi prosze jak wyglada schemat snu Waszych pociech...jak spia w nocy i czy sie budza i jak spia w dzien ....bo ja chyba mam jakiegos robokopa...:szok::szok:

pyciolek Moja Oli idzie spać ok 21 a w nocy potrafi budzić się nawet 15 razy....dostaje w nocy mleko...czasem nawet dwa bo niestety często żaden inny sposób nie działa....wstaje ok 7-8 rano...przed południem drzemka 30 min z zegarkiem w ręku i ok 16 drzemka jakąś godzinkę....więc ja to dopiero mam robocopa :tak:

pyciolek w nocy to roznie bywa ostatnio znowu sie budzi na jedzenie tak ze 2 razy idzie spac o 19 bydzi sie o 7.30 pierwsza drzemka pol godzinna okolo 10-11 druga trzy godziny o 14;-)

Moja usypia ok 19.00 budzi sie raz na jedzenie ok 4.00-5.00 i spi do 7.00-8.00. W nocy czasem sie raz przebudzi ale dostaje smoka przekreca sie na bok wystawia tyleczek i spi dalej.
w dzien jest gorzej. Ok południa drzemka 20min-30min i ok 16 jeszcze raz.
Nie narzekam bo wysypiamy sie w nocy:tak:

U nas ze spaniem różnie bywa. Wcześniej nocki były fajne. Filip zasypiał zwykle 20-21 (czasem wcześniej, czasem później), 4-5 pobudka na amu i spal do 7.30-8. Ale od jakiegoś tygodnia budzi się parę razy w nocy z płaczem, jeść nie chce, tylko się wierci i popłakuje. Nie wiem co się dzieje, nigdy tak nie miał:-( W dzien zwyle 2-3 razy śpi po 45min, a raz kolo 13 ma dłuższą drzemkę 1,5-2 godz. Ale z tym tez nie ma reguly. Czasem śpi więcej, czasem mniej:tak:

U nas ze spaniem różnie bywa. Wcześniej nocki były fajne. Filip zasypiał zwykle 20-21 (czasem wcześniej, czasem później), 4-5 pobudka na amu i spal do 7.30-8. Ale od jakiegoś tygodnia budzi się parę razy w nocy z płaczem, jeść nie chce, tylko się wierci i popłakuje. Nie wiem co się dzieje, nigdy tak nie miał:-( W dzien zwyle 2-3 razy śpi po 45min, a raz kolo 13 ma dłuższą drzemkę 1,5-2 godz. Ale z tym tez nie ma reguly. Czasem śpi więcej, czasem mniej:tak:

a może to wina ząbków.....;-)

reklama
U nas od ok tygodnie jest ze spaniem masakra. W dzień 2-3 razy ale z wielkimi problemami, a w nocy co chwilkę pobudki. Już ich nawet nie liczę. Młody nawet co 15 min potrafi kwękać. Zresztą w dzień tez mi miauczy:baffled: i już cierpliwosć tracę.
Myślę, że to ząbki, choć my mamy już 6 i trochę dziwnie, że dopiero teraz zaczał marudzić...

Do góry