reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

dziewczynki napiszcie mi prosze jak wyglada schemat snu Waszych pociech...jak spia w nocy i czy sie budza i jak spia w dzien ....bo ja chyba mam jakiegos robokopa...:szok::szok:
moja chodzi spac ok 20-21 zalezy o ktorej wstanie po wcześniejszym spaniu generalnie co 2-3 godziny musi pospac min godzinkę, bo inaczej marudzi i ma pretensje,ze sie obudzila haha:-D a najlepsze,ze spi tylko na dworze,bo w domu pol godziny i ryk:baffled: w nocy budzi sie co dwie godziny czasami co godz na cycusia a czasami na godzinne gaworzenie a wstaje róznie miedzy 6-8 i tak jak wczesniej pisalam 2-3 godz po wstaniu ide na spacer aby gwiazda sie wyspala bywalo,ze o 7-8 rano już śmigałyśmy po parku:zawstydzona/y:

reklama
U nas od ok tygodnie jest ze spaniem masakra. W dzień 2-3 razy ale z wielkimi problemami, a w nocy co chwilkę pobudki. Już ich nawet nie liczę. Młody nawet co 15 min potrafi kwękać. Zresztą w dzień tez mi miauczy:baffled: i już cierpliwosć tracę.
Myślę, że to ząbki, choć my mamy już 6 i trochę dziwnie, że dopiero teraz zaczał marudzić...
moja tak sypiała jak ząbkowała,a u Was dziwne,że mały ma tyle ząbków a dopiero teraz objawy ząbkowania:confused:,ale ponoć każdy ząbek może wychodzić z innymi objawami:baffled: więc te kolejne może nie dają spać biedactwu:-(współczuję,bo ja nie dawałam rady z tym nocnym marudzeniem,ale minęło na szczęście na razie..

Mamusie gotujące czy ja mogę prosić o jakieś fajne przepisy na zupki, bo mnie się juz pomysły skończyły, a chciałabym jakoś urozmaicić te obiadki.
Ja ostatnio robiłam taką z łososiem:

łosoś, marcheweczka, pietruszka, groszek zielony, koperek, ryż, całkiem dobra,

selerka nie podawałam, bo pierwszym razem bolał brzuszek po selerze, ale ostatnio jedliśmy indyka w pomidorach ze słoiczka i ja po czasie się skapnęłam, że tam seler i nic mu nie było, więc pomyślałam, że następnym razem dodam.

PONAWIAM PYTANIE

dziewczynki napiszcie mi prosze jak wyglada schemat snu Waszych pociech...jak spia w nocy i czy sie budza i jak spia w dzien ....bo ja chyba mam jakiegos robokopa...:szok::szok:

Wiki usypia tak koło 20.30, budzi się 6-7 ale zaraz po mleczko usypia i punkt 9 pobudka, potem drzemka ok 12 30min do godziny(chociaż dziś juz o 11 był padnięty)
potem koło 15 następne ciut dłuższa drzemka, a z popołudniowa to jest różnie czasem kimnie na 30min a czasem juz do wieczora wytrzymuje, a ostatnio to nawet ciut mu się przestawiło i ze 2 dni to zamiast o 15 szedł spać po mleczko tak koło 16.30 tak z 30min i potem już baraszkował do samego wieczora

wtaje o 9-10
1 dzemka o 11.30 przez godzine
2 dzemka 13.30 przez 2-3 godziny
3 dzemka 17.30 przez pol godzinki
i o 20-21 spi do samego rana

ja mam pytanie takie moj maly jak tylko go zamocze w wodzie odrazu sie lapie za siusiaczka:szok::szok: no i sie bawi nim i drapie jak ma pampersa... pytalam pediatry obejrzala siusiaka i powiedziala ze wszytko ok a od 2 dni zauwarzylam jakis czerwony nalot na pampersie nie krew tylko tak jakby ktos flamastrem zabarwil... troche sie zmartwilam...kupilam wieksze pampersy bo pomyslalam ze moze go ubieraja i zobaczymy jutro co bedzie...
co radzicie bo w srode znow jestem u pediatry

reklama
ja mam pytanie takie moj maly jak tylko go zamocze w wodzie odrazu sie lapie za siusiaczka:szok::szok: no i sie bawi nim i drapie jak ma pampersa... pytalam pediatry obejrzala siusiaka i powiedziala ze wszytko ok a od 2 dni zauwarzylam jakis czerwony nalot na pampersie nie krew tylko tak jakby ktos flamastrem zabarwil... troche sie zmartwilam...kupilam wieksze pampersy bo pomyslalam ze moze go ubieraja i zobaczymy jutro co bedzie...
co radzicie bo w srode znow jestem u pediatry

moj tez sie bawi,prawie zawsze jak sciagne pamperka....:-D:-D
ale zadnych czerwonych sladow nie zauwazylam:confused::confused:

Do góry